Bozcaada, tyrkiske øer, øer i Tyrkiet, unikke øer man kan rejse på ferie på, unikke steder i Tyrkiet, steder man skal besøge i Tyrkiet, Tenedos øen, græsk ø der er tyrkisk, tyrkisk ø ved grækenland

Jeg har brugt de sidste 7 år af mit liv på at finde de mest unikke steder i Tyrkiet

Mens nogle af dem er verdenskendte og i stort at alle rejsebrochurer, så er andre af dem steder jeg har fundet via lokal / instagram / tilfældigheder.

At finde de unikke steder i Tyrkiet, er nærmest blevet en personlig mission. Jeg vil gerne finde og videreformidle at disse steder findes.

Det er derfor jeg nu har samlet Tyrkiets unikke seværdigheder i dette blog indlæg, som løbende bliver opdateret, hvis jeg synes nye steder fortjener at komme på oversigten.

MEN jeg har også lavet en liste på min youtube som hedder “Unique places in Turkey”. Min Youtube kanal Two Cultures “mission no 1” var at vise folk steder fra Tyrkiet, som normalt ikke bliver vist.

Stort set alle stederne på denne liste har jeg allerede lavet rejse vlogs (videoer) om og jeg vil i hvert indlæg linke til videoen, så du kan få lov at se meget mere om stederne, end bare de billeder, der er i dette indlæg.

De mest unikke steder i Tyrkiet

Luftballon i Tyrkiet, Cappadocia luftballon, luftballon Tyrkiet, oplevelser i cappadocia, hvor kan man flyve i luftballon,
kappadokien, dansk tur til kappadokien, oplev kappadokien, danks guidet tur til kappadokien

Cappadocia – Det utrolige vulkan landskab

Du finde ikke et sted i Tyrkiet, der er mere unik og utrolig uvirkelig end Cappadocia, kendt som Kappadokien på dansk.

Før solopgang stiger de farverige luftballoner til vejret og himlens farvespil bliver ubeskriveligt når man står og kigger på de mange luftballoner, som hænger i himlen i forskellige højder og afstande mens solen står op i baggrunden. Endnu mere unik er det at være oppe i luftballonerne, en oplevelse som jeg har skrevet om i dette indlæg.

Cappadocia er en gigantisk område dækket af tuf. I de store stykker tuf er der igennem tiden blevet bygget huse og forretninger og folk boede i dem både over og under jorden. På engelsk er disse huse kendt som “Fairy chimney” som oversat til dansk betyder Fe skorstene.

I Cappadocia kan du også opleve gigantiske underjordiske byer, den røde flod, et hårmuseum og Tuf kirker med utrolige freskoer.

🎥 Se videoen om Det Brændende bjerg her

✏️ Læs mine rejseblog indlæg om Cappadocia her

det brændende bjerg, olympos bjerg, bjerget i olympos, bjerget der brænder, yanartas,unikke seværdigheder i Tyrkiet, yanartas bjerget, et bjerg der brænder, unikke naturfænomener, steder man skal se i Tyrkiet, Kimæren, myter fra Tyrkiet

Det brænde bjerg i Olympos, Antalya

Det brændende bjerg er utrolig unikt men det kræver også en god kondination at få mulighed for at se det. Du skal nemlig gå 1000 meter op via en sti i skoven, for at nå op til den del af bjerget, som brænder.

På tyrkisk hedder bjerget Yanartaş, som betyder brændende sten. På Yanartaş har der i flere århundred været en udledning af en blanding af methane, nitrogen og oxygen, som har sivet ud ad bjerget. Når de kommer i kontakt med ilt, skabet det flammer og de flammer kommer direkte ud af bjerget.

På bjerget kan man se, hvordan flammerne igennem tiden har slukket og antændt forskellige steder på bjergtoppen.

Bjerget blev i antikken brugt til at navigere skibende i vandet. I dag er bjerget en del af Likya vejen (Lycian way) som er en 500 km lang vandre rute mellem Antalya og Fethiye.

🎥 Se videoen om Det Brændende bjerg her

✏️ Læs mit rejseblog indlæg om Det Brændende bjerg her

Tyrkiske nationalparker, Tazi kanyon, kløft i Tykiet, Kløft i Manavgat, Blog om Tyrkiet, Blog om Alanya, Rejseblog, blog om at rejse,

Tazi Kanyon i Manavgat

Jeg ved ikke ,hvorfor det at stå på toppen af en kløft et så sindsygt imponerende, men det er det.

Tazi Kanyon kan nok ikke måle sig med Grand Canyon i USA, men det betyder ikke, at det ikke er en super unik oplevelse i Tyrkiet.

Tazi Canyon ligger i Manavgat, tæt på området hvor man kan prøve River Rafting. Her kan du beundre naturen i sin reneste og smukkeste form samt tage nogle meget misundelsesværdige billeder til dine sociale medier.

✏️ Læs mit rejseblog indlæg om Tazi Canyon her

Ani, Ani museum, Ani Tyrkiet, Ani Turkey, Armensk by i Tyrkiet, Tyrkiet armensk by, Unesco steder i Tyrkiet, Armensk kirke,
Church of St. Gregory of the Abughamrents, Kirker i Ani, The city of 1001, tyrkiske museer, ruinbyer i Tyrkiet, Spøgelsesbyer i Tyrkiet, armenske byer i Tyrkiet, rundkirke
Church of St. Gregory of the Abughamrents helt tæt på. Kirken er meget lille indeni.

Ani – Et museum helt ud til den tyrkiske-armenske grænse

Der er mange grunde til at Ani er super spændende rent historisk men når jeg tænker tilbage på Ani, så er det faktisk det faktum, at vi stod helt op ad den Armenske grænse, som var mest unikt.

Armenien og Tyrkiet har ingen åbne grænseovergange imellem sig og sådan har været i mange år. Der er en blodig historie mellem de 2 lande.

Og måske derfor er det så unikt at stå helt op ad Armenien, på den tyrkiske side. De 2 lande er adskilt af en flod, EN FLOD!

Jeg kunne intet hegn, vagtposter eller noget som helt se nogle steder ind i det forholdsvis flade landskab foran os. Og alligevel er der ingen lovlig måde at komme over.

Når det er sagt, så vil jeg også gerne understrege at Ani byen også er sindssyg unik. Det var engang en af verdens største byer, der er nogle utrolige historiske kirker bygget af basaltsten og du kan stadig se de antikke freskoer på nærmeste hold, læs mere om det i min artikel om Ani, som er linket nedenfor.

🎥 Se videoen om Ani ved den tyrkiske-armenske grænse her

✏️ Læs mit rejseblog indlæg om Ani´s historie her

Pamukkale, Danish Travel blog, Dansk rejseblog, Pamukkale, Tyrkiet blog
Ved siden af mig ses de originale bassiner, som i dag ikke er tilladte at komme ned til.
Pamakkale, Pamukkale Tyrkiet, Pamukkale guide, rejseguide til Pamukkale, seværdigheder ved Pamukkale, Oplevelser i Tyrkiet, kalkterasserne, bomuldsslottet,

Pamukkale – Det hvide bomulds slot

Pamukkale i Denizli er som regel side om side med Cappadocia i rejsebrochurerne om Tyrkiet, som de to mest unikke steder i landet. Og det er også sandt: Cappadocia og Pamukkale er de mest unikke steder i Tyrkiet.

Men mens Cappadocia er et gigantisk område med Tuf, så er Pamukkale et bjerg, hvor den ene side er hvid som sne og det øvrige område er historiske ruiner af byen Hierapolis.

Det er naturligvis den hvide del af Pamukkale som er mest unikt. Pamukkale betyder Bomulds slot og selvom det ikke lignet et slot, så ligner det med sikkerhed bomuld. Området er blevet hvidt fordi det kalkholdige vand bobler op ad jorden med en temperatur på 35 grader og løber ned ad bjergets skråninger. Vandet fordamper og kalcium-karbonatet bliver tilbage og med iltens hjælp, bliver hærdet til hvide belægninger, hvilket skaber de ikoniske og helt unikke kalkterrasser.

Man kan bade i de menneskelavet bade langs gangstien og nyde udsigten over til de originale bade, som blev spærret af for omkring 30 år siden, for at beskytte dem.

Der er indgange både ved toppen og ved bunden af bjerget og personligt har jeg besøgt stedet 9 gange og syntes det var lige utroligt hver gang.

🎥 Se videoen om Pamukkale her

✏️ Læs mit rejseblog indlæg om Pamukkale her

Isparta seværdigheder, lavendel i Tyrkiet, Lavendel markerne i Tyrkiet, Tyrkiet lavendel, gratis oplevelser i Tyrkiet, anderledes oplevelser i Tyrkiet, oplevelser i juli måned i Tyrkiet
lavendel marker i Tyrkiet, lavendel marker til instagram, blomster markeder i Tyrkiet, gratis seværdigheder i Tyrkiet, unikke oplevelser i Tyrkiet, Tyrkiet seværdigheder, oplevelser i Isparta
Et billede af min skønne veninde Xenia og mig på mit tredje besøg og hendes første.

Isparta´s lavendel marker

Der er en kort sæson, hvor det er muligt at tage til Isparta og se de smukke lilla lavendel marker.

Jeg synes personligt, at det er en unik seværdighed i Tyrkiet, men jeg indrømmer også gerne, at denne seværdighed ikke bidrager med meget mere end et smukt sted og muligheden for at tage nogle vidunderlige billeder til f.eks instagram. Her er ikke historie eller kultur, der er bare smukke blomster.

I Isparta er lavendel markederne inddelt i halvstore firkanter / marker. De er ikke kilometer lange ligesom i Frankrig men det er lange nok til man ikke går 2 gange frem til tilbage. Her vil de lokale gerne man kommer og tager smukke billeder, så nogle steder er der f.eks stillet et gyngestativ, en cykel og en dør op, som står gratis til rådighed, så man kan tage unikke billeder i unikke omgivelser.

🎥 Se videoen om Lavendel markerne i Isparta her

✏️ Læs mit rejseblog indlæg om Isparta´s lavendel marker her

Göbekli tepe, Göbekli tepe tempel, verdens ældste tempel, ruiner i Tyrkiet, tempel i Tyrkiet, verdens ældste tempel,
Göbekli tepe, Göbekli tepe tempel, verdens ældste tempel, ruiner i Tyrkiet, tempel i Tyrkiet, verdens ældste tempel,

Göbekli Tepe – Verdens ældste tempel

Hvis du elsker at se unikke historiske steder, så er dette en af de mest unikke “kronjuveler” i verden. D.D kan intet hamle op med, hvor unik Göbekli Tepe i Urfa er.

Göbekli Tepe er den ældste kendte, menneskeskabte, religiøse struktur i verden. Stedet er fra omkring 10.000 år f.Kr (yngre stenalder). Til sammenligning er pyramiderne fra 2550 f.Kr. og Stonehenge fra omkring 3000 f.Kr. – 2000 f.Kr.

Oversat til engelsk betyder navnet “Potbelly tepe”, som på danske vel er “ølmave bakke”. Sjovt navnet til et meget seriøst sted.

Man kan kun gætte på, hvorfor Göbekli tepe blev bygget. Da der hverken findes noget nedskrevet (fordi det er længe før man begyndte at skrive) eller ligene fra den tid i vores historie. På denne tid i historien var der mammutter, simple stenværktøjer og folk levede en “Jægere og samlere” tilværelse, da man endnu ikke var begyndt at bosætte sig fast.

Man tror stedet er blevet bygget til -og havde en religiøs funktion af 2 grunde. 1: der er ikke fundet nogle tegn på beboelse, hverken der hvor man har udgravet eller i nærheden. Der er også langt til det nærmeste drikkevand, så der er faktisk meget mystik omkring hvordan dem, der byggede stensymbolerne fik mad og drikke. 2: Der er forskellige dyresymboler på de udgravede sten, som giver grund til at tro, det havde en religiøs betydning.

🎥 Se videoen om Göbekli tepe her

✏️ Læs mit rejseblog indlæg om Göbekli tepe her

Bozcaada, tyrkiske øer, øer i Tyrkiet, unikke øer man kan rejse på ferie på, unikke steder i Tyrkiet, steder man skal besøge i Tyrkiet, Tenedos øen, græsk ø der er tyrkisk, tyrkisk ø ved grækenland
Bozcaada, tyrkiske øer, øer i Tyrkiet, unikke øer man kan rejse på ferie på, unikke steder i Tyrkiet, steder man skal besøge i Tyrkiet, Tenedos øen, græsk ø der er tyrkisk, tyrkisk ø ved grækenland

Bozcaada – Den græske følelse på en tyrkisk ø

Den tyrkiske ø Bozcaada er i virkelig en unik perle i Tyrkiet, som mange udenlandske turister sjældent høre om.

Den bedste måde at beskrive øen på, ved at sige, at den har følelsen af en græsk ø, men med tyrkiske priser. Der er den der unikke “ø-stemning” som er svær at sætte ord på og overalt vi gik, hilste de lokale på os, mens vi gik rundt i de små super søde gader.

Man skal tag til Bozcaada for stemningen, for øen´s eneste officielle seværdighed er borgen, som tager ca. 30 minutter at se.

Øen er en gammel græsk ø og også kendt med navnet Tenedos. Det er nu Tyrkiets 3. største ø og et sted mange fra Istanbul og Canakkale tager på ferie.

Det er super hyggeligt at kører rundt på øen, som har et utal af vindrue- og oliven platager. Stort set alle husene på Bozcaada er små 1-etagers sten huse som ligger romantisk fordelt i landskabet. På Bozcaada er der også mange vidunderlige strande, som man kan bade på.

🎥 Se videoen om Bozcaada her

kirke i Tyrkiet, tyrkiet kirke, kristen landsby i Tyrkiet, Tyrkiet landsby, kør selv turer i Tyrkiet, Konya, seværdigheder i Konya Tyrkiet,
kirke i Tyrkiet, tyrkiet kirke, kristen landsby i Tyrkiet, Tyrkiet landsby, kør selv turer i Tyrkiet, Konya, seværdigheder i Konya Tyrkiet, gamle huse, græsk landsby, rejseblog om Tyrkiet, Tyrkiet rejseblog, danish travelblog

Sille – Gammel græsk landsby midt i Tyrkiet

Landsbyen Sille er en af de små unikke seværdigheder i Tyrkiet, som jeg fandt ved en tilfældighed og siden har jeg været i den lille landsby 3 gange.

Det var engang en græsk landsby, men Louisiana traktaten gjorde at for omkring 100 år siden blev græskerne i Tyrkiet og tyrkerne i Grækenland byttet rundt (google selv Louisiana traktaten hvis du vil have en mere politisk forklaring)

Tyrkerne har taget sig godt af landsbyen siden græskerne flyttede og tyrkiske og græske gravsten, som står side om side bevidner om, at der har været et stærkt forhold mellem de 2 kulturer.

Landsbyen var en af de første kristne centre i verden og store religiøse personligheder som Sankt Paul og Mevlana har i deres levetid besøgt den charmerende landsby.

I Sille kan man se søde små huse, der virker som om de kan falde sammen indenfor minutter, en utrolig historiske katolsk kirke og en klippevæg af tuf, som jeg plejer at kalde mini Cappadocia, fordi det er ligesom i Cappadocia.

✏️ Læs mit rejseblog indlæg om Sille landsbyen her

unikke steder i Tyrkiet, kekova, den sunkne by, de smukkeste steder i Tyrkiet, smukke Tyrkiet, bådtur i Tyrkiet
Kekova Tyrkiet, unikke steder i Tyrkiet, den sunkne by, bådture i Tyrkiet, Tyrkiet bådture

Kekova og den sunkne by

Området omkring Kekova er så smukt, det er svært at tro ens egne øjne.

Kekova bugten blev erklæret for særligt beskyttet område af det Tyrkiske Miljøministerie i 1990 og det der gør Kekova unikt er, at man kan se ruinerne af en antik romersk by under vandet. Del er byen endte nemlig under havets overflade efter et jordskælv i det 2. århundred.

Man ankommer til havnen i Ücagiz og derfra tager man så på en daglang bådtur. Bådene sejler forbi den sunkne by og over til en lille beboet ø Kaleköy. På Kaleköy øen bor ca. 12 familier, i alt ca. 100 indbyggere og Simena Slottet.

Inde på Simena slottet er der et lille teater. Teateret er hugget direkte ind i klippen, det er 16 m i diameter og det har max kunne indeholde 300 personer. Teateret er det mindste som et blevet fundet i Likya området.

Omgivelserne og personerne som bor i Kekova området er super unikke og jeg kan varmt anbefale alle at tage dertil!

PIN IT

unikke steder i Tyrkiet, anderledes steder i Tyrkiet, Tyrkiet seværdigheder, Bozcaada øen, pamukkale i Tyrkiet, Tyrkiets bomulds slot, lavendel markerne i Tyrkiet, lavendel tyrkiet, Bozcaada guide

INDHOLD I ARTIKLEN: UNIKKE STEDER I TYRKIET, UNIKKE SEVÆRDIGHEDER I TYRKIET, OPLEVELSER I CAPPADOCIA, REJSER TIL CAPPADOCIA, DET BRÆNDENDE BJERG I TYRKIET, TYRKIET UNIKKE STEDER, PAMUKKALE TYRKIET, BOZCAADA, SEVÆRDIGHEDER I KAPPADOKIEN, OPLEVELSER I ISPARTA, LAVENDEL MARKER I TYRKIET, GODE REJSERÅD, FIND REJSEN TIL TYRKIET, SEVÆRDIGHEDER I TYRKIET, OPLEVELSER I TYRKIET, MINE REJSERÅD, REJSER I TYRKIET REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, ALANYA.DK, GOBEKLI TEPE, GÖBEKLİ TEPE, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM CAPPADOCIA, CAPPADOCIA BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.