GUIDE: Gode råd og hotte steder at holde nytår i Berlin

Nytår i Berlin, nytår i Tyskland, tysk nytår, berlin til nytår, udenlandske nytår, nytår i udlandet, rejseblog, rejseguide, rejsebloggeren rejeguide, guide til nytår i berlin, guide til berlin,

Skal du holde nytår i Berlin, eller drømmer du om det?

Jeg har samlet en guide til dig, med gode råd til nytår i Berlin og de hotteste steder at skyde nytåret ind i den tyske hovedstad.

Jeg har selv holdt nytår i Berlin og jeg kan skrive under på, det er et fedt sted at “hoppe” ind i det nye år.

nytår i Berlin, berlin nytår, nytår ved Brandenburg tor, nytår ved brandenburg gate, gode råd til nytår i berlin, nytår i tyskland, fest i berlin, rejseblog berlin, rejseguide berlin
Et af de få billeder jeg har fra mit nytår i Berlin.

FØRST: 5 gode grunde til at holde nytår i Berlin!

  1. Fyrværkeri overalt. Du skal bestemt huske dine sikkerhedsbriller, når du fejre nytår i Berlin, hvor der er fyrværkeri overalt. Himlen er konstant fyldt med farver og du vil sjældent opleve så meget fyrværkeri, som du kan opleve i Berlin.
  2. Fest med 2 millioner andre turister. Omkring 2 millioner tysk- og udenlandske turister fejre hvert år nytår i Berlin. Normalt bor der 3,5 millioner i Berlin, men til nytår stiger indbyggertallet til over fem millioner.
  3. Nogle af verdens bedste klubber. Berlin er kendt for at have nogle af verdens bedste underground klubber, særligt indenfor techo. Hvis du gerne vil fyre til nytår, så søg mod klubberne Salon Zur Wilden Renate, Berghain, Lab.Oratory (gay club) eller Watergate.
  4. Klubber har åben i dagevis. Træt af at klubberne lukker ved solopgang? Sådan er det ikke i Berlin til nytår! Her holder flere af klubberne åben i dagevis efter kl 00.00 med det de kalder open-for-days parties.
  5. En af Europas største udendørs fester ved Brandenburger Tor (Brandenburg gate). Kom til udendørs fest med ca. 1 million andre når året skydes ind ved Brandenburger tor. Læs mere om nytår ved Brandenburg tor nedenfor ↓.

Nytår i Berlin, nytår i Tyskland, tysk nytår, berlin til nytår, udenlandske nytår, nytår i udlandet, rejseblog, rejseguide, rejsebloggeren rejeguide, guide til nytår i berlin, guide til berlin,

Guide: Gode råd til Nytår i Berlin

1. Bestil hotel i god tid

Omkring 2 millioner (ud over byens egne indbyggere) kommer til Berlin til nytår, så bliver byens hoteller hurtigt fyldt op. Planlægger du derfor at tage til Berlin til nytår, og vil du gerne bo i et hotel af en hvis standart, så anbefaler jeg, du booker dit hotel i god tid! Jeg benytter mig altid af Booking.com eller Momondo (reklamelink) når jeg søger efter hotel i Berlin.

2. Benyt byen velfungerende U-bahn.

Berlin er en stor by, men heldigvis har Berlin et meget velfungerende underground tog system, ved navnet U-bahn. Mens trafikken på gaderne i Berlin går i stå til nytår, så er U-Bahn en smertefri måde at komme rundt i byen på.

3. Tag beskyttelsesbriller med hjemmefra.

I Berlin bliver tusindvis af raketter fyret af i minuttet og det kan til tider blive lidt farligt, hvis du ikke er opmærksom. Da jeg besøgte Berlin, oplevede jeg at rigtig mange berlinere ikke bar sikkerhedsbriller til nytår. Heldigvis havde jeg et godt par med fra Danmark, som jeg værdsatte hele natten!

4. Husk at nyde øjeblikket.

Jeg drikker ikke særligt meget til nytår, og det gør jeg ikke, fordi jeg gerne vil kunne nyde øjeblikket. At fejre nytår i Berlin er for mange en “Ones in a lifetime” oplevelse og den oplevelses bedst med et glas champagne og ikke en flaske.

De bedste steder at holde nytår i Berlin:

Nytår i Berlin, nytår i Tyskland, tysk nytår, berlin til nytår, udenlandske nytår, nytår i udlandet, rejseblog, rejseguide, rejsebloggeren rejeguide, guide til nytår i berlin, guide til berlin,
Brandenburger tor i Berlin.

Oplev nytåret i Berlin ved Brandenburger Tor.

Brandenburger tor (Brandenburg gate) er uden tvivl det HOTTESTE sted at fejre nytår i Berlin.

Da jeg besøgte Berlin til nytår, besøgte jeg selv Brandenburger Tor, hvor en million andre også var mødt op til det, der med sikkerhed kan kaldes en af Europas største udendørs fester. Jeg og mine venner ankom for “sent” da alt gik i stå 2 km før Brandenburger Tor, hvor det store show og flere koncerter var i gang.

Stemningen ved Brandenburger tor er ubeskrivelig på den mest festlige måde overhovedet. Humøret er højt og alle er glade. Den store fordel ved Brandenburger tor er også, at det er nemt og komme til og fra med U-Bahn (Berlins undergrundsbane)

Nytår i Berlin, nytår i Tyskland, tysk nytår, berlin til nytår, udenlandske nytår, nytår i udlandet, rejseblog, rejseguide, rejsebloggeren rejeguide, guide til nytår i berlin, guide til berlin,
Oberbaum broen i Berlin.

Nytår i Berlin: Skønne broer med udsigt over Berlin.

De, der ikke ønsker at deltage i folkemængderne ved Brandenburg Tor, men som stadig gerne vil nyde Berlins fyrværkeri kan finde gode råd til gode steder her.

Modersohn Bridge i Friedrichshain og Stabbogenbrücke-broen er et populære sted at stå ved, når årer skifter og de her begge skøn udsigt over Berlin.

Oberbaum broen, der forbinder Kreuzberg og Friedrichshain samt Moltke broen mellem Moabit og Mitte, er også perfekte til at se byens fyrværkeri på: Disse broer over floden Spree er blandt de mest udsmykkede i byen. Spektakulære udsigter kan nydes herfra, derfor er de særlig populære steder på nytårsaften.

Fyrværkeri kan på broerne ofte opleves “dobbelt”, for er der vindstille så spejler fyrværkeriet sig i vandet.

Jeg håber, du kunne lide min guide til nytår i Berlin! Smid endelig en kommentar i kommentarfeltet, hvis du har noget på hjerte!

INDHOLD I ARTIKLEN: NYTÅR I UDLANDET, UDENLANDSK NYTÅR, NYTÅR I BERLIN, NYTÅR I TYSKLAND, NYTÅR I TYRKIET, GODE RÅD TIL BERLIN, REJSEGUIDE TIL BERLIN, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER, REJSE BLOG, BLOG OM EXPAT LIVET, DANSK BLOG OM LIVET SOM EXPAT.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.