Korinthkanalen – Historie og god en frokost

Korinthkanalen, Korinth kanalen, kanal i grækenland, græsk halvø, kanal i Grækenland

Korinthkanalen er en af de steder i Grækenland, som man bare skal se.

Korinthkanalen vil med sikkerhed tage pusten fra enhver med sine 80 meter høje lodrette klippevægge og synet at gigantiske skibe, som sejler igennem den smalle kanal.

Og er man til adrenalin i blodet, så kan man også bungy jumpe ned i kanalen!

Det tager ca. 1 time i bil fra Athen og det er en uundgåelig vej, hvis man skal over på den græske Peloponnes halvø.

Fra kanalen til Epidauros teateret er der ca. 1 times kørsel. Læs mere om Epidauros teateret her.

Korinthkanalen, Korinth kanalen, kanal i grækenland, græsk halvø, kanal i Grækenland

Frokost ved Korinthkanalen

Den bedste udsigt over kanalen, får du fra broen ved “Corinth Canal Footbridge, hvorfra du har udsigt ud til udmundingen af kanalen og den gamle Korinthkanal bro, hvorfra der tilbydes bungy jump. Du kan se det, der er at se på 5-10 minutter.

Så hvorfor ikke benytte tiden til at spise en frokost ud til en smukke kanal og få endnu mere ud af din tur til Korinth.

Læs også >> Madguide: Det skal du smage i Grækenland

Korinthkanalen, Korinth kanalen, kanal i grækenland, græsk halvø, kanal i Grækenland
Her ses broen oppe.
Korinthkanalen, Korinth kanalen, kanal i grækenland, græsk halvø, kanal i Grækenland
Da et skib sejler igennem blev broen sænket under vandet.

Hvis du køre ud mod kysten, i retning mod “Submersible bridge” af Korinthkanalen, så finder du nemt flere græske restauranter, som ligger helt ud til kanalen. Herfra kan du i ro og mag sidde og se på, mens at den lille bro, bliver sænket under vandet, når skibe skal igennem og derefter hævet op ad vandet igen, så biler kan køre over den.

Når broen hæves, så ligger der nogle gange levende fisk på broen, som restauranterne enten henter eller smider ud i vandet igen.

Vandet i kanalen er en smuk turkisblå farve og er i stor kontrast til de sandfarvet klippevægge.

Læs også >> Det græske fastland – 12 steder du skal se!

Korinthkanalen, Korinth kanalen, kanal i grækenland, græsk halvø, kanal i Grækenland
Korinthkanalen er et storslået syn i Grækenland

Korinthkanalens historie

Troels Kløvedal har sejlet igennem kanalen flere gange og har man adgang til TV play, så kan du der se Nordkaperen i Grækenland, hvor han sejler igennem kanalen.

I århundreder før kanalen blev lavet, var der en drøm om at lave kanalen. I år 600 f.Kr. var der planer om at udgrave en kanal. Men det var et umuligt projekt uden dynamik, som ikke fandtes dengang.

Grækenlands regering hyrede i 1830 en franske ingeniører til udgravnings arbejdet af en kanal, men grundet manglende økonomiske ressourcer standsede projektet igen.

I 1882 indledtes udgravningerne på ny under den ungarske ingeniør Stephan Türr. Efter konkurs mellem 1889-90 overtog den græske finansmand Andreas Singros arbejdet og fuldførte kanalbyggeriet D. 25 juli 1893. Siden da er den blevet udvidet yderlig.

I dag forbinder kanalen Den Korinthiske Bugt med Den Saroniske Bugt. Kanalåbningen afkortede sejladsen fra Det Joniske Hav til Piræus med 200 sømil, hvilket har meget at sige, når krydstogtskibe og fragtskibe skal rundt i verden.

I oldtiden, før Korinthkanalen blev bygget, blev fragt og mindre skibe trukket over land via et slæbespor, som du stadig kan se den dag i dag. Moderne skibe er så store, at det aldrig ville være muligt at gøre i dag, så godt kanalen er blevet bygget.

Korinterkanalen er 6,3 km lang, 25 meter bred, 8 meter dyb og har op til 80 meter høje klippevægge.

Dette smukke sted indgår også i mit indlæg Det græske fastland – 12 steder du skal se!

Fakta om Grækenland, Grækenland fakta, Værd at vide om Grækenland, Grækenland rejseguide, Grækenland guide, Guide til Grækenland, spændende fakta om grækenland, det vidste du ikke om grækenland, guide til grækenland,

INDHOLD I ARTIKLEN: KORINTHKANALEN, KORINTH KANAL, DET GRÆSKE FASTLAND, GRÆKENLAND, OPLEVELSER I GRÆKENLAND, KANALER I GRÆKENLAND, BYER I GRÆKENLAND, SEVÆRDIGHEDER I GRÆKENLAND, REJSEGUIDE TIL GRÆKENLAND, REJSEBLOG, DE SMUKKESTE STEDER I GRÆKENLAND, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, VISITGREECE, TRAVELBLOGGER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.