Rejseguide og seværdigheder i Belek, Tyrkiet

Belek strand, oplevelser i Belek, seværdigheder i Belek, feriebyer i Tyrkiet, Golf destinationer i Tyrkiet, hvor kan man spille folk i Tyrkiet, Antalya Tyrkiet,

Belek er en lille naturskøn turistby med stor potentiale.

Byen domineres af imponerende luksushoteller med udsøgt All Inclusive, service, og underholdning i verdens klasse.

De fleste af byens hoteller har deres egne, lange sandstrande med grovkornet sand, hvor der er mulighed for vandsport, solsenge og parasoller.

Belek er en af de mest populære golfdestinationer i Europa. Byen har ikke mindre end 14 førsteklasses golfbaner og er dermed et sandt golfparadis. I selve Belek findes der et mindre udvalg af shopping muligheder og restauranter, til gengæld lægger storbyen Antalya kun 1 times kørsel fra Belek.

Rejseguide og Seværdigheder i Side, Seværdigheder i Side, rejseguide til tyrkiet, tyrkiet rejseguide, Green Canyon, Grøn flod Tyrkiet, bådtur i Tyrkiet, Tyrkiet bådtur
Green Canyon er en af de udflugter, jeg varmt kan anbefale man tager på når man er i Belek.

Udflugter fra Belek

Hvis du bor i Belek og gerne vil på en udflugt, så har jeg på min reklamepartners Getyourguide side fundet følgende udflugter, som jeg selv har været på.

Belek strand, strande i Belek, de bedste strande i Tyrkiet, strande i Tyrkiet, oplevelser i Belek, seværdigheder i Belek

Guide til Beleks strande

Belek området er Tyrkiets mest kendte golfområde.

Men byen Belek er også på vores liste over Tyrkiets 7 bedste badebyer, pga. områdets lækre strande. Belek ligger lidt udenfor storbyen Antalya, hvor også lufthavnen ligger.

I Belek består strandene af mørkt sand med bløde små sten, men nogle hoteller har tilføjer finere sand på deres private strande. Strandene lægger ud til middelhavet, som er saltvand.

De fleste strand hoteller har deres egne strande til deres gæster, og f.eks. på stranden Belek Beach Park bliver der ofte holdt strand fester. Derudover findes der også offentlige strande, som må bruges af alle.

Strandene har alle blå flag og meget velholdte. Læs strandflagenes betydning her.

Belek strand er også kendt for at være en strand, hvor sjældne havskildpadder kommer for at lægge deres æg, som senere klækkes og kommer op af sandet, for at løbe ud i vandet, og starte deres nye liv i middelhavet.

Læs også >> De 9 bedste badebyer i Tyrkiet

golf i tyrkiet, golk i belek, belek golf baner, hvor kan man spille golf i tyrkiet, bedste golfbaner i Tyrkiet, bedste golf baner i Belek,

Vedensklasse golf i Belek

Belek er en af de mest populære golfdestinationer i Europa og Tyrkiet.

At spille golf i Belek er super populært og byen har ikke mindre end 14 førsteklasses golfbaner og er dermed et sandt paradis for golf elskere.

Selvom golfsporten er en forholdsvis ny sport i Tyrkiet, som først virkelig startede i 1996, er Belek området allerede verdenskendt for sine lækre golfbaner.

Belek har omkring 50 5-stjernet hoteller og holiday villages, 11 golf baner, 55 fodboldt baner og 253 tennis baner som kan benyttes af både professionelle og amatører.

De mange flotte baner er blevet bygget med hjælp fra britiske golfbane arkitekter og det tyrkiske turistministerium. Alle banerne er af høje standard, den kort afstand imellem banerne og et vidunderlige tyrkiske klima gør golf i Tyrkiet unikt. Den britiske indflydelse på designet af bannerne skinner tydeligt igennem, idet de fleste baner er klassiske park baner i tætte pinje-plantager. Især den ældste bane National, og en af de nyeste bane Cornelia, er særligt flotte, og de er designet af tidligere topspillere som David Feherty og Nick Faldo.

Der findes både 9-huls, 18-huls og 27-huls baner i Belek. Husk at medbringe handicapkort.

Dette er Leading Courses’ top 10 golfbaner i Belek. Disse golfbaner er blevet spillet og anmeldt af Leading Courses brugere.

  • Carya Golf Club
  • The Montgomerie Maxx Royal
  • Cornelia Golf Club
  • Cullinan Links Golf Club
  • Gloria Golf Club
  • Antalya Golg Club
  • National Golf Club Antalya
  • Robinson Golf Club Nobilis
  • LykiaLinks Antalya
  • Sueno Golf Club
Land of legend, Land of legend forlystelsespark, Land of legend belek, seværdigheder i Belek, oplevelser i belek, forlystelsesparker i Tyrkiet

Land of Legend forlystelsespark

Forlystelsesparken Land of Legend åbnede i 2016.

Parken er en kombination af en forlystelsespark, et vandland og en shopping arkade, der tilbyder en bred vifte af underholdning og aktiviteter for besøgende i alle aldre.

Et af højdepunkterne i Land of Legend er det imponerende vandland, hvor man som besøgende kan nyde en række vandrutsjebaner, lazy rivers og bølgebassiner, perfekt til de varmeste perioder af sommeren i Tyrkiet. Du skal betale entré for at besøge forlystelsesparken

Ud over forlystelser og vandaktiviteter har Land of Legends også en område med shopping og restauranter. Denne del af Land of Legend er gratis at komme til (parkering er endda gratis). Der er flere gode restaruanter, 2 store bland-selv slik butikker og et utal af andre butikker som f.eks victoria secret, suwen, gratis og Defacto.

Besøg den osmanniske moske i Belek

I Belek centrum er der ikke mange turistattraktioner, hvis man ikke er til shopping eller udflugter udenfor byen.

Men der en en unik attraktion i centrum af Belek, som mange overser som en mulighed for at lærer mere om den tyrkiske kultur, er et besøg i byen smukke moske.

Moskeen er bygget i 1998 og hedder Belek Camii. Camii betyder moske på tyrkisk.

Ude foran moskeen ser man afvaskning området, hvor bede muslimer kan afvaske sig, inden de træder ind i moskeen for at udefører deres bøn. Udvendig er selve moskeen dekoreret med en overflade, der får den til at ligne en klippe, ligesom byens vandfald. Indvendig er moskeen dekoreret i traditionel osmannisk stil.

Når man træder ind i moskeen, er det første man får øje på den store smukke lysekrone, som hænger ned fra loftet. Dernæst bemærker man de fantastiske vægge og loft dekorationer, som skaber en helt unik og utrolig smuk moske.

Belek strand, oplevelser i Belek, seværdigheder i Belek, feriebyer i Tyrkiet, Golf destinationer i Tyrkiet, hvor kan man spille folk i Tyrkiet, Antalya Tyrkiet,

Shopping i Belek

Ligesom de andre ferierbyer i Tyrkiet kan man også shoppe i Belek. Der er både supermarkeder og et stort antal fake-shops. Sælgerne i fake-butikkerne er meget ivrige og i butikkerne kan man købe fake tasker, t-shirt, kjoler og bukser.

Der er også flere sport butikker og guldsmede i Belek by og naturligvis shopping område i Land of Legend, som kan du kan læse mere om i punktet ovenover.

Belek strand, oplevelser i Belek, seværdigheder i Belek, feriebyer i Tyrkiet, Golf destinationer i Tyrkiet, hvor kan man spille folk i Tyrkiet, Antalya Tyrkiet,

Beleks historie – Fra 4. århundred f.kr. til i dag

I dag er Belek kendt som en af verdens bedste golf destinationer. Men før de store grønne græsplæner blev anlagt in Belek, er der mange århundreds historie som har været med til at forme byen, og hvordan den ser ud i dag.

Beleks historie går tilbage til det 4. århundrede f.kr. og der er stadig utrolig meget man ikke ved som Beleks fortid. Man ved at byen, ligesom de omkringliggende byer Alanya, Side og Antalya har været under indflydelse af en lang række konger og sultaner.

Gennem mange århundreder har byen været under hellenistisk, romersk og byzantinsk samt seljuk indflydelse, som har påvirket de skulpturelle og arkitektoniske dimensioner af Belek.

I 133 f.kr. overlod kong Attalos II området omkring Antalya og Belek til romerne. Den romerske indflydelse gjorde at der blev bygget storslået bygninger i området, og nogle af den står endda den dag i dag. Der er i området omkring Belek fundet spor af store bygninger så som stadioner, gymnastiksale, tårne, moskeer og mange teatre fra den romerske periode.

Et af de mest kendte teater byggerier er Aspendos teateret som ligger 18 km fra Belek centrum.

Omkring 1990 blev det besluttet at lave Belek til Tyrkiets førende golfdestination.

PIN IT!

Belek strand, oplevelser i Belek, seværdigheder i Belek, feriebyer i Tyrkiet, Golf destinationer i Tyrkiet, hvor kan man spille folk i Tyrkiet, Antalya Tyrkiet,

INDHOLD I ARTIKLEN: STRANDE I TYRKIET, STRANDE I BELEK, TYRKISKE FERIERBYER, MINE BEDSTE REJSERÅD, BLOG OM TYRKIET, SEVÆRDIGHEDER I BELEK, OPLEVELSER I BELEK, HVAD KAN MAN LAVE I BELEK, TYRKIET BLOGGEN.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.