Belgiske vafler, vafler fra belgien, opskrift på belgiske vafler, mad fra Belgien, belgiske opskrifter, madguide til belgien, bedste belgiske vafler,

Når jeg rejser, elsker jeg at smage landets eller området lokale retter.

En ingrediens, jeg måske er vant til, til dagligt, kan i et andet land være tilberedt helt anderledes og smage på en helt ny måde.

Jeg rejser for at opleve verden, og nyde nye smagsoplevelser er bestemt en del af det. Inden jeg rejser til et nyt sted, undersøger jeg altid hvad det lokale køkken byder på, måde indenfor mad og drikkevare.

Før jeg rejste til Belgien, undersøgt jeg hvad det belgiske køkken havde at byde på, og hvad der var “must try in Belgium” indenfor mad og drikkevare. Jeg blev glædeligt overrasket og en lille smule forbavset, over hvad man spiste i Belgien.

Jeg havde godt gættet belgiske vafler var belgiske, og at det var noget man skulle smage. Jeg vidste også godt Belgien var kendt for deres mange øl, og jeg har også smagt flere forskellige belgiske øl i mit liv.

Det jeg ikke vidste var, at de spiste mange muslinger i Belgien, og at det faktisk er så populært, det betragtes som en nationalret i Belgien.

Før jeg rejste til Belgien kendte var jeg også lykkelig uvidende om den pomfrit krig der er mellem Frankrig og Belgien, selvom jeg har spist min andel pomfritter i dette liv! Alt det blev jeg dog klogere på mens jeg besøgte Belgien, hvor jeg også havde stor fokus på at få smagt de lokale retter og øl.

For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine mad oplevelser i Belgien, har jeg indsæt nogle reklame link under de forskellige punkter med forslag til fede mad oplevelser, som du kan booke online og nyde mens du besøger Bruxelles.

5 ting du skal smage i Belgien!

Belgiske vafler, vafler fra belgien, opskrift på belgiske vafler, mad fra Belgien, belgiske opskrifter, madguide til belgien, bedste belgiske vafler,

Belgiske vafler

Allerede i navnet er det afsløret, at det her er en belgisk ret. Vafler var også den ting alle nævnte for mig som “det skal du altså bare smage i Belgien”. En lokal guide gjorde mig opmærksom på, at der var mange gode vaffel steder fordelt over hele byen.

Dem med lang kø, var oftest de bedste steder, eller også havde god samarbejder med lokal guider, der anbefalede dem. Hun sagde også jeg skulle gå efter et sted, hvor de lavede vafler mens man ventede (og at der derfor opstod kø) og gå en stor bue udenom de steder, hvor de lå færdiglavet og bare blev smidt i mikroovnen for at blive opvarmet.

Jeg gik ind i vaffelbutik tæt på Mankenn pis. Stedet havde siddepladser måde udenfor og på deres førstesal, og ventetiden er mellem 15-30 minutter udenfor højsæsonen.

Jeg bestilte en vaffel med friske jordbær og flødeskum. Vaflen var himmelsk. Sammenlignet med den jeg har fået andre steder i verden, havde den en nærmest karamel-agtig ydre, mens indeni var blød. Den perfekte dessert til slikmunde og sukker grise.

En fed oplevelse er at deltage i et belgisk vaffel madlavning kursus eller tage på en privat mad byvandring, hvor du blandt andet smager belgiske vafler ved et af de lokalkendte steder.

belgisk mad, mad fra belgien, guide til belgisk mad, chokolade fra belgium, belgiske chokolade, de bedste chokoalder i bruxelle, de bedste chokolader i brussels, de bedste chokolade i brussel, lokal retter i belgien, belgiske lokalretter
Jeg elsker billede af disse store kranier lavet af belgisk chokolade. De kostede en bondegård, så jeg købte ikke en, men tog dette billede i butiks vinduet.
belgisk mad, mad fra belgien, guide til belgisk mad, chokolade fra belgium, belgiske chokolade, de bedste chokoalder i bruxelle, de bedste chokolader i brussels, de bedste chokolade i brussel, lokal retter i belgien, belgiske lokalretter
Mig og min støre kop varm chokolade på “The Old Chocolate House”.

Belgisk chokolade

En anden ting slikmund og sukkergrise vil elske i Belgien, er chokolade. Butikker udelukkende med chokolade i alle mulige smagsvarianter og udformninger, mødte mig overalt jeg rejste i Belgium.

I Brugge besøgte jeg “The Old Chocolate house“, hvor jeg drak varm chokolade i mælk. Systemet på stedet var således, jeg skulle nemlig vælge fra et menukort valgte hvilken type chokolade, jeg gerne ville have. Der var forskellige slags mørk, lys og hvid chokolade samt Fair Trade chokolade. På opfordring fra tjeneren bestilte jeg en 50% mørk og 50% lys chokolade. Derefter fik jeg serveret en kop varm mælk og en chokolade kop med chokolade dråber i. Chokolade koppen sænkede jeg så ned i den varme mælk og med et lille piskeris mixede jeg den varme mælk med chokoladen.

Den varme chokolade var den perfekte chokolade-oplevelse for mig, da jeg ikke er typen der sætter mig ned med en plade chokolade og spiser det rå.

Chokolade købes de fleste steder i Belgien efter kilopris. Du kan mixe chokolade og tage med hjem fra ferien eller købe en af de færdiglavet pakker.

En unik måde at komme tæt på chokoladens verden i hovedstaden Bruxelles er ved at deltage i en chokolade workshop eller tage på en byvandring med chokolade smagsprøver som en del af turen.

Det kunne f.eks være en af disse oplevelser:

Belgiske muslinger

Pinligt nok vidste jeg ikke inden min rejse, at muslinger var en meget populære spise i Belgien og en nationalret.

Jeg elsker muslinger, så da jeg hørte det var en “must eat” i Belgien, blev jeg faktisk rigtig glad. 100% ærligt så spiste jeg det til både aftensmad og frokost de første 2 dage jeg var i Bruxelle og det var himmelsk.

Den mest almindelige måde at spise muslinger på, er i en gryde, hvor muslingerne har kogt i en sovs, f.eks tomatsovs eller hvidvin og hvidløg. Varianterne er uendelige men fælles for dem alle er de er tilberedt på ægte belgisk manér. Man kan også købe en tallerken muslinger uden sovs også spise dem enkeltvis med fingrene eller en gaffel.

Som tilbehør til muslingerne serveres, der næsten altid Frits (pomfritter) og brød med smør.

Jeg har genskabt en af de belgiske opskrifter på muslinger og lagt den på bloggen, så hvis du drømmer om at lave belgiske muslinger derhjemme, kan du se opskriften her.

Læs også >> Berlinmuren ved Europa parlamentet

belgisk øl, øl fra belgien, øl fra belgium, mad fra belgien, øl fra belgien, madguide til belgien, belgisk madguide, belgisk lokalretter

Belgisk øl

Jeg er og bliver ikke en stor øl drikker, men Belgien er kendt for deres lange tradition for ølbrygning og de har et stort udvalg.

Både lyserøde tøseøl og mørk øl til de, der elsker en øl med masser af smag. Jeg prøvede selv den belgiske øl Kwak, som både smager udmærket og som bliver serveret i et super sjovt glas (se billedet).

Min veninde, som ved en del om belgisk øl, fortalte mig at kwak glas er designet sådan at man kan ride på en hest uden at spilde. Lidt sjovt, at det har været en design faktor at “jeg skal kunne ride på en hest mens jeg drikker min kwak “.

Jeg har ingen hest, så jeg drak bare min øl på en barstol omgivet af nye venner, som jeg havde mødt på min rejse.

Da Belgien virkelig er Europas hovedstad for øl, så er der naturligvis også mulighed for at deltage i nogle super fede øl-smagninger guidet af en lokal og byvandringer, hvor man gør stop forskellige steder og smager på det lokale øl.

Hvis du er på udkig efter en spændende øl-oplevelse i Bruxelles, så lad dig inspirerer her:

    belgisk mad, mad fra belgien, guide til belgisk mad, fritz, belgiske pomfritter, de bedste pomfritter i bruxelle, de bedste pomfritter i brussels, de bedste frits i brussel, lokal retter i belgien, belgiske lokalretter
    Jeg gik i næsten 20 minutter for at komme til stedet, som mange har kåret som de bedste “Frits” i Bruxelles.
belgisk mad, mad fra belgien, guide til belgisk mad, fritz, belgiske pomfritter, de bedste pomfritter i bruxelle, de bedste pomfritter i brussels, de bedste frits i brussel, lokal retter i belgien, belgiske lokalretter
Maison Antoine er af mange blevet kåret af mange som det bedste sted at spise frits i Belgien.

Frits / Pomfritter

Som nævnt øverst i indlægget, så er der pomfrit krig mellem Belgien og Frankrig, om hvem der opfandt pomfritten.

(En krig der minder meget om de mange madkrige der er mellem Tyrkiet og Grækenland)

Hvem der opfandt pomfritten er ikke så vigtigt for mig, begge lande er super til at lave dem!

I Bruxelles tog jeg en længere rejse for at komme til Maison Antoine (se på google maps her), som adskillige steder havde kåret som “De bedste pomfritter i Bruxelles”. Stedet ligger tæt ved Europa parlamentet, så hvis du alligevel tager den lange pomfrit rejse, så kombinere turen med et besøg Europa parlamentet gratis museum.

Der pomfritter fra super lækre og gåturen værd, men det er også kun fordi det gav mig mulighed for at opelve et sted i Bruxelles, som jeg ellers ikke ville have set.

Jeg håber, du kunne lide min lille guide til hvad du skal smage i Belgien. Hvis jeg har glemt nogle retter, som du synes man SKAL smage i Belgien, så skriv til mig via min facebookside.


PIN IT!

Mad du skal smage i Belgien, Belgisk mad, Vafler fra Belgien, Belgiske muslinger, kwak øl, belgisk chokolade

INDHOLD I ARTIKLEN: MAD DU SKAL SMAGE I BELGIEN, MADGUIDE TIL BELGIEN, BELGISKE VAFLER, REJSEBLOG, OPLEVELSER I BELGIEN, VISIT BELGIEN, BLOG OM BELGIEN, BLOG OM AT REJSE, BELGIEN MAD OG DRIKKE, ØL FRA BELGIEN, MADOPLEVELSER I BELGIEN, ØLSMAGNING I BRUXELLES, CHOKOLADE WORKSHOP I BRUXELLES, BYVANDRINGER I BRUXELLES, KWAK ØL, BELGISKE MUSLINGER, REJSBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, VISIT ANTWERPEN.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.