3 spændende museer i Silkeborg by

museer silkeborg, silkeborg museums, seværdigheder i silkeborg, silkeborg seværdigheder, museums i silkeborg,

Jeg har efterhånden gennemgået en del, af de seværdigheder der er i Silkeborg og ikke mindst de bedste steder at spise en sandwich.

Men inden jeg runder emnet om Silkeborg af for denne gang, har jeg valgt at lave en oversigt over de 3 mest spændende museer i Silkeborg.

De 3 museer, er 3 meget forskellige museums men en vigtig fællesnævner for de 3 museums er, at de alle har været med til at skabe Silkeborgs historie, og ikke mindst være medvirkende til tusindvis af turister hvert år besøger Silkeborg.

jornmuseum, jorn museum silkeborg, silkeborg museum, jorn museum silkeborg, silkeborg museer, museer silkeborg,
Guidet tur på Jorn museet.

Jorn museet Silkeborg

Asger Jorn (1914 – 1973) er nok uden tvivl Silkeborgs mest kendte kunster. Når jeg tænker på hans værker, så er det altid vilde farver og skjulte motiver der dukker op i mit hoved. Jeg har dog også fundet ud af han har lavet flere sort/hvid billeder.

Som barn fangede Asger Jorn min opmærksomhed, da jeg så værket Den foruroligende ælling. På et helt almindeligt kedeligt gammelt billede af et hus og en sø havde Asger Jorn malet en stor and, som slet slet ikke passede ind på billedet. Jeg elsker det billede, og den provokation jeg synes det repræsentere.

På Jorn museum er der flere faste udstillinger men også udstillinger som skifter løbende. Se museets hjemmeside for oversigt over udstillinger her. 

Hvis du elsker kunst, farver og tankevækkende udstillinger, så snyd ikke dig selv for et besøg på Jorn museet i Silkeborg!

tollundmanden, mose fund, tollundman, world famous tollundman,

Hovedgården – Silkeborg museum

På Silkeborg museum lægger manden, der har sat Silkeborg på verdenskortet.

Moseliget af Tollundmanden er verdenskendt og hans utrolig velbevaret krop og ansigt er blandt andet med i et utal af Youtube vidoer og internationale artikler.

Tollund manden er et 2000 år gammelt moselig. Han er så velbevaret, at det blot ligner en mand der sover, hvilket er næsten skræmmende.

Udover Tollundmanden indeholder Silkeborg museum også en udstilling om Jernalderen, hvor Ellinge pigen er med i, og flere udstillinger om Silkeborgs historie. Et besøg værd hvis elsker historie.

I mit blogindlæg “Et kig til Tollundmanden og Museum Silkeborg” kan du læse en meget mere deltaljeret beskrivelse af Silkeborg museum, og hvordan det er at være 1-1 med Tollundmanden.

Silkeborg papirmuseum, papirmuseum silkeborg, seævrdigheder i silkeborg, seværdigheder for børn i silkeborg
Dette store kar er noget af det første der møder en, når man træder ind i papirmuseet

Papirmuseet i Silkeborg

Udover kendte kunstnere og kendte moselig, så er Silkeborg også kendt for papirmuseet.

Faktisk var det papirproduktionen, der i sin tid skabte Silkeborg by. Hovedgården (Silkeborg museum) var en gang hjemmet for de arbejdere, som arbejde på papirfabrikken i Silkeborg.

I dag er området ved papirfabrikken lavet om et et hip område med biografer, restauranter og teater. Men en lille del af området er blevet bevaret til papirmuseum, hvor du kan lære om fortiden papirproduktion.

Der gives guidet turer rundt på papirmuseet, hvor det blandt andet er muligt at få lov til at prøve og lave papir, sådan som man gjorde det før i tiden. På den guidet tur rundt på museet, får du også historien bag papirproduktionen at vide, og et livligt billede af det hårde arbejde det var.

I mit blogindlæg “I dybden med Silkeborgs historie på Papirmuseet” kan du læse en meget mere deltaljeret beskrivelse af Silkeborgs papirmuseum, og hvordan man producere papir. 

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I SILKEBORG, SEVÆRDIGHEDER I SILKEBORG, OPLEVELSER I SILKEBORG, PAPIRMUSEET, TOLLUNDMANDEN, JORN MUSEET, SILKEBORG MUSEUM, HIMMELBJERGET, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, VISITDENMARK, BLOG OM SILKEBORG, BLOG OM AT REJSE.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.