Vil du gerne lære at lave georgisk mad?
I denne artikel kan du læse om det madlavningskursus, som jeg deltog i, da jeg sidst var Tbilisi i Georgien
Det længe været min drøm at lære at lave georgisk mad, særligt Khinkali, som er min yndlingsret fra det georgiske køkken.
Jeg arbejder meget i Georgien, som rejseleder og nogle gange har jeg to ture i streg. I forbindelse med sådanne to ture, havde jeg et par dage alene end georgiske hovedstad Tbilisi.
Jeg kender Tbilisi ret godt, så jeg ønskede at prøve noget andet end sightseeing mens jeg havde fri. Hos min samarbejdspartner GetYourguide fandt jeg et madlavningskursus i centrum af Tbilisi, som jeg tilmeldte mig dagsholdet på (der var også et aftenhold).

Det georgiske madlavningskursus
Prisen for kurset var utrolig fair, under 200 kr, og faktisk det samme som det vil have kostet at gå ud og spise en frokost på egen hånd med den mængde mad.
Da jeg var alene i Tbilisi, måtte jeg også tage alene til madlavningskurset. Det gjorde mig lidt nervøs, for jeg var bange for at alle andre ville være par eller familier, og jeg bare ville sidde og trille tommelfingre. Det viste sig heldigvis at jeg tog fejl, da jeg ikke var den eneste som var afsted alene.
Læs også >> Madguide: Det skal du smage i Georgien (stor oversigt)

Kurset blev afholdt en restaurant inde i en baggård tæt på Liberty square. Da jeg ankom, bliver jeg taget imod af en engelsktalende pige, som arbejder på stedet. Vi var i alt seks på kurset fra forskellige steder i verden. Der var et par fra Israel, en pige fra Spanien og et par fra England.
På kursus skulle vi lære at lave to forskellige retter. Det georgiske ostebrød Megrelian Khachapuri og de georgiske dumplings Khinkali.





En georgisk dame demonstrerede, hvordan vi skulle gøre og så skiftes vi deltogere i at assistere mens de øvrige deltager kiggede på. Derefter skulle vi alle sammen hjælpe med at forme de georgiske Khinkali dumplings og fik en demonstration den unikke foldeteknik, som giver dem deres udseende og form.





Derefter blev maden tilberedt i restaurant køkkenet (som vi ikke var med ude i), mens vi deltager sad og hyggede os og snakkede sammen med en georgisk drink i hånden. Som altid valgte jeg min elskede estragon sodavand.
Kursets samlet tid og opskrifterne
Selve kurset tog cirka 1-1,5 time, efterfulgt af 1 time, hvor vi fællesskab sad og spiste, de retter som vi havde tilberedt. Efter to en halv time havde jeg lært at lave Megrelian Khachapuri og Khinkali.
Jeg fik endda rester med hjem, da vi ikke spiste op og det var perfekt, for så kunne jeg spise dem til aftensmad, i den lejlighed jeg havde lejet i Georgien.
Efter kurset blev opskrifterne delt med os deltagere, så vi kunne prøve kræfter med retterne derhjemme. De opskrifter har jeg oversat til dansk og delt her på rejsebloggen.
- Opskrift på Georgisk ostebrød – Megrelian Khachapuri
- Opskrift på klassisk georgiske dumpling – Khinkali
Selvom man kan lave retter derhjemme ved at følge opskrifterne, så er der stadigvæk noget hyggeligt og lærerigt i at deltage i et kursus eller det jeg deltog i.
For mig var det en virkelig god oplevelse, og det er også derfor jeg gerne vil dele historien med jer her på min blog. Hvis du ønsker at deltage i det madlavningskursus, som jeg deltog i så får du linket her.
Linket er reklamen link til minsamarbejdspartner Get You guide, som jeg selv booker oplevelser som denne hos og som jeg bare kan anbefale.
PIN IT!
INDHOLD I ARTIKLEN: GEORGISK MAD, GEORGISKE OPSKRIFTER, MAD FRA GEROGIEN, UDENLANDSKE OPSKRIFTER, MADBLOG, OPSKRIFTER PÅ UDENLANDSK MAD, KAUKASUS MAD, OPSKRIFTER PÅ UDENLANDSK MAD, GEORGISK OSTEBRØD, MEGRELIAN KHACHAPURI, KHACHAPURI OSTEBRØDS OPSKRIFT, GEORGISK KHINKALI, KØD KHINKALI, , GEORGISKE DUMPLINGS, OPSKRIFTER PÅ GEORGISK MAD, KHINKALI OPSKRIFT



