Rejsetips og guide til Lissabon, Portugal

Rejseguide til Lissabon, Lissabon rejseguide, rejsetips til Lissabon, Guide til Portugal, Guide til Lissabon, Rejseguide til Lisbon, gode råd til Portugal, offentlig transport i Lissabon, oplevelser i Lisboa, Hostels i Portigal, portugigiske retter, Portugal mad

Lissabon er en fantastisk rejsedestination i Europa.

Det er Portugals hovedstad og stedet hvor du kan gå på opdagelse i de smukke bygninger, gratis museer, de spændende lokal retter og Portugals historie.

Jeg har valgt at lave en personlig guide, med alt der er værd at vide om Lissabon i Portugal. Forhåbentlig kan du få glæde af nogle af de erfaringer jeg har gjort mig i Lissabon, før du selv rejser dertil.

Dette er min personlig guide, til alt du skal vide om Lissabon. Jeg har delt guiden ind i kategorierne:

 • Om rejser i Lissabon
 • Mine bedste rejsetips til Lissabon
 • Fly og overnatning
 • Trafik: Bil, bus, metro og sporvogn
 • Portugisisk mad
 • De bedste seværdigheder
 • Praktisk til rejsen (tidsforskel, telefon, sprog m.m)
 • Vigtige telefonnumre i Portugal
Fonte Sul do Rossio Lissabon, Gågaden i Lissabon, Triumpsbue i Lissabon, Seværdigheder i Lissabon, Oplevelser i Lissabon, Seværdigheder i Portugal

Om rejser til Lissabon i Portugal

Lissabon er efter min mening en af Europas mest undervurderet hovedstader.

Byen har alt: Spændende seværdigheder, let tilgængelig offentlig transport, velsmagende lokal retter og sød lokal befolkning.

I januar måned var jeg på ferie med en daglig temperatur på 14 grader. Om sommeren kan der bliver omkring 30 grader i Lissabon.

Det er super nemt at komme rundt i Lissabon. Deres offentlige transport er super nemt at komme rundt med og i centrum af Lissabon kan man gå rundt til det meste. Mere om hvordan du kommer rundt i Lissabon længere nede i guiden.

Rejseguide Lissabon, Lissabon, Instagram spots i Lissabon, seværdigheder i Lissabon, oplevelser i Lissabon, seværdigheder i portugal, Pena palads Sintra, Sintra palads

Mine bedste rejsetips til Lissabon

I en kort og kontant punkt oversigt, får du her mine bedste rejsetips til Lissabon.

 • I Lissabon bør du tage metroen frem for bussen. Metroen kører til tiden mens busserne dukker op når det passer dem. Mere om det længere nede i guiden.
 • Fyld din vandflaske på hotellet/i lejligheden/på et offentligt toilet og spar en masse penge på vand. Du kan drikke vandet i Lissabon / Portugal og det smager rigtig godt. 
 • Søg altid efter restauranterne, som de lokale spiser på, de har det bedste mad.
 • Du kan nemt begå dig på engelsk i Lissabon. Det er en by med mange turister, så de lokale snakker godt engelsk.
 • Husk at der skal betales city tax på hotellerne/hostels i Portugal. På de to hostels jeg boede på betalte jeg 2€ pr. nat.
 • Uber og Bolt (taxi apps) er forholdsvis billige i Lissabon. Jeg bestilte en Uber fra mit hostel i centrum af Lissabon til lufthavnen for 8€.
 • Selvom det tager omkring 1 time i tog, så SKAL du tage turen til Sintra, der er helt fortryllende!
 • Stræb efter at prøve nogle af de lokale retter. Find inspiration til hvilke længere nede i guiden.

FLY OG OVERNATNING

Fly: Jeg fløj fra Billund til Lissabon med Ryan air for 483 tur/retur. Men du skal ikke søge meget på nettet for at finde mange forskellige afgange til Lissabon fra de danske lufthavne. Flyvetiden er ca. 3 timer og 30 minutter.

Valg af overnatning: I Lissabon er der flere forskellige typer af overnatnings muligheder, næsten til enhvers budget. Nedenfor er mine 3 forslag til overnatninger.

Air-bnb: For omkring 75 kr. pr. nat kan du booke et privat værelse (som regel på et hostel) og fra omkring 500 kr. pr. nat kan du få en lejlighed for dig selv. Fordelen ved at leje en lejlighed er, at mange har et køkken, som giver mulighed for selv at lave lidt mad under ferien.

Hotel: Der er masser af hoteller i Lissabon. Gå efter hoteller, der er 3-stjernet eller højere, hvis du vil have et hotel af en nogenlunde sandart. Find hotellerne på booking.com.

Hostels: Hvis du gerne vil rejse på et lille budget, men opleve en helt masse, så er et hostel et godt sted at spare lidt penge på overnatningen. På Hostelworld.com kan du få en seng på et hostel i Lissabon startende fra omkring 75 kr pr. nat. Husk at læse anmeldelser på de forskellige hostels før du booker.

Jeg boede på 2 forskellige Hostels i Lissabon. Det første jeg boede på var Sant jordi hostels, som var virkelig godt. Bygningen var fantastisk smukt (den røde bygning på billedet ovenfor), der var masser af sociale områder, bar i kælderen og mulighed for en fair mængde privatliv. Jeg boede også på Drafts Hostel and Rooms, som jeg ikke har noget pænt at sige om, så det kan jeg IKKE anbefale.

Elevator da Bica Lissabon, hvor er sporvognen i Lissabon, Lissabon sporvogns spots, sporvognen i Lissabon, Sporvognen i Portugal, Portugal sporvogn, Instagram spots i Lissabon,

TRAFIK: BIL, BUS, METRO OG SPORVOGN

Trafik: Alle veje, som jeg så omkring Lissabon, var af god kvalitet, dog rigtig mange veje af brosten, så bumler en del, som du sikkert ved.

I Portugal er de lynhurtige til at gøre stop for fodgængere, så det er nemt og meget sikkert at være fodgænger i Lissabon. Men som billist, så husk at bilen foran dig hurtigt kan stoppe op, hvis der er fodgænger der skal over vejen.

Billeje: Hvis du gerne vil have en bil allerede fra lufthavnen, så bør du booke en bil hjemmefra. Du kan f.eks benytte dig af Holidaycar (reklame link).

Et par hurtige fakta om kørsel i Portugal: De kører i højre side af vejen (ligesom i Danmark) Brug af sele er obligatorisk for alle passagerer i bilen. Du må ikke have en alkoholpromille over 0,5. Betalingsveje er almindelige på motorveje, i de dele af Portugal som forbinder større byer.

Læs også >> Guide til offentlig transport i Lissabon

Offentlig transport: Som nævnt tidligere, under mine gode råd til Lissabon, så anbefaler jeg, at du/I tager metroen. Metroerne er meget pålidelige, modsat busserne og sporvognene, som ikke altid kommer til tiden. Da jeg skulle hjem fra Belem var sporvognen 15 minutter forsinket. Når man skal købe billet til metroen, så får man et papirkort, som man skal scannes når man går ind til metroen og igen for at komme ud af metroen. Prisen for en tur er 1,5€ og for den pris kan du tage metroen ligeså langt du vil, såfremt du ikke forlader metroen under rejsen.

Sporvognen: Man kan ikke snakke transport i Lissabon, uden at snakke om de ikoniske sporvogne i Lissabon. Tram 28E er den mest kendte og den tager dig forbi mange af byens største seværdigheder. Hvis du planlægger en tur til Belem for at se Belem Tower og Jerónimos Monastery, så kan du tage Tram 15E som tager 15-20 minutter. Begge koster 3€ pr tur

HVER OPMÆRKSOM på at der kører sporvogne rundt, som ikke er en del af det offentlige transport net og derfor koster MEGET mere end 3€. Nogle fortalte mig at de tog helt op mod 16€ for disse turer, så hver opmærksom på hvad der står på den sporvogn du skal med.

PORTUGISISK MAD

Portugals har ikke mange madretter, som vi kender i Danmark. Vores største kendskab til deres madkultur er nok portvin.

Jeg lavede en del research omkring portugisisk mad inden jeg rejse til Lissabon, fordi jeg skulle filme en video madguide fra Lissabon til min rejse youtube kanal.

Jeg havde fokus på at smage en masse Portugisisk mad, men havde jeg ikke haft den fokus, så tror jeg ikke naturligt, at jeg havde smagt andet end Pastel De Nata.

Og grunden til jeg siger det er fordi, deres restauranter og take away er utrolig internationalt. Det kan lidt sammenlignes med Danmark, hvis du ikke bevidst går efter en restaurant som servere smørrebrød, så ender de fleste turister nok med at spise en stor burger eller en smart pastaret.

Hvis du gerne vil have en ultra unik restaurant oplevelse i Lissabon, så skal du besøge Sol e Pesca på den lyserøde gade. Sol e Pesca er en restaurant som sælger dåsemad, men som du spiser på restauranten. Restauranten åbner dåserne, anretter det på en tallerken og drysser lidt krydderurter på det, inden de servere det. Oplevelsen af at sidde blandt farverig dåsemad og spise kvalitets dåsemad i Lissabon er super unikt.

Time Out Market er også er perfekt sted at tage hen og smage en masse lækker mad fra forskellige restauranter.

Hvis du gerne vil smage Portugisiske lokalretter, så er her mine anbefalinger

Pastel De Nate: En creme tærte. Forestil dig en tynd kage tartelet, fyldt med creme ala det der er i fastelavns boller. Oven på det drysser man flormelis og kanel. Hvis du ligesom mig elsker fastelavnsboller, så vil du ELSKE de portugisiske kager

Choco Frito: En traditionel portugisisk ret, der stammer fra Setúbal, hvor det er den mest berømte lokale specialitet. Selvom man kunne tro, at retten indeholder chokolade, består den faktisk af stegt blæksprutte, der typisk serveres med pommes frites, salat og citron. Så kort sagt er det stegt blæksprutte.

Açorda de camarão: En ret der i sin beskrivelse ikke lyder lækkert, men som i virkeligheden er noget af det bedste jeg har smagt i årevis. Det er en traditionel tyk reje-brødssuppe. En skaldyrsbouillon kombineres med brød, sauterede løg, kogte rejer og olivenolie til en cremet mos, der er fortykket med æg og generøst krydret med koriander.

Bacalhau: Portugisisk saltet torskegryderet (bacalhau eller bacalhoada) som er lavet i lag og bages i ovnen. Retten er lavet med salt torsk (som er en slags nationalret i Portugal), kartofler, hårdkogte æg, løg, oliven og masser af olivenolie.

Læs også >> Veganske cookies med chokoladestykker

Caldo verde: Grøn portugisisk suppe, som består traditionelt set kun af fem ingredienser: kartoffel, løg, tyndt skåret grønkål, olivenolie og chorizo pølse.

Queijo da Serra: Portugals mest berømte ost, som kommer fra den bjergrige region Serra da Estrela. Den primære ingrediens i denne milde og salte ost er upasteuriseret fåremælk, og producenter bruger tidsel til at koagulere mælken. Når queijo da Serra er ung, er den så cremet og når den er ældre, kan du skære den i skiver og nyde den med et glas portvin.

Bifana: Traditionelle portugisiske sandwich lavet med tynde skiver svinekød, der er marineret og simret i en sauce af hvidvin, hvidløg og paprika og serveret i hvidt brød med masser af sennep og piri-piri sauce.

SEVÆRDIGHEDER I LISSABON

Der er masser at se i Lissabon og langt de fleste seværdigheder i Lissabon er indenfor gåafstand af hinanden. Udover Lissabon centrum, så var jeg også i Belem, Sintra og Parque das Nações, som alle sammen er tilgængelig med offentlig transport.

Da jeg allerede har skrevet rejseblog indlægget om Top 10 seværdigheder i Lissabon, så i stedet for at gentage mig selv har, så anbefaler jeg, at du læser det indlæg, hvor jeg giver mine bud på de seværdigheder der er værd at se.

seværdigheder i Lissabon, oplevelser i Lissabon, panorama punkter i Lissabon, udsigtspunkter i Lissabon, Viewpoints i Lissabon, udsigt over Portugal

PRAKTISK INFORMATION OM PORTUGAL

Indbyggertal i Portugal: 10,31 millioner (2020)

Areal: 92.212 km2 (Portugal er 2,15 gange større end Danmark.)

Hovedstad: Lissabon

Klima: Portugal ligger i det subtropiske klimabælte, som er karakteriseret ved varme somre og milde vintre. Det portugisiske fastland i Portugal har den variation af subtropisk klima, som er kendt som middelhavsklima.

Tidsforskellen i Portugal: Danmark er en time foran Portugal (tidszonen i Portugal er GMT, ligesom London).

Sproget i Portugal: I Portugal snakkes der Portugisisk.

Forsikring: Det blå sygesikringsbevis dækker dig i Portugal og giver dig ret til behandling på lige vilkår med borgerne i Portugal. Hvis du ønsker at være forsikret, så du f.eks kan blive fragtet hjem eller kan ligge på et privat sygehus, så skal du tegne en privat rejseforsikring. 

Valutaen i Portugal: Euro / €

Telefonkode på Portugal: Telefonkoden er 00351 eller +351

Strøm og el: I Portugal bruger man 220 V (ligesom Danmark). Det betyder du IKKE har brug for en adapter i Grækenland.

Lissabon lufthavn: IATA: LIS, ICAO: LPPT

Internationale grænser: Portugal grænser op til Spanien i nord og øst og er ellers omgivet af Atlanterhavet i vest og syd.

VIGTIGE TELEFONNUMRE

Politi (nødstilfælde): 100

Alarmcentralen: 112 

Ambulance: 112

Brandvæsnet: 101

PARLØR SÆTNINGER TIL NØDSTILFÆLDE

Læge: Médico

MedicinMedicina

ApotekFarmácia

NødstilfældeEmergência

Jeg skal bruge en læge: Preciso um médico

Ring til en ambulance: Chame uma ambulancia

Hvor er det nærmeste hospital?: Onde e o hospital mais próximo?

Jeg føler mig syg: Estou doente

Health center: Centro de Saúde

Hospital: Hospital


PIN IT!

Rejseguide til Lissabon, Lissabon rejseguide, rejsetips til Lissabon, Guide til Portugal, Guide til Lissabon, Rejseguide til Lisbon, gode råd til Portugal, offentlig transport i Lissabon, oplevelser i Lisboa, Hostels i Portigal, portugigiske retter, Portugal mad
Rejseguide til Lissabon, Lissabon rejseguide, rejsetips til Lissabon, Guide til Portugal, Guide til Lissabon, Rejseguide til Lisbon, gode råd til Portugal, offentlig transport i Lissabon, oplevelser i Lisboa, Hostels i Portigal, portugigiske retter, Portugal mad
Rejseguide til Lissabon, Lissabon rejseguide, rejsetips til Lissabon, Guide til Portugal, Guide til Lissabon, Rejseguide til Lisbon, gode råd til Portugal, offentlig transport i Lissabon, oplevelser i Lisboa, Hostels i Portigal, portugigiske retter, Portugal mad

INDHOLD I ARTIKLEN: FAKTA OM LISSABON, REJSEGUIDE TIL LISSABON, OPLEVELSER I LISBOA, TING DU SKAL LAVE LISBON, SEVÆRDIGHEDER I PORTUGAL, MADGUIDE TIL LISSABON, PORTUGISISK MAD, PORTUGAL, REJSEGUIDE TIL LISSABON, REJSEGUIDE TIL PORTUGAL, SEVÆRDIGHEDER I LISSABON, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM LISSABON, TRAVELBLOG, DANISH TRAVEL BLOG, TRAVEL BLOGGER, BILLEJE I PORTUGAL, OFFENTLIG TRANSPORT I LISSABON, BLOG OM PORTUGAL, PORTUGAL BLOGGEN, TOP 10 SEVÆRDIGHEDER I LISSABON

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.