Rejsetips og guide til Tbilisi, Georgien

Tbilisi, Tbilisi Gerogien, Georgien rejseblog, Georgien rejseguide, oplevelser i Georgien, rejseguide til Georgien, Seværdigheder i Georgien

Den georgiske hovedstad Tbilisi er de rejsendes skjulte gem.

Georgien er et gudeskønt land med natur, velfungerende byer og fantastiske lokalretter.

I Georgien kan man tage på storbyferie i Tbilisi, nyde en strandferie i Batumi, tage på vandreturer i bjergene eller campere igennem den smukke natur over hele landet.

I denne guide sætter jeg fokus på den georgiske hovedstad Tbilisi

Tbilisi, Tbilisi Gerogien, Georgien rejseblog, Georgien rejseguide, oplevelser i Georgien, rejseguide til Georgien, Seværdigheder i Georgien

Dette er min personlig guide, til alt du skal vide om Tbilisi, Georgien, inden du rejser.

Jeg har delt guiden ind i kategorierne:

  • OM TBILISI
  • MINE BEDSTE REJSETIPS TIL TBISILI I GEORGIEN
  • FLY OG OVERNATNING
  • GEORGISK MAD
  • PRAKTISK INFORMATION OM GEORGIEN
  • VIGTIGE TELEFONNUMRE
Tbilisi, Tbilisi Gerogien, Georgien rejseblog, Georgien rejseguide, oplevelser i Georgien, rejseguide til Georgien, Seværdigheder i Georgien

OM TBILISI

Tbilisi har været hovedstaden i Georgien siden 1921. Før Tbilisi var Mtskheta hovedstaden i Georgien.

Byen blev grundlagt i 455 (eller 458 ifølge nogle kilder). Den ligger som en skillevejen mellem Europa og Asien, hvilket både har skabt meget handel men også mange problemer.

Historisk har Tbilisi været hjemsted for mennesker af forskellige kulturelle, etniske og religiøse baggrunde, selvom det overvældende flertal er ortodoks kristne.

I 1872 blev Tbilisi forbundet med jernbanen til Poti ved Sortehavet og i 1883 til Baku (Aserbajdsjan) ved det Kaspiske Hav.

Tbilisi er et stort kultur- og uddannelsescenter med universiteter, læreanstalter og mere end 100 forskningsinstitutioner. Byen er et hovedindustrielt centrum i regionen.

I dag er Tbilisi en moderne by med shoppingcentre, en international lufthavn, livligt natteliv og spændende restauranter.

Byen er et populært rejsemål for backpackere, pga de billige priser på hostels og mad i byen, kombineret med de mange seværdigheder, som er i Tbilisi.

Læs også >> Rejsetips og guide til Batumi og Adjarien, Georgien

Tbilisi, Tbilisi Gerogien, Georgien rejseblog, Georgien rejseguide, oplevelser i Georgien, rejseguide til Georgien, Seværdigheder i Georgien

MINE BEDSTE REJSETIPS TIL TBILISI I GEORGIEN

• Du kan gå rundt de fleste seværdigheder i Tbilisi, så spar penge på transport og få lidt motion, mens du ser byen. Alternativt kan du tage en Bolt (læs mere om bolt længere nede).

•  Sikkerheden er høj i Georgien og du kan sagtens gå ude om aftenen eller hjem fra en bytur.

• Tbilisi er varm om sommeren og kold om vinteren. Hvis du besøger Tbilisi udenfor sommer månederne, kan det være en god idé at have en paraply i tasken, da regn hurtigt kan opstå.

• Hver opmærksom i trafikken – ikke alle er lige gode til at overholde færdselsreglerne.

• Færdselsreglerne i Georgien er meget ens med de internationale færdselsregler, så forhold dig til de regler, du kender, hvis du vil køre bil i Georgien.

• Taxichauffører over hele Georgien har en dårlig vane med at tage overpriser, når de kører med turister. Jeg bookede altid en Bolt (reklamelink med rabatkode til dig), som er ligesom en Uber. Via appen bookede jeg hvorfra og hvortil, jeg ville rejse og betalte alt på appen. Systemet virker upåklageligt og er en super billig måde at komme rundt på.

Læs også >> 15 ting ud ikke vidste om Georgien

• Besøg en af byens vin forhandlere. Georgien var det første land i historien, som lavede vin og deres vin smager virkelig godt. Vi købte flere flasker lokal vin, som kostede omkring 30 kr. pr liter.

• De lokale i Tbilisi snakker i stort omfang engelsk.

• Der er mange gadesælgere i Tbilisi, som gerne vil sælge dig bådture eller busturer rundt i byen. Hver konsekvent i dit “nej”, hvis du ikke er interesseret.

• Det er ikke tilladt at ryge tobak på offentlige steder eller i offentlig transport. Bryder du denne regel risikere du at få en bøde på 50 GEL.

• Hvis du smider et cigaretskod eller andet skrald på gaden, risikere du at få en bøde på 120 GEL. Det samme gælder, hvis du smider skrald ud af biler.

• Det er ikke tilladt at drikke alkohol på offentlige steder eller i offentlig transport. Bryder du denne regel risikere du at få en bøde på 300 GEL.

Tbilisi airbnb, airbnb Tbilisi, Tbilisi Gerogien, Georgien rejseblog, Georgien rejseguide, oplevelser i Georgien, rejseguide til Georgien, Seværdigheder i Georgien
Køkkenet i vores Air-bnb i Tbilisi.

FLY OG OVERNATNING

Lufthavne: Der er 3 internationale lufthavne i Georgien: Tbilisi (TBS), Kutaisi (KUT) og Batumi (BUS). Du kan også ligesom mig, tage bussen fra Tyrkiet til Georgien. Læs mere om det eventyr her.

Air-bnb: I Georgien har jeg kun benyttet mig af Air-bnbs. For omkring 100 kr. pr. nat boede vi i centrum af Tbilisi. Grunden til jeg altid booker en Air-bnb er, at de har et køkken, som giver mulighed for selv at lave lidt mad under ferien. Vi lavede morgenmad i vores Air-bnb hver morgen.

Hotel: Der er en masser hoteller i Tbilisi. Priserne starter fra 60. kr pr nat. Find hotellerne på booking.com.

Hostels: Hvis du gerne vil rejse på et lille budget, men opleve en helt masse, så er Georgien landet du skal rejse til. Du kan finde hostels for omkring 20 kr (!) pr. nat i Tbilisi. Find hostel på Hostelworld.com

Pkhali, veganske georgiske retter, georgisk vegeansk mad, madguide fra georgien, georgisk madguide, mad du sakl smage i georgien
Pkhali er en vegansk forret som smager meget meget bedre end jeg troede.

GEORGISK MAD

Georgien har utrolig lækker mad og jeg er fuldstændig skudt i deres mange lokalretter.

Deres lokal køkken minder ikke om noget, jeg har prøvet før nogle andre steder i verden. Derfor har jeg også lavet en STOR Georgien madguide her, hvor du kan læse meget mere om alt det mad, jeg synes, du bør smage.

Tbilisi, Tbilisi Gerogien, Georgien rejseblog, Georgien rejseguide, oplevelser i Georgien, rejseguide til Georgien, Seværdigheder i Georgien

PRAKTISK INFORMATION OM GEORGIEN

Indbyggertal i Georgien: 3.718.200

Areal: 69.700 km2

Hovedstad: Tbilisi

Klima: Dele er subtropisk andre moderate. Om sommeren er temperaturen mellem 17 og 29 grader. Om vinteren er den 5 til -10 grader.

Internationale lufthavne: Tbilisi (TBS), Kutaisi (KUT) og Batumi (BUS).

Internationale grænser: Tyrkiet, Armenien, Aserbajdsjan, Rusland.

Tidsforskel i Georgien: Georgier er 3 timer foran Danmark (tidszone i Georgien GMT+4).

Visa til Georgien: Som EU borger, såvel som tyrker skal du ikke have visa til Georgien. Du kan rejse visa-frit i Georgien i op til 1 år. Husk dit pas skal have 6 måneders gyldighed ved indrejse.

Sproget i Georgien: Det officielle sprog er georgisk, som bliver talt af over 5 millioner mennesker. Overalt i Georgien snakker store dele af lokalbefolkningen godt engelsk. Mange snakker også Tyrkisk og Russisk i områderne tæt ved grænserne. Det georgiske sprog blandt 14 unikke sprog i verden og har sit eget alfabet. Læs mere om det her.

Forsikring: Ifølge udenrigsministeriet dækker det gule og blå sygesikringsbevis ikke rejser til Georgien. Det er derfor den rejsendes eget ansvar at tegne en privat forsikring, der dækker på rejsen.

Valutaen i Georgien: Georgien Lari = 100 Tetri. Ofte forkortet GEL. Kontanter er den mest populære betaling form. I storbyerne tager de kreditkort, men i de små landsbyer er kontanter som regel den eneste måde at betale på.

Strøm og el: Georgien bruger de samme stikkontakter, som vi gør i Danmark (220-240 volts, 50 hertz, socket type – C – M)

Internet: Der er gratis offentlig internet flere steder i byen samt på restauranter og caféer. Du kan også købe et georgisk simkort. Ved Turistinformationen kan du købe et simkort for omkring 2 GEL.

Telefonkode: Telefonkoden +995 i Georgien.

Læs også >> Gori i Georigen: Stalin statuen og Stalin museet

Vigtige telefonnumre:

Politi (nødstilfælde): 122
Alarmcentralen: 112
Brandvæsnet: 111
Ambulance: 113
Turistinformationen i Tbilisi: +995 32 215 86 97

Tbilisi, Tbilisi Gerogien, Georgien rejseblog, Georgien rejseguide, oplevelser i Georgien, rejseguide til Georgien, Seværdigheder i Georgien

INDHOLD I ARTIKLEN: TBILISI I GEORGIEN, REJSEGUIDE TIL GEORGIEN, REJSEGUIDE TIL TBILISI, REJSETIPS TIL GEORGIEN, REJSETIPS TIL TBILISI, BYER I GEORGIEN, REJSEBLOG OM GEORGIEN, OPLEVELSER I GEORGIEN, VISITTBLISI, VISITGEORGIEN, BLOG OM GEORGIEN, BLOG OM AT REJSE, GEORGIEN SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER I GEORGIEN, REJSEBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, OPLEVELSER I TBLISI

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.