Tbilisi eller Batumi? Hvilken by i Georgien skal du vælge?

Tbilisi, Tbilisi Gerogien, Georgien rejseblog, Georgien rejseguide, oplevelser i Georgien, rejseguide til Georgien, Seværdigheder i Georgien

Planlægger du en tur til skønne Georgien?

Der er flere spændende steder at se i Georgien, men med stor sandsynlig står valgene Georgien to største byer Tbilisi og Batumi.

Tbilisi er Georgien største by og hovedstad, som ligger inde midt i landet. Batumi er Georgiens anden største by og byen ligger ud til Sortehavet.

Skal du vælge Tbilisi eller Batumi?

De to storbyer tilbyder to meget forskellige oplevelser.

Jeg har besøgt begge byer men har du ikke mulighed for det, så vil jeg prøve at hjælpe dig med at vælge, hvilken du skal besøge.

Georgien, rejser til Gerogien, tbilisi, fakta om tbilisi, rejseblog om Georgien, fakta om Georgien

Tbilisi: Hvis du er til storbyferie, shopping, livligt natteliv og små cafeer, hvor du kan møde de lokale, så skal du til Tbilisi.

Byen tilbyder et meget internationalt miljø med hostels, loppemarkeder, coachsurfing møder og en masse lækre restauranter og butikker til shopping. De fleste af seværdighederne i Tbilisi er indenfor gåafstand.

Mange af de øvrige store seværdigheder i Georgien ligger også tæt på Tbilisi, som f.eks Gori, Mtskheta og Uplistsikhe. Så planlægger du et se store dele af Georgien, så er Tbilisi et godt start- og slutsted for ferien, særligt pga den internationale lufthavn i Tbilisi. 

batumi rejseguide, batumi rejsetips, ADJARIEN, georgien, rejseguide til georgien, rejser til georgien, byer i georgien, det du sakl se i georgien, guide til georgien, georgien guide, batumi georgien, oplevelser i batumi, seværdigheder i batumi

Batumi: Batumi er modsat Tbilisi mere en badeferie by end en storby, selvom det er Georgien anden største by. Byen ligger ud til Sortehavet og byens største seværdighed er de kilometer lange strande.  

Batumi ligger tæt på den på tyrkiske grænse, så planlægger du et besøg til f.eks Rize eller Trabzon i forbindelse med din rejse, så er Batumi et godt valg. 

Skandinavierne kommer til Alanya og Tyrkerne tager til Batumi. Hvis du kender følelsen i Alanya, så er den meget sammenlignelig med Batumi. Der er flere seværdigheder i byen, men det de fleste turister kommer for at ligge på stranden og shoppe i byens butikker. 

Batumi, Bamitu Gerogien, Georgien rejseblog, Georgien rejseguide, oplevelser i Georgien, rejseguide til Georgien, Seværdigheder i Georgien

Min favorit i Georgien

Personligt foretrækker jeg Tbilisi. Der er så meget spændende at se i og omkring Tbilisi og jeg mødte nogle virkelig fede personligheder i Tbilisi. Tblisi have også en fantastisk stemning, som jeg ikke kan forklare, men som jeg virkelig synes var så fed.

Hvis du er en “badeferie type”, så skal du overhovedet ikke lytte til mig. Jeg selv bor i en badeby ala Batumi og jeg ligger aldrig på stranden, så er du til den slags, så er Batumi måske det rigtige valg for dig. 

Hvis du vil vide mere om Georgien og hvad der er at se i landet, så har jeg skrevet følgende rejseblog indlæg om landet: 

INDHOLD I ARTIKLEN: BATUMI I GEORGIEN, REJSEGUIDE TIL GEORGIEN, REJSEGUIDE TIL BATUMI, REJSETIPS TIL GEORGIEN, REJSETIPS TIL BATUMI, BYER I GEORGIEN, REJSEBLOG OM GEORGIEN, OPLEVELSER I GEORGIEN, TBILISI GEORGIEN, VISIT TBILISI, TBILISI, VISITGEORGIEN, BLOG OM GEORGIEN, BLOG OM AT REJSE, GEORGIEN SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER I GEORGIEN, REJSEBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, OPLEVELSER I BATUMI

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.