Unik seværdighed I Århus: Et Dinosaurus fodspor

Århus var i mange år mit hjem, og det er derfor også en af de danske byer jeg kender allerbedst.

Jeg havde før en lejlighed i centrum af Århus og derfor kender jeg også unægteligt alle latiner kvaterets små gader, alle de steder man billigt kunne gå i byen og alle de steder, hvor man kunne sidde og nyde en øl, når solen en sjælden gang i mellem skinner.

Aarhus Domkirke, Royal Casino og Aarhus Teater ved bispetorvet er tre ret kendte seværdigheder i Århus. Ved siden af de 3 kendte seværdigheder i Århus er også Kvindemuseet og Vikingmuseet, som også er populære seværdigheder.

Men i over 10 år har  Bispetorvet i Århus også haft en ret unik GRATIS seværdighed, som rigtig mange overseer – Et ægte dinosaurus fodspor!

Dinosaurus fodsporet blev installeret i i muren i Bispetorv, da Århus Byråd besluttede at bevillige penge til restaurering af sandstensmuren, der omslutter Bispetorvet i 2005.

Læs også >> 30+ seværdigheder i Århus, du bør opleve

Dinosaurus fodspor århus, dinosaurus fodspor, gratis seværdigheder i Århus, Århus gratis seværdigheder, dansk rejseblog
Det er et stort dinosaurus fodspor, se bare min hånd sammenlignet med det.

Hvor finder du dinosaurus fodsporet?

Fodsporet synes jeg er meget godt kamufleret i muren, så det kræver lidt at få øje på det.

Min bedst måde at beskrive, hvor du kan finde fodsporet er ved at: Tegn en mental streg fra fronten af domkirken og en anden mental streg fra kanten af Nordea. Der hvor de krydser på muren går du 8 små skridt til venstre. NU har du fundet, hvor det var frem til 2019! For det er nemlig blevet flyttet.

Det er nu tættere på teateret, men altså stadig i muren, så det er den retning du skal lede i. Det er blevet flyttet, fordi det før var en i en uheldig højde, hvor cykelpedaler skrabede på stenen og for at undgå det blev ødelagt, valgte Århus kommune at flytte det.

Dinosaurus fodspor århus, dinosaurus fodspor, gratis seværdigheder i Århus, Århus gratis seværdigheder, dansk rejseblog
Den gamle placering af stenen, som jeg sidst var ved i januar 2019.

Historisk pralle info om Århus´s dinosaurus fodsporet

Jeg gør din/min/vores pralle info nem og overskuelig, så jeg gør det i punkter.

  • Fodaftrykket er mellem 120 og 140 millioner år
  • Det strammer fra en Allosaurus.
  • En allosaurus er 6 meter lang, 4 meter høj og har en vægt på omkring 2000 kilo.

Hvis du skal til Århus på ferie, sammen med venner eller måske lige er flyttet til Århus, så er her 5 spændende oplevelser og seværdigheder i Århus.

Læs også >> 3 steder med Panorama udsigt over Århus

Skal du til Århus?

Jeg håber, jeg kan inspirerer dig til at opleve Århus på en helt ny måde, så her er nogle ideer til, hvad du kan lave i Århus:

Læs også >> Gratis seværdighed i Århus: Væksthusene i botanisk haveINDHOLD I ARTIKLEN: DINOSAURUS FODSPOR AARHUS, AARHUS DINOSAURUS FODAFTRYK, GRATIS OPLEVELSER I ÅRHUS, GRATIS SEVÆRDIGHEDER I ÅRHUS, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, VISITDENMARK, BLOG OM ÅRHUS, BLOG OM AT REJSE, ÅRHUS SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER FOR BØRN I ÅRHUS, SEVÆRDIGHEDER I JYLLAND, SEVÆRDIGHEDER I JYLLAND FOR BØRN, REJSEBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, VISITAARHUS, MIT AARHUS, MIT ÅRHUS, ARTIKLEN INDEHOLDER AFFILIATE LINKS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.