6 gode grunde til du IKKE skal starte en rejseblog

Derfor skal du ikke starte en rejseblog, derfor skal du ikke lave en rejseblog, start en blog, dansk rejseblog, rejseblog

Der er rigtig mange der drømmer om at rejseblogge på hel eller halvtid. Men rejseblogging er ikke for alle.

Hvorfor ikke tænker du måske?

Dagens indlæg handler om 6 af grundene til du IKKE skal starte en rejseblog.

Hvis du efterfølgende siger “Jeg kan sagtens arbejde hårdt og skabe indhold som giver værdi”, så glæder jeg mig til at læse din nye blog!

Læs også >> De 15 bedste rejsebloggere i 2019

Budget ferie i Danmark, Danmark budget ferie, Skagen ferie, guide itl skagen, skagen rejse, camping i Skagen, rejseblog, dansk rejseblog, oplevelser i Skagen, seværdigheder i Skagen

1. Det er seriøst arbejde

Mange har nok opfattelsen af at rejseblogging er arbejde i 1 time, og derefter kan du ligge i solen og slappe af resten rejsen. Sådan er det langt fra.

Et godt rejseblog indlæg kan hurtigt tage 5-6 timer at skrive, hvis det skal indeholde researchede materiale, flotte billeder, billedtekster, interne links og eksterne links samt være uden stavefejl (jeg laver stadig nogle men gennemlæser det, så godt jeg kan).

Foruden tiden det tager at skrive indlægget går der også en masse tid med at fotografere og fotoredigering til dine indlæg.

vilde æsler, karpas, Apostolos Andreas Monastery, nordcypern spids, sidsten af nordcypern, æsler på cypern, seværdigheder på nordcypern

2. Rejseselskaberne betaler for det hele

Åh hvor ville det være skønt, hvis rejseselskaberne bare ringede dagligt med tilbud til rejser med alt betalt. Jeg har blogget i mange år og jeg har stadig aldrig modtaget et sådan opkald.

Jeg har modtaget tilbud om andre typer samarbejde, men der gik nogle år før de opkald kom! Du skal arbejde før tilbuddene kommer!

(Har dog selv ringet til et dansk rejseselskab om ulovlig brug af mine billeder, for selvom de ikke vil give en gratis rejse, så vil de gerne stjæle mit materiale til deres egen marketing)

Glyptotektet, gratis seværdigheder i københavn, købehavn museer, museum i københavn, glyptotektet, gratis museums i københavn, gratis seværdigheder i københavn, københavn seværdigheder, museum i københavn,

3. Det er ikke nok at skrive et indlæg om rejsen

Skulle du være så heldig at blive inviteret på en press trip / presse rejse, så er det normalt med en forudgående aftale om, hvad du skal levere tilgengæld.

Hvad du forhandler dig til af aftale, er naturligvis individuelt, men lige meget hvad, så er det seriøst arbejde, hvor du bør overholde din del af aftalen, hvis du ønsker lignede aftaler i fremtiden.

Kunderne betaler for at sende dig på denne rejse og de forventer deres “tilbagebetaling” i form af indhold.

Alanya bloggen, tyrkiet blog, dansk i tyrkiet, expat tyrkiet, alanya hverdag, den tyrkiske hverdag, danish travelblogger

4. Du skal have en historie, som folk gider læse.

Tiden hvor folk gad at læse om, hvad du fik til morgenmad i Berlin og hvordan du derefter gik lidt til højre også til venstre i et område, du ikke ved noget om, er for længst fortid.

(usikker på om der nogensinde var læsere til den type rejseblog indlæg, men måske hvis du på forhånd er en stor bloggerstjerne ala Macha Vang, så gider folk måske godt læse det)

For din rejseblog skal have succes, skal du fortælle en historie eller give en grundig guide, som andre rejsende kan få glæde af på deres rejse!

Læs også >> Min guide: Top 10 seværdigheder i Gdansk

Paragliding Alanya, Alanya Paragliding, oplevelser i Alanya, alanya oplevelser, seværdigheder i alanya, adrenalin i alanya, alanya adrenalin, faldskærm alanya, Alanya, alanya bloggen, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, rejseblog, rejseblogger, danish travelblog, travelblogger from Denmark

5. Ingen betaler dig for din tid

Laaaangt de fleste rejseblog indlæg jeg, og mange andre rejsebloggere, har skrevet igennem tiden er for “egen regning”.

Er du så velsignet at få en betalt opgave er det som regel for opgaven, og IKKE de timer du ligger i arbejdet.

At skrive rejseblog indlæg har ikke en god timeløn, hvis man regner sin betaling ud i de timer, man har brugt. MEN hvis du ligesom mig elsker at formidle en historie fra din rejse og dine personlige oplevelser, så er det tilgengæld det hele værd. Jeg elsker i hvert fald at få æren for at skrive for rejsesider, som f.eks Momondo.

mere natur, natur oplevelser, alanya natur, oplevelser i alanyas natur, camping i tyrkiet, tyrkiet camping

6. Du skal elske det, eller skal du ikke starte

Du skal elske at fortælle din rejsehistorie, have lyst til at finde interessant baggrundsviden til indlægget og elske at klikke de stemningsfulde billeder, for at det nogensinde vil give mening for dig at starte en rejseblog.

Hvis du ikke gider lægge de timer, som det kræver at bygge en rejseblog op, så kan du ligeså godt lade hver med at starte, for du er allerede dømt ude i en online verdens fyldte med rasende talentfulde rejseblog kollegaer.

Tak fordi du læste med! Har du stadig lyst til at starte en rejseblog? Smid gerne en kommentar i kommentarfeltet med dine tanker!

 

All inclusive i Tyrkiet

INDHOLD I ARTIKLEN: REJSEBLOG ANBEFALING, SÅDAN STARTER DU EN REJSEBLOG, SÅDAN STARTER DU EN TRAVELBLOG, REJSEBLOG START-UP, BLOG OM AT REJSE, REJSEBLOGGER ANBEFALING, SÅDAN STARTER DU EN BLOG, DERFOR SKAL DU IKKE STARTE EN REJSEBLOG.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.