Der er rigtig mange der drømmer om at rejseblogge på hel eller halvtid. Men rejseblogging er ikke for alle.
Hvorfor ikke tænker du måske?
Dagens indlæg handler om 6 af grundene til du IKKE skal starte en rejseblog.
Hvis du efterfølgende siger “Jeg kan sagtens arbejde hårdt og skabe indhold som giver værdi”, så glæder jeg mig til at læse din nye blog!
Læs også >> De 15 bedste rejsebloggere i 2019
1. Det er seriøst arbejde
Mange har nok opfattelsen af at rejseblogging er arbejde i 1 time, og derefter kan du ligge i solen og slappe af resten rejsen. Sådan er det langt fra.
Et godt rejseblog indlæg kan hurtigt tage 5-6 timer at skrive, hvis det skal indeholde researchede materiale, flotte billeder, billedtekster, interne links og eksterne links samt være uden stavefejl (jeg laver stadig nogle men gennemlæser det, så godt jeg kan).
Foruden tiden det tager at skrive indlægget går der også en masse tid med at fotografere og fotoredigering til dine indlæg.
2. Rejseselskaberne betaler for det hele
Åh hvor ville det være skønt, hvis rejseselskaberne bare ringede dagligt med tilbud til rejser med alt betalt. Jeg har blogget i mange år og jeg har stadig aldrig modtaget et sådan opkald.
Jeg har modtaget tilbud om andre typer samarbejde, men der gik nogle år før de opkald kom! Du skal arbejde før tilbuddene kommer!
(Har dog selv ringet til et dansk rejseselskab om ulovlig brug af mine billeder, for selvom de ikke vil give en gratis rejse, så vil de gerne stjæle mit materiale til deres egen marketing)
3. Det er ikke nok at skrive et indlæg om rejsen
Skulle du være så heldig at blive inviteret på en press trip / presse rejse, så er det normalt med en forudgående aftale om, hvad du skal levere tilgengæld.
Hvad du forhandler dig til af aftale, er naturligvis individuelt, men lige meget hvad, så er det seriøst arbejde, hvor du bør overholde din del af aftalen, hvis du ønsker lignede aftaler i fremtiden.
Kunderne betaler for at sende dig på denne rejse og de forventer deres “tilbagebetaling” i form af indhold.
4. Du skal have en historie, som folk gider læse.
Tiden hvor folk gad at læse om, hvad du fik til morgenmad i Berlin og hvordan du derefter gik lidt til højre også til venstre i et område, du ikke ved noget om, er for længst fortid.
(usikker på om der nogensinde var læsere til den type rejseblog indlæg, men måske hvis du på forhånd er en stor bloggerstjerne ala Macha Vang, så gider folk måske godt læse det)
For din rejseblog skal have succes, skal du fortælle en historie eller give en grundig guide, som andre rejsende kan få glæde af på deres rejse!
Læs også >> Min guide: Top 10 seværdigheder i Gdansk
5. Ingen betaler dig for din tid
Laaaangt de fleste rejseblog indlæg jeg, og mange andre rejsebloggere, har skrevet igennem tiden er for “egen regning”.
Er du så velsignet at få en betalt opgave er det som regel for opgaven, og IKKE de timer du ligger i arbejdet.
At skrive rejseblog indlæg har ikke en god timeløn, hvis man regner sin betaling ud i de timer, man har brugt. MEN hvis du ligesom mig elsker at formidle en historie fra din rejse og dine personlige oplevelser, så er det tilgengæld det hele værd. Jeg elsker i hvert fald at få æren for at skrive for rejsesider, som f.eks Momondo.
6. Du skal elske det, eller skal du ikke starte
Du skal elske at fortælle din rejsehistorie, have lyst til at finde interessant baggrundsviden til indlægget og elske at klikke de stemningsfulde billeder, for at det nogensinde vil give mening for dig at starte en rejseblog.
Hvis du ikke gider lægge de timer, som det kræver at bygge en rejseblog op, så kan du ligeså godt lade hver med at starte, for du er allerede dømt ude i en online verdens fyldte med rasende talentfulde rejseblog kollegaer.
Tak fordi du læste med! Har du stadig lyst til at starte en rejseblog? Smid gerne en kommentar i kommentarfeltet med dine tanker!
INDHOLD I ARTIKLEN: REJSEBLOG ANBEFALING, SÅDAN STARTER DU EN REJSEBLOG, SÅDAN STARTER DU EN TRAVELBLOG, REJSEBLOG START-UP, BLOG OM AT REJSE, REJSEBLOGGER ANBEFALING, SÅDAN STARTER DU EN BLOG, DERFOR SKAL DU IKKE STARTE EN REJSEBLOG.