De bedste seværdigheder i Köln, Tyskland

Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland, Guide til Tyskland

Köln er en meget gamle katedral by ved Rhinen.

Det er et af de vigtigste kommercielle og kulturelle steder i det vestlige Tyskland.

Byen er også kendt under navnet cologne og den er Tysklands fjerdestørste by.

Köln seværdigheder, rejseblog, Køln seværdigheder, Køln oplevelser,Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland, Guide til Tyskland
Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland, Guide til Tyskland

Selvom Köln er en spændende by, så er den stadig også utrolig overset af danske turister. 

Jeg kan varmt anbefale at besøge byen og derfor har jeg lavet denne oversigt med seværdigheder i Köln.

Læs også >> Seværdighed i Hamborg: Miniature Wunderland

Kölner Dom, Dom i Köln, Domkirke i Cologne, domkirker i Tyskland, største kirker i Verden, Kölner Dom, Köln domkirke, Köln katadral, Cologne Katadral

Kölner Dom

Kölner Dom Domkirken er Köln´s mest berømte bygning og arkitektoniske landemærke. Det er en romersk-katolsk katedral . Byggeriet blev påbegyndt i 1248, men det blev først afsluttet i 1884.

Byggeriet blev først helt færdigt i 1884, og blev i modsætning til resten af byen ikke synderligt ødelagt under 2. verdenskrig. De allierede bombede massivt, og domkirken blev brugt som pejlemærke, så selvom der var følgeskader, blev selve kirken ikke bombet.

Kölner Dom, Dom i Köln, Domkirke i Cologne, domkirker i Tyskland, største kirker i Verden, Kölner Dom, Köln domkirke, Köln katadral, Cologne Katadral

Kölns domkirke er en af Tysklands flotteste gotiske bygninger og en af verdens største kirker (ligesom St. Mary’s kirke i Gdansk, Polen og Hagia Sophia i Istanbul, Tyrkiet)

I 1996 kom Kölner Dom på UNESCO verdensarvslisten. Fra 2004-2006 var katedralen også på listen over truede verdensarvsteder, men efter Köln kommune ændrede retningslinjerne for bygningshøjderne i den nye bydel, blev katedralen igen fjernet fra listen.

Dreikönigsschrein, Hellige trekonger, Hellige trekonger skrin, kristendommens skatte,Kölner Dom, Dom i Köln, Domkirke i Cologne, domkirker i Tyskland, største kirker i Verden, Kölner Dom, Köln domkirke, Köln katadral, Cologne Katadral
The Three Kings Shrine: Tomb of the Three Kings eller Tomb of the Three Magi er et relikvieskrin, der traditionelt antages at indeholde knoglerne fra de bibelske magikere, også kendt som de tre konger eller de tre vise mænd. Helligdommen er en stor forgyldt og dekoreret tredobbelt sarkofag placeret over og bag højalteret i Kölner Domkirke. Bygget cirka fra 1180 til 1225, betragtes det som højdepunktet for Mosan-kunsten og det største relikvieskrin i den vestlige verden. Gjorde domkirken til et af Europas mest berømte steder.
St Agilulfus altertavle, altertavle, kristendommens skatte,Kölner Dom, Dom i Köln, Domkirke i Cologne, domkirker i Tyskland, største kirker i Verden, Kölner Dom, Köln domkirke, Köln katadral, Cologne Katadral

I koret af katedralen er der glasmalerier fra 1300-1500-tallet; i Mariakapellet en altertavle med Kongernes Tilbedelse fra ca. 1445 af Stephan Lochner. I højkoret står Nicolaus fra Verduns relikvieskrin Dreikönigsschrein (1181-1220), indviet til de hellige tre konger, hvis relikvier kom til Köln i 1164 og gjorde domkirken til et af Europas mest berømte steder.

Richter-Fenster ligner lidt et mindcraft vindue og det er på mange måder meget malplaceret at kigge på.

I kirkens sydlige sideskib blev det såkaldte Richter-Fenster, udført efter udkast af Gerhard Richter, indviet 2007.

Vinduesfladen er på 106 m² og udstyret med 11.263 farvede mundblæste glaskvadrater i 72 farver, anbragt efter tilfældighedsprincippet.

Lindt chokolade museum, lindt chocolate museum, lindt museet, Tyskland museum, museer i Köln

Lindt chokolade museum i Köln

Lindt Chokolade museet i Köln ligger lige ud til den berømte Rhinen floden.

Museet er det mest besøgte museum i Köln med over 650.000 gæster hvert år. Samtidig er det også et af de ti mest besøgte museer i Tyskland.

Lindt chokolade museum, lindt chocolate museum, lindt museet, Tyskland museum, museer i Köln

Chokolade museet er stort, men til min store skuffelse var der ingen smagsprøver (hvilket jeg seriøst havde forventet mig, af et Lindt chokolade museum!) Til gengæld var der (mod betaling) mulighed for at lave sin egen chokolade bar.

I Lindt chokolade museet er der ni udstillingsområder fordelt på 4000 kvadratmeter. Museet viser chokoladekultur og historie, der starter ved de gamle amerikanske kulturer som mayaerne og aztekerne, gennem barokalderen og industrialiseringen af nutidens chokolade.

Lindt chokolade museum, lindt chocolate museum, lindt museet, Tyskland museum, museer i Köln

Der er også en lille fabrik inde på museet, hvor du kan se, hvordan de laver chokoladen. Museums bygningens udformning er lavet, så det ligner et skib ved siden af floden.

Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland, Guide til Tyskland

Köln Triangle – Den smukkeste udsigt over Köln

De fleste storbyer er smukke oppefra og tyske Köln er ingen undtagelse, hvad det angår. 

Köln byder på både smukke historiske bygninger i form af den gamle katedral (Kölner Dom) og moderne museer som Lindt chokolade museet. Dem og meget mere kan ses oppe fra i Köln Triangle, hvor man kan komme op på bygningens tag og nyde udsigten over den flotte tyske by.

Turen op til taget foregår via elevator og derefter ca. en etage af trapper.

Da jeg besøgte stedet var der en lille, men overskuelig kø, hvilket der jo ikke er noget at sige til, når elevatoren skal de mange etager op og ned med de besøgende.

Köln Triangle cologne, Köln Triangle, Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland, Guide til Tyskland

På toppen af Köln Triangle er der den smukkeste udsigt over Köhl. Da jeg var jeg så heldig at nyde den smukkeste solnedgang, hvilket gav nogle fantastiske billeder af byen. Coverbilledet i dette rejseblog indlæg er taget ved Köln Triangle.

Rundt på de mange glasruder, som danner en sikker mur omkring taget, er der påsat billeder og tekster af de bygninger man ser ude i horisonten.

Der er ikke så meget mere at lave deroppe, end at nyde udsigten, men hvis man ligesom mig elsker at tage billeder og gerne vil opleve Köln oppefra, så er dette det perfekte sted. 

Læs også >> Et traditionelt og et erotisk julemarked i Hamborg

museum Ludwig, seværdigheder i Köln, museum i Tyskland, kunstmuseer i Tyskland, pop art, pop art kunst

Museum Ludwig

Museum Ludwig er Köln´s store kunstmuseum for moderne kunst.

Ved siden af farverige pop-art værker finder du russiske Avantgarde-malerier og verdenskendte Pablo Picasso malerier.

Harlequin with Hands Folded, Pablo Picasso, Pablo Picasso malerier, Picasso malerier, Köln Picasso, cologne Picasso, museum Ludwig, seværdigheder i Köln, museum i Tyskland, kunstmuseer i Tyskland
Mig og Pablo Picasso – Harlequin with Hands Folded

På museet er der flere Picasso malerier og skulpturer, hvilket gør at Köln har den tredjestørste Picasso-samling efter Paris og Barcelona.

Ludwig museet blev grundlagt i 1976 med 350 værker doneret af Ludwig-parret. Det var det første museum i Köln, der udstillede moderne kunst.

Museum Ludwig ligger centralt i Köln by tæt ved Domkirken. 

Love Locks Bridge, Hængelås bro, Kærligheds hængelåse, seværdighed I køln, Seværdigheder i Cologne, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland

Köln hængelås væg (Love Locks Bridge)

I sommeren 2008 begyndte indgraveret hængelåse med initialer og anden dekoration at dukke op på gelænderne på Köln Hohenzollern-broen.

Forelskede par fastgør deres kærlighedslås, for at symbolisere evig og ubrydelig kærlighed.

I dag er der over 300.000 hængelåse, som tilsammen skaber en farverig mur, der strækker sig over den 400 meter lange bro.

Broen anses for at være en af byens mest romantiske steder, hvor lokale og turister kommer til Köln for at låse deres kærlighed fast til broen. 

julemarkeder i tyskland, jul i tyskland, julemarked i tyskland, christmas market in germany, julemarked i Kölner, Jul i Köhl, OPLEVELSER I KÖHL, JULEMARKEDER I TYSKLAND, JUL I TYSKLAND, JUL I KÖHL, JULEMARKED I KÖHL, JULEMARKEDER I KÖHL, JULEMARKEDER I KÖLNER, JUL I COLOGNE, JULEMARKED I COLOGNE, JULEMARKEDER I COLOGN REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER, julemarked i hamborg, julemarked i hamburg, julemarked i berlin, berlin julemarked,

Julemarkeder i Köln, Tyskland

Köln har nogle af Tysklands bedste og hyggeligste julemarkeder.

Julemarkederne er fordelt over byen, blandt andet foran Chokolade museet og Domkirken.

Jeg har skrevet dette rejseblog indlæg om Kölns julemarkeder, så hvis du vil vide mere, så læs det indlæg.

Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland, Guide til Tyskland

PIN IT!

Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I KÖLN, JULEMARKEDER I TYSKLAND, BYER I TYSKLAND, SEVÆRDIGHEDER I KÖLN, KÖLNER DOM, OPLEVELSER I KØHL, OPLEVELSER I KÖLNER, SEVÆRDIGHEDER I COLOGNE, OPLEVELSE I COLOGNE, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVEL BLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER, GUIDE TIL TYSKLAND, STØRSTE KIRKER I VERDEN, CHOKOLADE MUSEUM.

Kilder: denstoredanske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.