De bedste seværdigheder i Köln, Tyskland

Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland, Guide til Tyskland

Köln er en meget gamle katedral by ved Rhinen.

Det er et af de vigtigste kommercielle og kulturelle steder i det vestlige Tyskland.

Byen er også kendt under navnet cologne og den er Tysklands fjerdestørste by.

Som en af Tysklands ældste byer og kulturelle juveler er Köln hjemsted for en utrolig blanding af historie, arkitektur og pulserende energi. Uanset om du er en kunstelsker, historieentusiast eller bare en eventyrlysten rejsende, vil Köln ikke skuffe dig.

I denne rejseblog artikel har jeg samlet de bedste seværdigheder i Köln, som jeg selv har besøgt på mine mange rejser på Rhinen og forskellige roadtrips igennem Europa.

Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland, Guide til Tyskland

Fra de imponerende tårne på Kölnerdomen til hjerteskærende museer og kunstgallerier med verdenskendte kunster – Köln noget for enhver smag.

Selvom Köln er en spændende by, så er den stadig også utrolig overset af danske turister. 

Uanset om du planlægger en kort ferie eller et længere ophold, vil denne guide hjælpe dig med at få det bedste ud af dit besøg i denne fortryllende by ved Rhinen.

Jeg kan varmt anbefale at besøge byen og derfor har jeg lavet denne oversigt med hvad jeg synes er de bedste seværdigheder i Köln.

Note: Artiklen med seværdigheder i Köln indeholder affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen. De affiliate links som er på rejsebloggen er med til at gøre det nemmere for dig (f.eks i form af at købe billetter hjemmefra) men de er også med til at støtte mig i driften af bloggen.

Læs også >> Seværdighed i Hamborg: Miniature Wunderland

Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland, Guide til Tyskland

Tur rundt i Köln med lokal guide

En fantastisk måde at opleve Köln på og få en dybere forståelse af byens historie, kultur og skjulte perler er ved at deltage i en lokalguidet tur. Ved at følge en kyndig guide får du mulighed for at opdage de mest fascinerende seværdigheder og hemmeligheder, som ellers kan gå ubemærket hen.

En lokalguidet tur kan tage dig på en rejse gennem byens fortid og nutid og give dig et værdifuldt indblik i dens unikke karakter. Guiden vil dele historier, anekdoter og interessante fakta om byens ikoniske vartegn, herunder den imponerende Kölnerdom, den charmerende gamle bydel og de farverige Rhin-promenader.

En lokalguide vil også kunne introducere dig til byens kulinariske lækkerier og anbefale autentiske restauranter og markeder, hvor du kan smage på lokale specialiteter. Du kan forkæle dig selv med en traditionel Kölsch-øl og prøve lokale retter som Himmel un Äd (kartoffelmos med æbler og blodpølse) eller Sauerbraten (traditionel tysk steg af stærkt marineret kød).

Uanset om du vælger en vandretur, cykeltur eller en tematisk rundvisning, vil en lokalguidet tur i Köln være en berigende og mindeværdig oplevelse. Det vil give dig mulighed for at se byen gennem øjnene på en lokal og få et autentisk indblik i dens sjæl og historie. Så slå dig sammen med en dygtig guide og lad dig fortrylle af alt, hvad Köln har at tilbyde.

Du kan se hele oversigten med guideture i Köln her.

Kölner Dom

Kölner Dom Domkirken er Köln´s mest berømte bygning og arkitektoniske landemærke. Det er en romersk-katolsk katedral . Byggeriet blev påbegyndt i 1248, men det blev først afsluttet i 1884.

Byggeriet blev først helt færdigt i 1884, og blev i modsætning til resten af byen ikke ødelagt under 2. verdenskrig. De allierede bombede massivt, og domkirken blev brugt som pejlemærke, så selvom der var følgeskader, blev selve kirken ikke bombet.

Kölns domkirke er en af Tysklands flotteste gotiske bygninger og en af verdens største kirker (ligesom St. Mary’s kirke i Gdansk, Polen og Hagia Sophia i Istanbul, Tyrkiet)

Tårnene er 157 meter høje, og dermed de næsthøjeste tårne i Köln, kun overgået af en telekommunikationstårn på 266 meter fra 1981. Fra 1880-1889 var det verdens højeste bygning. Kirken kan rumme 20.000 mennesker.

I 1996 kom Kölner Dom på UNESCO verdensarvslisten. Fra 2004-2006 var katedralen også på listen over truede verdensarvssteder, men efter Köln kommune ændrede retningslinjerne for bygningshøjderne i den nye bydel, blev katedralen igen fjernet fra listen. Det er også en af de seværdigheder i Köln, som man SKAL se.

Det skal du se i Kölner Dom

Dreikönigsschrein, Hellige trekonger, Hellige trekonger skrin, kristendommens skatte,Kölner Dom, Dom i Köln, Domkirke i Cologne, domkirker i Tyskland, største kirker i Verden, Kölner Dom, Köln domkirke, Köln katadral, Cologne Katadral
The Three Kings Shrine: Tomb of the Three Kings eller Tomb of the Three Magi er et relikvieskrin, der traditionelt antages at indeholde knoglerne fra de bibelske magikere, også kendt som de tre konger eller de tre vise mænd (Kaspar, Balthasar og Melchior). Helligdommen er en stor forgyldt og dekoreret tredobbelt sarkofag placeret over og bag højalteret i Kölner Domkirke. Bygget cirka fra 1180 til 1225, betragtes det som højdepunktet for Mosan-kunsten og det største relikvieskrin i den vestlige verden. Den har gjort domkirken til et af Europas mest berømte steder.
St Agilulfus altertavle, altertavle, kristendommens skatte,Kölner Dom, Dom i Köln, Domkirke i Cologne, domkirker i Tyskland, største kirker i Verden, Kölner Dom, Köln domkirke, Köln katadral, Cologne Katadral

I koret af katedralen er der glasmalerier fra 1300-1500-tallet; i Mariakapellet en altertavle med Kongernes Tilbedelse fra ca. 1445 af Stephan Lochner. I højkoret står Nicolaus fra Verduns relikvieskrin Dreikönigsschrein (1181-1220), indviet til de hellige tre konger, hvis relikvier kom til Köln i 1164 og gjorde domkirken til et af Europas mest berømte steder.

Richter-Fenster ligner lidt et mindcraft vindue og det er på mange måder meget malplaceret at kigge på.

I kirkens sydlige sideskib blev det såkaldte Richter-Fenster, udført efter udkast af Gerhard Richter, indviet 2007.

Vinduesfladen er på 106 m² og udstyret med 11.263 farvede mundblæste glaskvadrater i 72 farver, anbragt efter tilfældighedsprincippet.

Hvis du gerne vil vide mere om Kölner Dom, så booket en guide tur igennem byen med en lokal guide.


Lindt chokolade museum i Köln

Lindt Chokolade museet i Köln ligger lige ud til den berømte Rhinen floden, der hvor flodkrydstogterne ligger til.

Museet åbnede i 1993 efter 13 måneders byggeri og det er det mest besøgte museum i Köln med over 600.000 gæster hvert år. Samtidig er det også et af de ti mest besøgte museer i Tyskland.

Chokolade museet er stort, men til min store skuffelse var der ingen smagsprøver (hvilket jeg seriøst havde forventet mig, af et Lindt chokolade museum!) Til gengæld var der (mod betaling) mulighed for at lave sin egen chokolade bar.

I Lindt chokolade museet er der ni udstillingsområder fordelt på 4000 kvadratmeter. Museet viser chokoladekultur og historie, der starter ved de gamle amerikanske kulturer som mayaerne og aztekerne, gennem barokalderen og industrialiseringen af nutidens chokolade.

Der er også en lille fabrik inde på museet, hvor du kan se, hvordan de laver chokoladen. Museums bygningens udformning er lavet, så det ligner et skib ved siden af floden.

Dette er en af de bedste seværdigheder i Köln, synes jeg, selvom der ikke er så mange chokolade smagsprøver som jeg havde håbet på.

Der er ofte lang kø ved indgangen til chokolade museet, så jeg kan varmt anbefale at købe billetterne før i ankommer, så du slipper for køen. De koster lidt over 100 kr. Du kan købe billetterne her.

Flodkrydstogt Köln, Rhinen krydstogt, sejltur på rhinen i Köln, cologne flodkrydstogt, seværdigheder i köln, oplevelser i köln, hvad kan man lave i köln, Seværdigheder i Cologne,

Flodkrydstogt på Rhinen i Köln

Et af de mest uforglemmelige og maleriske oplevelser, du kan nyde i Köln, er at tage på et flodkrydstogt på Rhinen. Jeg er selv ankommet til Köln flere gange på et 8-dage langt flodkrydstogt men man kan også nøjes med at tage en formiddags eller aften tur.

En tur på Rhinen udfor Köln byder på en enestående mulighed for at opleve Köln fra en helt ny vinkel.

Mens du sejler på Rhinen, vil du blive betaget af det fantastiske panorama. Du vil passere forbi ikoniske seværdigheder som Kölnerdomen, der tårner sig op over byens skyline og skaber et imponerende syn. Du vil også blive fascineret af de charmerende gamle bygninger, broer og grønne områder langs flodbredden.

Undervejs på flodkrydstogtet kan du slappe af på dækket og beundre det smukke landskab, mens du lytter til lyden af vandets rislen og mærker den milde brise på din hud. Du kan også nyde en lækker frokost eller middag ombord og lade dig forkæle med lokale specialiteter og forfriskninger.

Uanset om du vælger en kortere sightseeingtur eller en længere krydstogtrejse, vil et flodkrydstogt på Rhinen fra Köln være en fantastisk måde at opleve byens skønhed og omgivelser på. Det vil helt sikkert skabe minder for livet.

Hvis du gerne vil på et flodkrydstogt i Köln, så kan du her finde nogle fantastiske ture online.


Köln Triangle – Den smukkeste udsigt over Köln

De fleste storbyer er smukke oppefra og tyske Köln er ingen undtagelse, hvad det angår. 

Köln byder på både smukke historiske bygninger i form af den gamle katedral (Kölner Dom) og moderne museer som Lindt chokolade museet. Dem og meget mere kan ses oppe fra i Köln Triangle, hvor man kan komme op på bygningens tag og nyde udsigten over den flotte tyske by.

Turen op til taget foregår via elevator og derefter ca. en etage af trapper.

Da jeg besøgte stedet var der en lille, men overskuelig kø, hvilket der jo ikke er noget at sige til, når elevatoren skal de mange etager op og ned med de besøgende.

På toppen af Köln Triangle er der den smukkeste udsigt over Köhl. Da jeg var jeg så heldig at nyde den smukkeste solnedgang, hvilket gav nogle fantastiske billeder af byen. Coverbilledet i dette rejseblog indlæg er taget ved Köln Triangle.

Rundt på de mange glasruder, som danner en sikker mur omkring taget, er der påsat billeder og tekster af de bygninger man ser ude i horisonten.

Der er ikke så meget mere at lave deroppe, end at nyde udsigten, men hvis man ligesom mig elsker at tage billeder og gerne vil opleve Köln oppefra, så er dette det perfekte sted. 

Læs også >> Et traditionelt og et erotisk julemarked i Hamborg


museum Ludwig, seværdigheder i Köln, museum i Tyskland, kunstmuseer i Tyskland, pop art, pop art kunst

Museum Ludwig

Museum Ludwig er Köln´s store kunstmuseum for moderne kunst.

Ved siden af farverige pop-art værker finder du russiske Avantgarde-malerier og verdenskendte Pablo Picasso malerier.

På museet er der flere Picasso malerier og skulpturer, hvilket gør at Köln har den tredjestørste Picasso-samling efter Paris og Barcelona.

Ludwig museet blev grundlagt i 1976 med 350 værker doneret af Ludwig-parret. Det var det første museum i Köln, der udstillede moderne kunst.

Museum Ludwig ligger centralt i Köln by tæt ved Domkirken. 


Zoologisk have i Köln

Köln Zoo (Kölner Zoologischer Garten) er grundlagt i 1860 og er en af Tysklands ældste zoologiske haver. Beviset for dens alder kan ses i dens fine samling af bygninger fra det 19. århundrede, herunder dens elefant hus som er lavet i maurisk stil og et gammelt fuglehus, der nu huser chimpanser og minder om en traditionel russisk kirke.

Andre højdepunkter inkluderer Abe øen (Ape Island) med sin kunstige regnskov og et stort. Der er også en unik biotop, hvor besøgende kan se dyrene gennem glas uden tremmer.

Det er fascinerende at se hvordan denne zoologisk haves omgivelser og bygninger hvordan dens historie og holdninger til zoologiske haver ændre sig gennem årene, idet moderne faciliteter er blevet integreret i de historiske bygninger fra den oprindelige menageri.

Der er nogle gange kø ved indgangen til Köln zoologiske have, men du kan købe billetterne før i ankommer, så du slipper for køen. De kan købes fra 180 kr. Du kan købe billetterne her.


Love Locks Bridge, Hængelås bro, Kærligheds hængelåse, seværdighed I køln, Seværdigheder i Cologne, oplevelser i Köln, Oplevelser i TysklandLove Locks Bridge, Hængelås bro, Kærligheds hængelåse, seværdighed I køln, Seværdigheder i Cologne, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland
Som du kan se på billederne har jeg besøgt Köln i måde solskinsvejr og vinter kulden. Jeg synes det er super sjovt at have disse billeder i to forskellige sæsoner.

Köln hængelås væg (Love Locks Bridge)

I sommeren 2008 begyndte indgraveret hængelåse med initialer og anden dekoration at dukke op på gelænderne på Köln Hohenzollern-broen.

Forelskede par fastgør deres kærlighedslås, for at symbolisere evig og ubrydelig kærlighed.

I dag er der over 300.000 hængelåse, som tilsammen skaber en farverig mur, der strækker sig over den 400 meter lange bro fra 1911.

Broen anses for at være en af byens mest romantiske steder, hvor lokale og turister kommer til Köln for at låse deres kærlighed fast til broen. 

EL-DE haus – Gestapo’s tidligere hovedkvarter

EL-DE Haus er en af de mest bemærkelsesværdig seværdigheder i Köln, der fortæller en dybtgående historie om byen under nazisternes regime. Dette tidligere private hjem blev omdannet til hovedkvarteret for Gestapo, det nazistiske hemmelige politi, under Anden Verdenskrig. I dag fungerer det som et museum.

Jeg besøgte museet sammen med en gruppe danskere. Jeg valgte at tilkøbe en audioguide og man får helt klart mere ud af museet med en audioguide men det tager også mindst 30 minutter længere når man skal lytte til den mange punkter som er i guiden.

EL-DE Haus blev opført i 1934 og blev brugt som Gestapos regionale hovedkvarter i Rhinlandet. Bygningen tjente som et center for tortur, undertrykkelse og forfølgelse af politiske modstandere, jøder og andre forfulgte grupper.

I dag kan man besøge EL-DE Haus og lære om de grusomheder, der fandt sted inden for dets vægge. Museet har udstillinger, dokumenter og fotografier, der fortæller historien om Gestapos aktiviteter i Köln og det tyske folk under nazistisk regime.

Man starter på de øverste etager hvor der er en masse billeder og historier. Der er også forskellige ting fra nazisterne, f.eks postkort med Hitlers ansigt og forskellige hverdagsgenstande med hagekors på.

Besøget i EL-DE Haus kælder var en anden oplevelse. Det var en dybt bevægende oplevelse som virkelig gjort ondt helt ind i hjertet. De mange celler som fanger havde sat i, deres historier fortalt på audioguiden og skilte på væggene, var så smertefulde og grusomme. Gården hvor mange blev skudt i var også åben for besøgende, i dag er den lavet med spejlvægge, som virkelig sætter gang i refleksionerne.

EL-DE Haus er, hvis du spørg mig en af de bedste seværdigheder i Köln, selvom det er hårdt for sjælen.


Römisch-Germanisches Museum köln, Römisch-Germanisches Museum cologne, museum i köln, seværdigheder i köln, köln seværdigheder

Römisch-Germanisches Museum

Bare få minutters gang fra Kölnerdomen tilbyder det romersk-germanske museum (Römisch-Germanisches Museum) en fascinerende indsigt i byens rige arkæologiske arv fra oldtidens paleolitiske periode til tidlig middelalder.

Udstillinger inkluderer Dionysus-mosaikken fra det 2. århundrede og det 15 meter høje gravmonument for Poblicius fra det 1. århundrede; begge blev opdaget under udgravninger i byen. Museet viser også andre mosaikker, romersk glas, keramik og skulpturer samt romersk og germansk smykker.

Dette imponerende museum er en skattekiste af historiske artefakter, der giver et indblik i Kölns fortid som en vigtig romersk bosættelse og dens efterfølgende udvikling. Besøgende kan beundre de utroligt velbevarede mosaikker, der giver et indtryk af det gamle romerske liv.

Uanset om du er en historieelsker eller blot nysgerrig efter at udforske Kölns fortid, så er det romersk-germanske museum en spændende oplevelse.


julemarkeder i tyskland, jul i tyskland, julemarked i tyskland, christmas market in germany, julemarked i Kölner, Jul i Köhl, OPLEVELSER I KÖHL, JULEMARKEDER I TYSKLAND, JUL I TYSKLAND, JUL I KÖHL, JULEMARKED I KÖHL, JULEMARKEDER I KÖHL, JULEMARKEDER I KÖLNER, JUL I COLOGNE, JULEMARKED I COLOGNE, JULEMARKEDER I COLOGN REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER, julemarked i hamborg, julemarked i hamburg, julemarked i berlin, berlin julemarked,

Julemarkeder i Köln, Tyskland

Köln har nogle af Tysklands bedste og hyggeligste julemarkeder.

Julemarkederne er fordelt over byen, blandt andet foran Chokolade museet og Domkirken.

Jeg har skrevet dette rejseblog indlæg om Kölns julemarkeder, så hvis du vil vide mere, så læs det indlæg.

Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland, Guide til Tyskland

PIN IT!

Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland
Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland
Köln seværdigheder, Cologne Seværdigheder, oplevelser i Köln, Oplevelser i Tyskland, Byer i Tyskland

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I KÖLN, JULEMARKEDER I TYSKLAND, BYER I TYSKLAND, SEVÆRDIGHEDER I KÖLN, KÖLNER DOM, OPLEVELSER I KØHL, OPLEVELSER I KÖLNER, SEVÆRDIGHEDER I COLOGNE, EL DE HAUS, OPLEVELSE I COLOGNE, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVEL BLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER, GUIDE TIL TYSKLAND, STØRSTE KIRKER I VERDEN, CHOKOLADE MUSEUM.

Kilder: denstoredanske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.