Når jeg rejser, synes jeg noget af det bedste er at finde en skøn restaurant med gode priser.
Før jeg tog på weekend i Antalya, gik jeg online for at se hvad gode restaurant anbefalinger der var i området omkring mit hotel.
På Tripadvisor og min venindes blog Loveantalya fandt jeg gode anmeldelser af restaurant Vanilla. Til min store overraskelse lå restauranten utrolig tæt ved vores Hotel 2017.
Via Facebook lavede jeg en reservation til på restauranten, og efter en hyggelig gåtur rundt i Antalyas gamle bydel Kaleic, var det blevet aftensmads tid, og vi gik i retning mod Vanilla restaurant.
Jeg havde set billeder fra stedet på deres facebook side og Tripadvisor, hvor de ligger Nr. 1. Stedet skuffede bestemt ikke i indretningen, som var varm, hyggelig og meget gennemført.

På forhånd havde jeg besluttet mig for, jeg skulle have forret, hovedret og et velfortjent glas vin.

Mens vi ventede på forretten blev der serveret lidt brød og grønne oliven. Jeg holdte mig virkelig tilbage for ikke at spise for meget af det, da jeg nødig ville være mæt af hvid brød, for min forret og hovedret kom på bordet.


Til forret bestilte jeg Smoked Salmon Tartare. Serveringen kom i en glas kuple af røg, som blev løftet foran mig på bordet. En flot oplevelse af få serveret maden på den måde. Smoked Salmon Tartare var utrolig lækker. Jeg elsker laks, og den flotte cylinder var bygget på af agurk, grøn æble, avokado, persille, ingefær og salat på toppen.



Til hovedret havde jeg bestilt Age dryed entrecôte og et glas Doluca Safir. Bøffens servering var utrolig flot! Sanne havde bestilt kylling, og også kyllingen blev serveret helt utrolig flot og farverig.
Jeg elsker en god steak, og denne her var lige efter min smag. Jeg bliver desværre tit skuffet over bøfferne i Tyrkiet, fordi det er så tydeligt på mange restauranter at de bliver tøet op fra frost når en kunde bestiller en bøf, og derfor er bøfferne alt for ofte gennemstegte selvom man bestiller rød eller medium.

Efter en skøn middag inde på restauranten, som jeg havde set frem til i flere dage, satte vi os over i Restaurant Vanillas have, hvor vi nød det sidste af vores drinks. Derefter begav vi os ud på en aften tur rundt i den gamle bydels små gader, og op til Hadrians Port, hvor jeg skulle tage aften fotos af den historiske port.
Samlet kom jeg af med 128 tl for min middag inklusiv vin, svarende til 193 kr.
Endnu et besøg på Restaurant Vanilla til frokost
Der gik under 14 dage mellem de to gange jeg har været i Antalya i år. Min anden tur til Antalya var en en-dags tur, men vejen gik alligevel igen forbi Vanilla restaurant. Denne gang var det dog til omgang frokost.
Jeg bestilte Grøntsagsrisotto med ærter, gulerødder og broccoli. Det er en vegetar ret til 31 tl (ca. 46 kr).
Om restaurant Vanilla
Det var tydeligt via min Facebook samtale med restauranten at de kunne snakke godt engelsk. Det blev bekræftet da engelske Wayne kom og introducerede sig selv til os efter vi havde spist på restauranten første gang.
Wayne driver Restaurant Vanilla sammen med sin tyrkiske hustru Emel. Parret mødte hinanden i England og flyttede efterfølgende til Antalya. De har nu boet i Antalya i mere end 13 år, og sammen driver de den populære restaurant midt i Kaleic.
Facebook: Vanilla Antalya
Telefon: +90 242 247 60 13
Dette indlæg er IKKE sponsoreret. Indlægget er min personlige mening om skønne restauranten.