Seværdigheder i Århus: ARoS kunstmuseum

AROS MUSEUM, AROS MUSEET AARHUS, OPLEVELSER I AARHUS, SEVÆRDIGHEDER I ÅRHUS, MUSEUMS I AARHUS, MUSEER I ÅRHUS, MUSEUM I ÅRHUS, AROS KUNSTMUSEUM ÅRHUS, KUNSTMUSEUM AROS ÅRHUS, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, GRATIS OPLEVELSER I ÅRHUS, VISITDENMARK, BLOG OM ÅRHUS, BLOG OM AT REJSE

ARoS er Aarhus kunstmuseum og en “must see” seværdighed i byen.

Siden ARoS officielle åbning i 2004, har jeg besøgt museet flere gang, samt fulgt byggeriet af Regnbuen mens jeg boede i Århus, under 200 meter fra museet.

Læs også >> Mums! – Aarhus Street Food i byens centrum

Den store “Boy” statue”. Foto: Anders Sune Berg

Før i tiden var det “Boy” der var Aros’s store attraktion. Den gigantiske skulptur er bygget af australske kunster Ron Mueck. “Boy” er en skræmmende god efterligning af et menneske – en dreng, iført shorts og med hypnotiserende øjne.

Ham/Boy er 5 meter høj og vejer 500 kg. Første gang jeg så “Boy” gik jeg rundt om ham min. 5 gange og nærstuderede hans mange detaljer, inklusiv syningerne på hans shorts og deltaljerne af hans tånegle. “Boy” er uden tvivl et mesterværk!

Læs også >> 3 spændende museer i Silkeborg by

Den lyserøde/orange del af Regnbuen. Foto: Anders Trærup

Regnbuen – Your rainbow panorama

Jeg husker ARoS kunstmuseum både før og efter Regnbuen (og de trafik problemer byggeriet af Regnbuen til tider gav i centrum af Århus). Det var først da jeg første gang besøgte Regnbuen indefra at kunstværket gav mening for mig. At se Regnbuen indefra er en fantastisk og meget unik måde at opleve Århus i 360 grader farverig panorama.

Regnbuen er synlig allerede når du kommer fra kysten og kører ind mod Århus, og jeg er sikkerhed det er en god måde at imponere turister, som besøger Århus for første gang. Du kan også se Regnbuen fra Tagterassen på toppen af Salling.

Kunstværket, som det officielt er, er lavet af dansk-islandske Olafur Eliasson. Regnbuen er en 150 meter lang glaskorridor som “svæver” 50 meter over jorden.

Regnbuen er det perfekte sted til det perfekte insta-foto eller et anderledes familie portræt.

Læs også >> Seværdigheder i Århus: Kvindemuseet

ARoS kunstmuseum

Hvert år har ARoS 6-8 forskellige udstillinger med en blanding af moderne og klassisk kunst, fordelt på de 20.000 m2

Aros er det navn Århus by hed i vikingetiden. Da byen i dag hedder Århus er Aros et passende navn til en af byens mest centrale seværdigheder.

Aos kunstmuseum udstiller værker fra guldalderen og frem til i dag i den arkitekt byggede bygning med en spektakulær spiralformet trappe, som forbinder museets 10 etager. Aros er en af Nordeuropas største kunstmuseums.

Praktisk information om ARoS kunstmuseum

Entré priser: Børn under 18 år: Gratis, Voksne: 135 kr., Unge under 31 år: 105 kr. Studerende (med studiekort): 105 kr

ARoS åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag 10.00 – 17.00
Onsdag 10.00 – 22.00
Torsdag 10.00 – 17.00
Fredag 10.00 – 17.00
Lørdag 10.00 – 17.00
Søndag 10.00 – 17.00
Mandag Lukket

Adresse: Aros Allé 2, 8000 Aarhus

Website: www.aros.dk

Planlægger du en ferie i Århus? Så har jeg her samlet en liste med 5 unikke oplevelser i Århus.

Mine forslag til unikke oplevelser i Århus:

  • 1: Guidet tur med en hjemløs. Smilets by er ikke kun smil, shoppesteder og fortovscaféer, for bag facaderne gemmer der sig fortællinger, der ikke er til at smile af. Her udspiller sig en hverdag med misbrug, alkohol, stoffer og uskrevne gaderegler, der skal overholdes. Livet på gaden er barskt, men heldigvis skinner håbet og humoren igennem, så smilene alligevel kan brede sig. Læs mere om oplevelsen her.
  • 2: Ølsmagning hos Aarhus Bryghus. Aarhus Bryghus blev startet i 2005 af Niels F. Buchwald, der tidligere var produktudviklingschef hos Royal Unibrew. Han sagde sit job op, for at starte sit eget bryggeri, og siden er det gået slag i slag for Aarhus Bryghus. Kom til ølsmagning i Aarhus Bryghus, læs mere her.

  • 3: Aarhus Culture Walk. Aarhus er en by med en lang historie, der strækker sig helt tilbage til vikingernes Aros. Aarhus Culture Walk tager dig rundt til byens historiske knudepunkter og vil med garanti fortælle dig en ting eller to du ikke vidste om Jyllands hovedstad. Læs mere om Aarhus Culture Walk her.

  • 4: Kvindemuseet. Der findes kun ganske få kvindemuseer i verden, men et af dem ligger i centrum af Aarhus. Museet tilbyder en spændende, interaktiv og lærerrig dag for både store og små. Læs mit rejseblogindlæg om kvindemuseet her. 
  • 5: Aarhus Street food. I centrum af Århus kan du nyde mad fra hele verden på ganske få kvadrat metre. Aarhus Street food fylder din maven uden at tømme din pung. Læs mere om Aarhus Street Food her.


INDHOLD I ARTIKLEN: AROS MUSEUM, AROS MUSEET AARHUS, OPLEVELSER I AARHUS, SEVÆRDIGHEDER I ÅRHUS, MUSEUMS I AARHUS, MUSEER I ÅRHUS, MUSEUM I ÅRHUS, AROS KUNSTMUSEUM ÅRHUS, KUNSTMUSEUM AROS ÅRHUS, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, GRATIS OPLEVELSER I ÅRHUS, VISITDENMARK, BLOG OM ÅRHUS, BLOG OM AT REJSE.

Artiklen indeholder affiliate links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.