Seværdighed: Bunkermuseum i Silkeborg

Silkeborg bunkermuseum, bunker museum silkeborg, seværdigheder i Silkeborg, Oplevelser i Silkeborg,

Silkeborg bad og området omkring er et af Silkeborgs smukkeste natur områder.

Det er også et meget historisk område for Silkeborg.

Jeg gik på Kornmod Realskole i Silkeborg centrum. Skolen var besat af tyskerne under 2. verdenskrig. En 10 minutters køretur fra min gamle folkeskole ligger Silkeborg bad, som var tyskernes hovedkvarter under krigen.

Som barn var jeg med min familie og venner på Silkeborg bad. Vi gik på opdagelse i den store skov. ‘

Jeg husker mig og min veninde Kirstine engang fandt en bunker, som var let begravet i skovbunden. Vi var sikre på, at vi havde opdaget en uopdaget bunker fra krigen og indeni var der sikkert spændene og unikke skatte gemt fra krigen. Vi var dog ikke i stand til at få lågen på bunkeren op og en fantastisk skattejagt sluttede der.

I dag ved jeg der desværre ikke er nogle “uopdaget” bunkere tilbage på Silkeborg bad. Men selvom de alle er “opdaget”, så er der alligevel noget spænende spøgelsesagtigt over de forladte bunkere, som engang spillede en stor rolle for krigen og som nu bare er beton klodser i en skov.

Jeg har en personlig fascination for 2. verdenskrig og Adolf Hitler. Derfor har jeg også valgt at lave dette lille rejseblog indlæg om Bunkermuseet i Silkeborg, da det er en unik lille seværdighed i min fødeby, som jeg gerne vil mange flere får kendskab til (på trods af museet er meget lille).

Læs også >> 3 spændende museer i Silkeborg by

Silkeborg bunkermuseum, bunker museum silkeborg, seværdigheder i Silkeborg, Oplevelser i Silkeborg,
Bunkermuseum i Silkeborg set udefra

Om Bunkermuseum Silkeborg

Bunkermuseet har eksisteret siden 1995 og drives af frivillige ildsjæle. Museet giver information om historien fra det tidligere tyske militære hovedkvarter i Danmark fra 1943 til 1945.

Området omkring Bunkermuseet er 15 hektarer stort og rummer 25 bunkere bygget af tyrkerne under besættelsen. 8 af de tilbageværende bunkers er åbne for offentligheden og udgør en sjov skattejagt.

Silkeborg Bunkermuseum er indrettet i en af de tyske bunkere i skoven på Silkeborg bad. På museet kan du se uniformsdele, våben, fotos, dokumenter og effekter fra krigen.

Årligt besøger omkring 8000 gæster museet.

Bunker skattejagt på Silkeborg bad

Hvis vejret er godt, så er det super hyggeligt gå gå rundt i skoven og finde de mange efterladte bunkers.

Jeg har selv besøgt alle bunkerne, og for at hjælpe dig med at finde dem, har jeg taget et billede af kortet, som viser alle bunkernes placeringer.

Læs også >> Seværdigheder i Hamborg: Bunkermuseum

AROS MUSEUM, AROS MUSEET AARHUS, OPLEVELSER I AARHUS, SEVÆRDIGHEDER I ÅRHUS, MUSEUMS I AARHUS, MUSEER I ÅRHUS, MUSEUM I ÅRHUS, AROS KUNSTMUSEUM ÅRHUS, KUNSTMUSEUM AROS ÅRHUS, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, GRATIS OPLEVELSER I ÅRHUS, VISITDENMARK, BLOG OM ÅRHUS, BLOG OM AT REJSE

Praktisk information om Silkeborg Bunkermuseum

Entré priser: 40 kr.

Silkeborg Bunkermuseum åbningstider:

Dage

Tider

Søndag 13.00 – 16.00

Adresse: Gjessøvej 40d, 8600 Silkeborg

Website: www.bumus.dk

Planlægger du en ferie i Silkeborg? Jeg har samlet en liste med spændende oplevelser i min fødeby.

  • 1: Luksus Kanoophold. Gudenåen og smuk natur har altid været noget af det Silkeborg har været mest kendt for og at  sejle i kano er populært. I samarbejde med Radisson Blu og Silkeborg Kanocenter, tilbydes et populært kanoophold ved Gudenåen. Opholdet starter med en hyggelig kanotur langs Gudenåen. Efter en dag på vandet, kan I kravle op af kanoen mindre end 30 meter fra hotellets hovedindgang og indstille jer på, at resten af dagen vil bestå af forkælelse, god mad og overnatning i et lækkert værelse. Køb oplevelsen her.
  • 2: Kaffebrygning hos Kaffeteriet.Vil du gerne lærer at lave en god kop kaffe? Lærer hvordan du skal behandle råvarene for at få mest ud af dem? Eller elsker du bare unikke oplevelser. På dette kursus bliver du undervist i 4 bryggemetoder, og det er allesammen metoder, der er nemme at bruge i hverdagen. Du får mulighed for at sammenligne smagene efter du har brygget din egen kop kaffe, og herved finde den mest optimale brygning til dine smagsløg. Der vil blive undervist i Chemex, Pour Over kaffetragt, AeroPress og Stempelkande. Læs mere om Kaffekurset her.
Læs også >> De 3 bedste sandwich steder i Silkeborg
  • 3: Gastronomiskophold i Silkeborg. Nyd et skønt gastronimiskophold for 2 med forkælelse for både sjæl og smagsløg. På det stilfulde Radisson BLU, Hotel Papirfabrikken i Silkeborg med udsigt over Gudenåen og Silkeborgsøerne venter jer en fantastisk oplevelse. Det sådan et ophold får i lov til at slappe af i dejligt dobbeltværelse, nyde de smukke omgivelser og blive kræset for med gastronomi i højeste klasse fra hotellets berømte Restaurant Michael D., der repræsenterer ét af Midtjyllands bedste køkkener. Det bedste af Silkeborg for 2 der elsker hinanden. Køb et gastronomiskophold i Silkeborg her.
  • 4: Se en 2000 år gammel mummie. Silkeborg har en helt unik verdenskendt seværdighed lige i centrum af byen. Tollundmanden lægger på Hovedgården museum tæt ved indelukket. Udover Tollundmanden indeholder Hovedgården også Ellingkvinden. Begge er mosefund fra Silkeborg omegnen. De 2 mosefund lægger på Hovedgården med få meters mellemrum, MEN det er ikke en hemmelighed at Tollundmandens værelse er noget mere eksklusivt end Ellinge kvindens. Læs mit rejseblogindlæg om Tollundmanden og Hovedgården museum her.
INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I SILKEBORG, SEVÆRDIGHEDER I SILKEBORG, OPLEVELSER I MIDTJYLLAND, BUNKERMUSEET, SILKEBORG BUNKERMUSEUM, SILKEBORG BAD, BUNKERMUSEET SILKEBORG, BUNKERS SILKEBORG, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, VISITDENMARK, BLOG OM SILKEBORG, BLOG OM AT REJSE.

Artiklen indeholder affiliate links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.