Min guide: Top 10+ seværdigheder i København

halvvandet københavn, københavn halvvandet, skjulte perler i københavn, luksus restauranter i københavn, copenhagen streeetfood, rejseblogger,

Der er mange skønne seværdigheder i København.

Alle har deres favoritter og det har jeg også.

I denne oversigt vil jeg gerne fortælle jer om mine favorit seværdigheder i København og måske give dig inspiration til nye steder, som du kan opleve i den danske hovedstad.

Hvis du gerne vil have mere inspiration til seværdigheder i København, så har jeg også skrevet disse indlæg:

Den lille havfrue, seværdighed i københavn, gratis seværdigheder i København, Gratis opleveser i København, Købenahvn gratis oplevelser, hvad kan man se gratis i København, The little mermaid København, Hvor er den lille Havfrue
Jeg tror mig og Den lille Havfrue er samme størrelse, hvis hun kunne stå op.

Den lille Havfrue

Danmarks nok mest kendte statue er Den Lille Havfrue, som igennem tiden har tabt hovedet flere gange og som årligt tiltrækker flere tusind udenlandske turister til København.

Det er super hyggeligt at gå tur på Langelinje og besøge Den Lille Havfrue. Jeg kravler altid ud på stenene og siger hej til hende.

Man kan også vinke til Den lille Havfrue hvis man tager en Kanalrundfart, som også er en af mine favorit seværdigheder i København.

Den lille Havfrue er gratis at besøge og en “must see” seværdighed i København, hvis du spørger mig.

Agnete og Havmanden, Undervandsskulptur, højbro statue, statuer i kanalen

Agnete og Havmanden i Kanalen ved Højbro Plads

“Agnete og Havmanden” er en undervandsskulptur som blev anbragt under vandet i kanalen i 1992.

Skulpturen kan ses fra Højbro og personligt synes jeg det er en unik lille ting i København. Skulpturen forestiller havmanden og hans syv sønner, som venter på, at Agnete skal komme tilbage.

Ifølge sagnhistorien forelsker Agnete sig i havmanden. Hun flytter ned til ham og bor under vandet i otte år, hvor hun får syv sønner. Men en dag hører kirkeklokken på landjorden og hun vil gerne i kirke. Havmanden giver hende lov på tre betingelser: Hun må ikke slå sit hår ud, hun må ikke sidde med sin mor, og hun må ikke bøje sig for herren. Agnete gør alle de tre ting, men da havmanden kommer for at hente hende tilbage til børnene, nægter hun.

Agnete og Havmanden er en gammel dansk folkevise, som bl.a. har inspireret H.C. Andersen og dermed en slags “søskende” statue til den lille havfrue.

Kunstneren bag skulpturen er Suste Bonnén og værket er doneret af Københavns Kommune.

Fra Højbro kan du gå over til Christiansborg slot, som jeg også synes er en af de bedste seværdigheder i København.

christiansborg slot, kongeslot christiansborg, seværdigheder i København, oplevelser i københavn, seværdigheder i Danmark, rejseblog, danish travelblogs, guide om københavn, københavn guide,
christiansborg slot, kongeslot christiansborg, seværdigheder i København, oplevelser i københavn, seværdigheder i Danmark, rejseblog, danish travelblogs, guide om københavn, københavn guide, gobeliner, de royale gobeliner
christiansborg slot, kongeslot christiansborg, seværdigheder i København, oplevelser i københavn, seværdigheder i Danmark, rejseblog, danish travelblogs, guide om københavn, københavn guide,

Christiansborg slot og tårnet

Vi skal værdsætte og huske, hvor sejt det er, at vi er et monarki og en af verdens ældste kongeriger.

Kongefamilien har, modsat mange af os andre, hjem som er åbne for offentligheden, når de ikke bliver brugt.

Christiansborg slot er et af de danske slotte man kan besøge og jeg synes, det er en skøn oplevelse i København.

En ægte kongetrone, stof som tapet, højt til loftet og de farverige Gobelinerne er bare noget af det, du kan se på Christiansborg slot.

Christiansborg slot koster entré at komme ind i, men Christiansborg tårnet er tilgengæld gratis at besøge.

Fra Tårnet har du den vildeste udsigt ud over hele København og Christiansborg området.

Hvis du har lyst til at gå mere i dybden, så læs Royal seværdighed i København: Christiansborg Slot og Tårnet på Christiansborg: Se København oppefra.

Tivoli, Tivoli i København, København tivoli, forlystelsesparker i Danmark, Forlystelsesparker i Tivoli, København seværdigheder,

Tivoli – Verdens næstældste forlystelsespark

Jeg har været både i Tivoli og i Disney land i Paris og jeg husker dem som lige gode oplevelser.

Det er naturligvis meget anderledes oplevelser. Disney land er en temapark og Tivoli er traditionel, smuk og hyggelig park. Det er mest Tivoli´s udseende som jeg elsker. Der er utrolig smukt og traditionelt. Naturligvis er der også nogle sjove forlystelser.

Tivoli er hyggelig som sommeren, når solen skinner og området er grønt men der er også eventyrligt om vinteren, hvor der er pyntet op til jul og masser af lys rundt i parken.

Netto bådene, billigeste kanalrundfart, kanalrundfart Købenahvn, den billigeste Kanalrundfart i København, Se København fra vandet, Seværdigheder i København

Kanalrundfart i København

Jeg er fra Jylland og selvom der er masser af vand, så er der sjældent meget at se på fra søsiden i Jylland.

Det er helt modsat i København, hvor der er meget at se fra søsiden, og derfor er kanalrundfart en af de bedste seværdigheder i København, hvis du spørg mig.

Jeg har altid benyttet Netto bådene, da de er de billigste. En tur med netto bådene er 50 kr. pr voksen og 20 kr. for børn mellem 3-14 år.

Netto bådene ligger lidt længere nede af Nyhavn end de øvrige (dyre) kanalrundfart både men turen de tilbyder, er ens med de øvrige kanalrundfarter tilbyder, så vidt jeg ved.

Nyhavn, Købenahvn nyhavn, gratis seværdigheder i København, oplevelser i København, Københavns smukkeste huse, hvor boede HC andersen, historiske områder i København
Jeg synes husene på Nyhavn er nogle af de smukkeste i Danmark
Nyhavn, Købenahvn nyhavn, gratis seværdigheder i København, oplevelser i København, Københavns smukkeste huse, hvor boede HC andersen, historiske områder i København

Nyhavn og H.C. Andersens huse

ÅH gud, hvor jeg elsker Nyhavn. Der er bare SÅ smukt!

“Nyhavnskanalen” blev indviet af Christian 5. i 1670’erne. I dag hedder det bare Nyhavn, ikke “Nyhavnskanalen”.

Nogle af de huse der står i dag er over 300 år gamle og den verdenskendte danske digter H.C. Andersen har boet i 3 af husene på Nyhavn. I 1834 boede H.C. Andersen i nr. 20, fra 1848 til 1865 i nr. 67 og fra 1871 og frem til sin død i 1875 i nr. 18. Jeg synes det er sjovt at finde de huse H.C. Andersen har boet i og måske du også vil synes det er sjovt.

Nyhavn ligger tæt ved Marmorkirken og Amalienborg, hvor man kan se garderne.

På Nyhavn ligger også Kunsthal Charlottenborg, som er gratis at se om onsdagen efter kl 17.00, så planlægger du din rejse lidt, så kan du få denne ekstra gratis seværdighed med.

christiania, Historien om Christiania, seværdigheder på christiania, indgang til christiania, oplevelser på christiania, guide til christiania
En af indgangene til Christiania
pusher street, pusher street copenhagen, copenhagen pusher street, Christania pusher street, fristaden, Christania, seværdiheder i københavn, hash, boder på pusher street, hash salg Danmark,
En sælger på Christiania tilbød mig at tage dette billede af hans bod, mod at slette et andet jeg havde taget (som han ikke vidste var for sløret til brug alligevel)

Fristaden Christiania

Jeg elsker Christiania og stemningen der. Christiania er en unik boble i centrum af København og et sted som jeg synes alle bør besøge.

Der er farverigt og frit på Christiania. Som gæst kan du få et godt hjemmelavet mad, særlig vegetarisk, købe hjemmelavet kunst og gå på shopping i genbrug og upcycling butikker.

Du kan naturligvis også gå en tur igennem pusher-street og opleve hvor unikt det er. Det er tilladt at kigge, og hvad du så videre foretager dig på pusher-street, skal jeg ikke blande mig i.

Hvis du søger information eller inspiration om Christiania, har jeg skrevet disse rejseblog indlæg om staden:

Torvehallerne, Torvehallerne i København, mad områder i København, Foodhall København, seværdigheder i København, oplevelser i København, madoplevelser i København
Torvehallerne, Torvehallerne i København, mad områder i København, Foodhall København, seværdigheder i København, oplevelser i København, madoplevelser i København

Torvehallerne

Jeg elsker delikatesser, håndlavet ting og friske råvare. Alle de ting kan man finde i Torvehallerne.

Man kan købe forskellige retter i de forskellige butikker og spise dem der, man kan tage dem med hjem eller man kan gå ud i en af parkerne og nyde maden der.

Stemningen i Torvehallerne minder om tapas markederne jeg har besøgt i Madrid og jeg synes det er fedt man også kan finde den stemning i København.

Torvehallerne ligger også kun en gade fra Arbejdermuseet, som er det næste punkt på min liste over seværdigheder i København.

arbejder museet, københavns arbejder museum, gratis museum københavn, gratis museer i københavn, københavn gratis, museum for arbejdere, fagforbund museum,

Arbejdermuseet i København

Da min mor er medlem af HK, havde vi gratis adgang til Arbejder museet.

Jeg kender den danske arbejders historie godt, da jeg i mange mange år var aktiv i både 3F og senere i HK, hvor jeg sad i flere bestyrelser.

Jeg synes alle bør bruger et par timer på museet og lære lidt om historien bag det arbejdsmarked, vi har i dag. Der er også masser at Danmarks historie at gå i dybden med samt mulighed for at få en kop Rich´s erstatnings kaffe i caféen.

Jeg har skrevet et helt indlæg om Arbejdermuseet, læs det her.

Refshaleøen, Halvvandet, restauranter på Refshaleøen, Reffen københavn, luksus restauranter i københanv, oplevelser i København,
Mig og Henrik på Halvvandet
Refshaleøen, Halvvandet, restauranter på Refshaleøen, Reffen københavn, restauranter i københanv, oplevelser i København, Stret food marked, CPH street food, Mad marked København
CPH street food marked på en skyfri dag.

Refshaleøen

Mange steder i København har god stemning og Refshaleøen er en af de lidt mere lækre steder, hvor barer er bygget af gamle containers og DJ´s spiller høj musik. Der er masser af steder som tilbyder alt fra Fine dining til en burger i hånden på “Reffen”.

Det er stedet at tage hen på en solskinsdag, nok ikke så meget på en regnvejrsdag.

Det er også ved Refhaleøen du finder Copenhagen Street food, Bundyjump CPH og Halvandet, som er der hvor jeg står med min dejlig ven Henrik på billedet.

PIN IT!

Rejseguide til København, oplevelser i København, min guide til københavn, bedste seværdigheder i København, København guide, rejseguide,
Seværdigheder i København, København seværdigheder, opleveser i København, Unikke oplevelser i København, skjulte gems i københavn

INDHOLD I ARTIKLEN: BEDSTE OPLEVELSER I KØBENHAVN, OPLEVELSER I KØBENHAVN, GRATIS SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN, MUSEUMS I KØBENHAVN, NYHAVN, REFFEN, REFHALEØEN, DEN LILLE HAVFRUE, STREET FOOD COPENHAGEN, KØBEHAVN GRATIS SEVÆRDIGHEDER, BEDSTE SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, GRATIS OPLEVELSER I KØBENHAVN, ARBEJDERMUSEET, TORVEHALLERNE, FRISTADEN, VISITDENMARK, BLOG OM KØBENHAVN, BLOG OM AT REJSE, VISITCOPENHAGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.