Danmark København Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser Rejsetips

Museumsguide: 10+ Gratis museer i København

gratis museums i københavn, købenahvn gratis museums, gratis oplevelser i købehavn, københavn gratis oplevelser, gratis museums for børn i københavn,

Hvem har lyst til at betale for noget, man kan få gratis?

Ja det kan måske lyde som et underligt spørgsmål, men det er ikke desto mindre et godt spørgsmål at stille sig selv, inden man rejser til København.

Jeg har lavet grundig research af museerne i København, og hvilke gratis museums, der var i København. Ved at vide hvornår du gratis kan besøge Københavns forskellige museer, så får du mest muligt ud af din tid og penge.

København er en skøn by, men om vinteren og i det danske forår, så er indendørs seværdigheder som museum at fortrække. Endnu bedre gør det når museet er GRATIS indendørs seværdigheder i København.

Til min store glæde, fandt jeg 12 gratis museum i København (på nogle museer op til 26 år) og 23 gratis museums for børn i København. De fleste af museerne i København tilbyder en ugentlig dag med gratis entré. Davids samling altid er gratis, Glyptoteket som er gratis om tirsdagen, Thorvaldsens er gratis om onsdagen og Arbejder museet er gratis, hvis du er medlem af et fagforbund.

LISTEN ER SIDST OPDATERET: 16.12.2020.

Leder du efter information om et bestemt museum? Klik på navnet i oversigten og hop direkte til museet.

Gratis for børn

Note: Jeg gør mit bedste for at holde mig opdateret med priser, åbningstider osv, men alt på denne liste over Gratis museer i København er min egen research og lavet uden hjælp fra museerne. Derfor kan der naturligvis opstå fejl. Tjek gerne informationerne på museernes hjemmeside, inden du besøger dem. Finder du en fejl på listen, må du også meget gerne skrive til mig, så jeg kan holde listen så opdateret og korrekt som muligt!

gratis museum københavn, københavns museum, davids samling museum, islamisk kunst, samling af islamisk kunst, gratis seværdigheder københavn, københavn gratis seværdigheder

Udstillingen “Islamisk samling” på museet Davids samling.

Davids samling

Davids samling er det eneste museum på listen som altid er gratis at besøge. Det er imponerende nok også et af de største museums jeg har besøgt i København centrum. Davids Samling er 4 etager stort, med 2 mellemetager, og du kan hurtigt bruge mange timer i det store museum.

Museet er inddelt i 3 udstillinger: 1. Islamisk samling, Ældre Europæisk samling, Nyere dansk samling. Derudover er der løbende særudstillinger, hvilket giver god grund til at besøge museet flere gange. Davids samling har rigtig meget du kan gå i dybden med, og samlingerne på museet er store. Hvis du gerne vil have en mere detaljeret beskrivelse af Davids samling, så læs mit rejseindlæg om museet her.

Praktisk information om Davids samling:

Entrépriser: GRATIS

Davids samlings åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag til søndag 10.00 – 17.00
Onsdag 10.00 – 21.00
Mandag Lukket
23., 24., 25. og 31. december Lukket

Adresse: Kronprinsessegade 30, 1306 København K

Website: www.davidmus.dk

arbejder museet, københavns arbejder museum, gratis museum københavn, gratis seværdiheder i københavn, københavn gratis seværdiheder, museum for arbejdere, fagforbund museum,

Sådan så et typisk arbejderkøkken ud før i tiden.

Arbejder museet

Arbejder museet i København er arbejdernes stolthed og et hyldest til deres historie.

Det første, der møder en på arbejder museet er den store museums shop, hvor det blandt andet er muligt at købe Richs kaffeerstatning. Derefter går man ovenpå til den historiske festsal, der i næsten 100 år var arbejderbevægelsens faste mødested i København.

Igennem festsalen kommer man til museets cafe, som har det skønneste retro design. Fra cafeen kommer man ind i ”gaderne”, som forestiller butiksvinduer fra før i tiden. Herfra kan du gå på opdagelse i museets mange rum og etager, og fordybe dig i arbejdernes lange, hårde og ikke mindst vigtige kamp.

Læs også mit rejseblogindlæg om Arbejder museet her.

Museet er Gratis for medlemmer af følgende fagforbund: 3F, Blik og Rør forbundet, Dansk Artist Forbund, Dansk Elforbund, Dansk Jernbaneforbund, Dansk Magisterforening, Dansk Metal, Dansk Skuespillerforbund, Danske Psykomotoriske Terapeuter, Danske Sceneinstruktører, Danske Scenografer, Danske Tandplejere, Fødevareforbundet NNF, Gentofte Kommunalforening, HK, Hærens Konstabel- og Korporalforening, LFS – Landsforeningen for Socialpædagoger, Malerforbundet, Medieforbundet i DR, Radiograf Rådet, Serviceforbundet, Social- og Sundhedsafdelingen, Godthåbsvej 15, Frederiksberg (FOA-afdeling), Socialpædagogisk Landsforbund, Teknisk Landsforbund, Uddannelsesforbundet

Musset er gratis for medlemmer af ovenstående fagforbund, samt deres samlevere og hjemmeboende børn. For alle andre er er voksenbillet 75 kr. Børn under 18 år er altid gratis.

Note: Før eller efter dit besøg på Arbejder museet, er det oplagt at spise frokost i de hyggelige torvehaller, som ligge rundt om hjørnet.

Praktisk information om Arbejder Museet:

Entré priser: Gratis for medlemmer af fagforbund. Ikke-medlemmer: 90 kr. Studerende og unge 18-25 år: 65 kr. Børn u. 18 år: Gratis.

Arbejder museets åbningstider

Dage

Tider

Alle dage 10.00 – 16.00
Onsdag 10.00 – 19.00
24., 25., 26, 31. december og 1 januar Lukket

Adresse: Rømersgade 22, 1362 København K

Website: www.arbejdermuseet.dk

Thorvaldensens museum, gratis i københavn, Thorvaldsens museum, gratis museums i københavn, københavn gratis museums, gratis museer i københavn, gratis museer i Danmark, Thorvaldsens museum, museums i københavn,

Den søde lille børnehave, som var ved at lærer om Thorvaldsens på museet.

Thorvaldsens museum

Hver onsdag er der gratis adgang på Thorvaldsens museum ved siden af Christiansborg slot. De øvrige dage i ugen koster det 70. kr at komme ind.

Thorvaldsens Museum er det eneste sted i verden, hvor du samlet kan se alle værker af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Bertel Thorvaldsen er inspiration til navnet på museet.

Den 18. september 1848 åbnede Thorvaldsens Museum som den første offentlige museumsbygning i Danmark. Udover Thorvaldsens egne skulpturer, tegninger, skitser til skulpturer og relieffer, indeholder museet også Bertel Thorvaldsen omfattende samlinger af malerier fra hans egen samtid og samlinger af kunstværker og genstande fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid.

Museet har, ligesom arbejder museet og Davids samling, også skriftende særudstillinger, som giver god grund til at besøge museet mere end en gang.

Læs også mit rejseblogindlæg om Thorvaldsens museum her.

Praktisk information om Thorvaldsens Museum:

Entré priser: Gratis om onsdagen. Øvrige dage: 90 kr. Børn u. 18 år: Gratis.

Thorvaldsens museums åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag – Søndag 10.00 – 17.00
Torsdag 10.00 – 21.00
Mandage, 24., 25., 31. december og 1 januar Lukket

Adresse:Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K

Website: www.thorvaldsensmuseum.dk

Glyptotektet, gratis seværdigheder i københavn, købehavn museer, museum i københavn, glyptotektet, gratis museums i københavn, gratis seværdigheder i københavn, københavn seværdigheder, museum i københavn,

Glyptoteket

Glyptoteket åbnede for offentligheden i 1897 og huser i dag over 10.000 forskellige kunstværker. Det er gratis at besøge hver tirsdag, og alle øvrige dage koster det 115 kr.

Størstedelen er kunst fra antikkens middelhavskulturer samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet. Der udstilles blandt andet marmorfigure, malerier, mumierog det meget underholdende nasotek (som er en samling af statue næser).

Glyptoteket er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), som var en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen. Carl Jacobsen var en lidenskabelig samler. Med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han den enestående samling af kunst- og kulturgenstande.

I 1888 forærede Carl Jacobsen sin kunstsamling til offentligheden og begyndte byggeriet af Glyptoteket.

Læs også mit rejseblogindlæg om Glyptotektet her.

Praktisk information for Glyptoteket:

Entré priser: Gratis om tirsdagen (særudstillingen er ikke inkluderet). Øvrige dage: 115 kr. Unge u. 27 år: 85 kr.  Børn u. 18 år: Gratis.

Glyptotekets åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag – Søndag 11.00 – 17.00
Torsdag 11.00 – 21.00
Mandag Lukket

Adresse: Dantes Plads 7, 1556 København V

Website: www.glyptoteket.dk

Nikolaj kirke, nikolaj kunsthal, kunsthal københavn, gratis seværdigheder københavn,

Nikolaj kunsthal

Nikolaj Kunsthal udstiller samtidens kunst. Stedet har årligt fem – seks udstillinger, der sætter fokus på kulturen, historien, fremtiden og det enkelte menneske.
Hver onsdag kan du gratis besøge Nikolaj Kunsthal. Alle øvrige dage koster det 115 kr.

Praktisk information for Nikolaj Kunsthal:

Entré priser: Gratis om onsdagen. Øvrige dage: 115 kr. Børn u. 17 år: Gratis. Studerende: 50 kr.

Nikolaj Kunsthal åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag – fredag 12.00 – 18.00
Lørdag – søndag 11.00 – 17.00
Mandag Lukket

Adresse: Nikolaj Plads 10, 1067 København K

Website: www.nikolajkunsthal.dk

Foto: Design museum Danmark

Design museum Danmark

Hvis du er under 25 år eller studerende, så kan du gratis besøge Design museum Danmark alle ugens dage. For alle andre koster det 115 kr.

Design museum Danmark er et af Nordens centrale udstillingssteder dansk og international, industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk. Museet symbolisere et levende arbejdsarkiv og indgang til Danmark som designdestination.

Praktisk information for Design museum Danmark:

Entré priser: Gratis for studerende og alle under 25 år. Voksne: 115 kr. Pensionister (65+): 80 kr.

Design museum Danmark åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag – søndag 10.00 – 18.00
Onsdag 10.00 – 21.00
Mandag Lukket

Adresse: Bredgade 68, 1260 København K

Website: www.designmuseum.dk

christiansborg slot, kongeslot christiansborg, seværdigheder i København, oplevelser i københavn, seværdigheder i Danmark, rejseblog, danish travelblogs, guide om københavn, københavn guide,

Tårnet på Christiansborg

Officielt er tårnet på Christiansborg ikke et museum, men jeg synes alligevel det fortjener en plads på listen.

Tårnet på Christiansborg er nemlig altid gratis at se og i pulterkammeret i tårnet kan du opleve gipsmodeller og modeller af Christiansborg, som i årevis var glemt.

Utrolig spændende, kombineret med den smukke udsigt fra tårnet. Der er elevator op til tårnet.

Læs også mit rejseindlæg om Tårnet her.

Praktisk information om Tårnet:

Entré priser: GRATIS for alle

Tårnets åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag til lørdag 11.00 – 20.00
Mandag Lukket

Adresse: Prins Jørgens Gård 1, 1218 København, Danmark

Website: www.taarnet.dk

Gratis musser i københavn, Købenahvn gratis museum, gratis seværidgheder i København, gratis udstillinger I københavn, København gratis udstillinger, gratis museumsdage i københavn

Københavns museum

Det nye Københavns Museum fortæller hovedstadens historie og hver onsdag er der gratis adgang.

Et besøg på Københavns Museum er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker frem til i dag. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen; kendte pladser og markante bygninger med betydning for byens historie.

Praktisk information for Københavns museum:

Entré priser: Gratis om onsdagen for alle. Øvrige dage for voksne: 90 kr. Gratis for børn og unge under 18 år.

Adresse: Stormgade 18, 1555 København V

Website: www.cphmuseum.kk.dk

kunsthal charlottenborg, charlottenborg kunsthal, gratis museums københavn, gratis seværdigheder københavn

Kunsthal Charlottenborg

Hver onsdag efter kl 17.00 er der gratis adgang til Kunsthal Charlottenborg. Museet lukket kl 20.00, og det giver 3 timer, hvor du gratis kan udforske de mange spændende udstillinger.

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa.

Praktisk information for Kunsthal Charlottenborg:

Entré priser: Gratis om onsdagen efter kl 17.00. Øvrige dage: 90 kr. Studerende: 50 kr. Unge u. 0-15 år: Gratis.

Kunsthal Charlottenborg åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag – fredag 12.00 – 20.00
Lørdag – søndag 11.00 – 17.00
Mandag Lukket

Adresse: Nyhavn 2, 1051 København K

Website: www.kunsthalcharlottenborg.dk

Møstings hus

Møstings hus har årlig 6-7 skiftende udstillinger som gratis kan opleves idet smukke historiske hus. Tjek Mønstings husets hjemmeside for informationer om aktuelle udstillinger.
Møstings Hus blev opført i år 1800 og bærer navn efter den mest kendte ejer, Johan Sigismund Møsting (1759-1843).

Praktisk information om Møstings hus:

Entré priser: Gratis

Møstings hus åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag – søndag 11.00 – 16.00
Juli Lukket

Adresse: Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg

Website: www.moestingshus.dk

Dansk Arkitektur center (DAC), gratis museums i købenahvn, gratis seværdigheder i københavn, gratis opelvelser i københavn


Foto af: Rasmus Hjortshøj, COAST Studio & BLOX

Dansk Arkitektur center (DAC)

DAC er mødestedet for alle med interesse i arkitektur, design og bykultur. Her kan du opleve udstillinger, arrangementer, finde nye bøger om den nyeste arkitektur og shoppe designprodukter. Hvis du er under 26 år kan du gratis besøge DAC og stedets spædende udstillinger.

Praktisk information om Dansk Arkitektur center:

Entré priser: Voksen 110 kr. Studerende 85 kr. Børn og unge under 26 år: Gratis

DAC åbningstider:

Dage

Tider

Alle dage 10.00 – 18.00
Torsdag 10.00 – 21.00

Adresse: Bryghuspladsen 10, 1473 København K

Website: www.dac.dk

National museum, nationalmuseet, gratis museum for børn i københavn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

DieselHouse

DieselHouse museet fortæller historien om B&W helt tilbage til 1843, hvor det hele startede med et en mands smedeværksted.

Senere udviklede B&W sig til at være en af Danmarks største arbejdspladser og beholdt denne titel i hundrede år frem. I dag er det et museum.

Praktisk information om DieselHouse:

Entré priser: Gratis for alle.

DieselHouse åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag – fredag 10.00 – 16.00
Lørdag – mandag Lukket

Adresse: Energiporten 8, 2450 København SV

Website: dieselhouse.dk

Stjerne radio, gratis seværdigheder i København, Gratis opleveser i København, Stjerne Radio i KøbenhavnStjerne radio, gratis seværdigheder i København, Gratis opleveser i København, Stjerne Radio i København

Stjerne Radio

Stjerne Radio er ikke et museum, men i stedet en vindues udstillingen på Istedgade med skiftende udstillinger om besættelsen.

Er du i området er dette en spændende lille gratis seværdighed i København.

Hvis du gerne vil have den fulde oplevelse om besættelsen i København, så overvej at købe oplevelsesgaven I Fodsporene på Flammen & Citronen til 199 kr (reklamelink)

Praktisk information for Stjerne Radio:

Adresse: 

Website: lokalhistorier.dk/StjerneRadio/

gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn

Til børnene: Gratis museums i København

Har du børn eller unge med på ferien til København, er der mange penge at spare på deres entréer til museerne i København. Udover de ovenstående museer, har jeg fundet X museer som giver gratis entre for børn i København

Gratis museums i København for børn:

Krigsmuseet

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige. I museets udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de sidste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Krigsmuseet formidler både fortidens berømte slag mod Sverige, England og Tyskland og nutidens kampe på internationale missioner i Irak, Afghanistan og Libyen. Du kommer også tæt på de soldater, der er parate til at sætte deres liv på spil for det, de tror på. På museet bliver du også klogere på våben, strategi og teknologi, som er forskellen på triumf eller nederlag i krig.

Børn under 18 år har altid gratis adgang til Krigsmuseet og voksne ifølge med børn spare 10 kr. på deres billet, sammenlignet med den almindelig billetpris.

Praktisk information om Krigsmuseet:

Entré priser: Gratis for børn under 18 år. Voksen: 80 kr. Voksen sammen med et barn: 70 kr.

Krigsmuseets åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag til søndag 10.00 – 17.00
Mandag Lukket
24., 25. og 31. december Lukket

Adresse: Tøjhusgade 3, 1220 København K

Website: www.natmus.dk

Christiansborg slot, christiansborg slot museum, gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Christiansborg Slot

Se De Kongelige Repræsentationslokaler, Det Kongelige Festkøkken, Ruinerne under Christiansborg og De Kongelige Stalde ganske gratis, hvis du er under 18 år. Christiansborg Slot ligger i centrum af København, kun et stenkast fra Thorvaldsens museum (gratis for børn og gratis for voksne om onsdagen – læs mere her) og Dansk Jødisk museum (Gratis for børn og 60 kr for voksne – læs mere nedenfor)

Alle kan også gratis besøge Christiansborg tårnet (læs mere her).

Praktisk information for Christiansborg Slot:

Entré priser (Fællesbillet til De Kongelige Repræsentationslokaler, Det Kongelige Festkøkken, Ruinerne under Christiansborg og De Kongelige Stalde): Gratis for børn under 18 år. Voksen: 160 kr. Studerende 140 kr.

(Se entrebillet til de enkelte dele af Christiansborg Slot på deres hjemmeside)

Christiansborg slots åbningstider:

(dele af Christiansborg slot har andre åbningstider)

Dage

Tider

Hverdag 10.00 – 17.00
De Kongelige Stalde 13.30 – 16.00
Mandag i okt.-apr. Lukket

Adresse:

Website:Kongeligeslotte.dk

gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Rosenborg Slot

Rosenborg slot blev oprindeligt bygget som lysthus efter ordre fra Christian IV i en nyanlagt park, Kongens Have. Det er opført i nederlandsk renæssancestil, der var moderne på den tid.

I dag er det et kulturhistorisk museum, De Danske Kongers Kronologiske Samling, der fortæller de danske kongers historie gennem 300 år fra Christian 4. omkring 1600 til Frederik 7.s død 1863 og udstiller de danske kronregalier og kronjuveler samt Danmarks tronstol.

Børn under 17 år har altid gratis adgang til Rosenborg slot.

Praktisk information for Rosenborg Slot:

Entré priser: Gratis for børn under 17 år. Voksen: 115 kr. Studerende 75 kr.

Rosenborg slots åbningstider:

( Varierende åbningstider, tjek venligst deres hjemmeside)

Dage

Tider

Hverdag 10.00 – 16.00
Højsæson: 1. jun. – 31. aug.
09.00 – 17.00
23. dec. – 25. dec.& 1/1 Lukket

Adresse: Øster Voldgade 4A, 1350 København K

Website:kongernessamling.dk/rosenborg

amalienborg, livgarden på amalienborg, amalienborg, seværdigheder i københavn, slotte i købenahvn, gratis seværdigheder i københavn,

Amalienborg

Amalienborg museet i København er den ene del af Kongernes Samling og blev åbnet i 1994. De øvrige dele af samlingen er på Rosenborg Slot, samt H.M. Dronningens Håndbibliotek, der findes på Amalienborg og Christiansborg Slot.

Amalienborg museet har til huse i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg. Udstillingen dækker tiden for den glücksburgske kongeslægt fra 1863 til i dag og omfatter fire generationer af den glücksburgske slægt; Christian 9., Frederik 8., Christian 10. og Frederik 9.

Børn under 17 år har altid gratis adgang til Amalienborg.

Praktisk information for Amalienborg:

Entré priser: Gratis for børn under 17 år. Voksen: 105 kr. Studerende 70 kr.

Amalienborg åbningstider:

( Varierende åbningstider, tjek venligst deres hjemmeside)

Dage

Tider

Hverdag 10.00 – 16.00
Højsæson: 1. jun. – 31. aug.
09.00 – 17.00
23. dec. – 25. dec. Lukket

Adresse: Christian VIII’s Palæ, 1257 København K

Website:www.kongernessamling.dk/amalienborg

Læs også: Halløj til Livgarden og Vagtskiftet på Amalienborg.

Dansk jødisk museum, jødisk museum, DJM,, gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Dansk jødisk museum

Dansk Jødisk Museum er et statsanerkendt, kulturhistorisk museum og hovedmuseum for dansk jødisk kulturhistorie i Danmark.

Dansk Jødisk Museum har gennem indsamling, registrering, forskning, bevaring og formidlingværet med til at sikre Danmarks jødiske kulturarv. Museet belyser bl.a. diversitet, identitetsspørgsmål, integration og forholdet mellem den dansk jødiske minoritet og det omgivende danske samfund.

Gratis for børn under 18 år.

Praktisk information for Dansk jødisk museum:

Entré priser: Børn u. 18 år: Gratis. Voksne: 60 kr. Studerende og pensionister (65+): 50 kr.

Dansk Jødisk museum åbningstider:

Dage

Tider

Vinter (1.september – 31. maj)
Tirsdag – fredag 13.00 – 16.00
Lørdag & søndag 12.00 – 17.00
Sommer (1. juni – 31 august)
Tirsdag – søndag 10.00 – 17.00
Mandag Lukket
24., 25. og 31. december & 1. Januar Lukket

Adresse: Proviantpassagen 6, 1218 København K

Website: jewmus.dk

gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Statens museum for kunst (SMK)

SMK er Danmarks nationalmuseum for kunst og landets største kunstmuseum. Her kan I studere kunst, fotograferer kunst og diskuterer kunst. Her kan du og dit barn eller børn udforske kunsten på tæt hold.

Børn under 18 år har altid gratis adgang til SMK og voksne ifølge med børn spare 20 kr. på deres billet, sammenlignet med den almindelig billetpris.

Praktisk information om Statens museum for kunst:

Entré priser: Gratis for børn under 18 år. Voksen: 120 kr. Unge u. 27 år: 95 kr.
Voksen sammen med et barn: 100 kr.

Statens museum for kunst åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag til søndag 10.00 – 18.00
Onsdag 10.00 – 20.00
Mandag Lukket

Adresse: Sølvgade 48-50, 1307 København K.

Website: www.smk.dk

Gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Den Hirschsprungske Samling

Den Hirschsprungske Samling slog første gang dørene op i 1911. Oprindeligt var samlingen Heinrich og Pauline Hirschsprungs private eje, men de donerede de mange fine værker af danske kunstnere til staten i 1902.

Du tage dine børn under 18 år gratis med på museet og nyde et utal af kunstværket i Den Hirschsprungske Samling.

Praktisk information om Den Hirschsprungske Samling:

Entré priser: Voksen 95 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis

Den Hirschsprungske Samling åbningstider:

Dage

Tider

Onsdag – søndag 11.00 – 16.00
Mandag & tirsdag Lukket

Adresse: Stockholmsgade 20, 2100 København Ø

Website: www.hirschsprung.dk

National museum, nationalmuseet, gratis museum for børn i københavn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Nationalmuseet

Danmarks største museum om kulturarv. Nationalmuseet udstillinger handler om mange forskellige perioder og viser genstande fra hele verden. Mest kendt genstand på museet er de berømte guldhorn, som dine børn helt sikkert bør opleve.

Gratis for børn under 18 år.

Praktisk information om Nationalmuseet:

Entré priser: Voksen 100 kr. Familiebillet (1 barn + 1 voksen) 90 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis

Nationalmuseets åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag – Søndag 10.00 – 17.00
24., 25. & 31. december Lukket

Adresse: Ny Vestergade 10, 1471 København K

Website: natmus.dk

Gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Politimuseet

Politimuseet giver et levende indblik i politiets dramatiske historie fra middelalderens barske retshåndhævelse over nattevægteren til 1800`tallets mere moderne organiserede politi, med nye og mere effektive efterforskningsmetoder til det 20. århundredes bekæmpelse af sociale uroligheder og vidt forgrenede internationale politisamarbejde.

Praktisk information om Politimuseet:

Entré priser: Voksen 50 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis

Politimuseet åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag, torsdag og søndag 10.00 – 16.00
Mandag, onsdag, fredag & lørdag Lukket

Adresse: Fælledvej 20, 2200 København N

Website: www.politimuseum.dk

Gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Musikmuseet

Musikmuseets enestående samling af musikinstrumenter.

I udstillingen kan man følge to spor: Det danske spor, som præsenterer to bronzelurer og fortsætter med spillemandsmusikken, stadsmusikanter, Guldalderens danske komponister etc., eller det europæiske spor, som tilbyder en kronologisk gennemgang af musikkens mange stilarter – inden begge sporene mødes i globaliseringen i det 20. århundrede.

Praktisk information om Musikmuseet:

Entré priser: Voksen 70 kr. Familiebillet (1 barn + 1 voksen) 55 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis

Musikmuseets åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag – Søndag 10.00 – 17.00
24., 25. & 31. december Lukket

Adresse: Ny Vestergade 10, 1471 København K

Website: natmus.dk

Gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Storm P. museet

Med Storm P. kan du få åbnet dine øjne for, hvordan vi mennesker lever med hinanden. Du kan komme tæt på gennem Storm P.’s klare fortællinger.

Samtidig er museet også for den humoristiske og satiriske kunst. Humoren er det, som binder mennesker sammen, og det er vigtigt at udvikle kompetencer til at kunne forstå og afkode vores fælles forståelse af, hvad der er sjovt. Humor er både generationsbestemt og går på tværs af generationer og kulturer. På museet arbejder de med humoren i alle dens afskygninger og udgaver, så det forener både kulturer og generationer!

Praktisk information om Storm P museet:

Entré priser: Voksen 75 kr. Studerende og pensionister: 60 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis

Storm P museets åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag – søndag 10.00 – 16.00
Mandag & tirsdag Lukket

Adresse: Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg

Website: www.stormp.dk

Gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Alhambra – museet for humor og satire

Museet Alhambra dækker den humoristiske og satiriske scenekunst fra 1849 – hvor den første danske revy har premiere – til i dag. Museet breder sig over genrer som revy, comedy, kabaret, shows, farcer, standup, radio- og tv-satire.

Praktisk information om Alhambra museet:

Entré priser: Voksen 75 kr. Studerende og pensionister: 60 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis.

Adresse: Allégade 5, 1801 Frederiksberg C

Website: museetalhambra.dk

Gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Bakkehuset

Bakkehuset er et litterær og kulturhistorisk museum, som sammen med den omkringliggende have giver et autentisk indblik i 1800-tallets livsformer. Museet er centreret omkring ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek, som ejede huset fra 1802 til 1830. I deres tid fyldtes Bakkehusets stuer med samtaler om kunst, litteratur, filosofi og videnskab, og koryfæer som H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted, B.S. Ingemann, J.L. Heiberg samt mange flere er kommet her.

Praktisk information om Bakkehuset:

Entré priser: Voksen 60 kr. Studerende og pensionister: 50 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis

Bakkehuset åbningstider:

Dage

Tider

Onsdag – søndag 11.00 – 16.00
Mandag & tirsdag Lukket

Adresse:

Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg C

Website: bakkehusmuseet.dk

PIN INDLÆGGET MED GRATIS MUSEUMS I KØBENHAVN!

Gratis museer i København, København gratis museer, Gratis museer i Danmark, Gratis museer for børn, Gratis besøgsdage på museer i KøbenhavnINDHOLD I ARTIKLEN: GRATIS MUSEUMS I KØBENHAVN, OPLEVELSER I KØBENHAVN, SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN, GRATIS MUSEER I KØBENHAVN, DE BEDSTE GRATIS MUSEUMS I KØBENHAVN, MUSEUMS I KØBENHAVN, GRATIS BESØGSDAGE PÅ MUSEER I KØBENHAVN, GRATIS MUSEER I DANMARK, DANMARKS GRATIS MUSEER, GRATIS MUSEUM I KØBENHAVN, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, GRATIS OPLEVELSER I KØBENHAVN, HVILKE MUSEER ER GRATIS I KØBENHAVN, VISITDENMARK, BLOG OM KØBENHAVN, BLOG OM AT REJSE.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Linda
  26/03/2018 at 11:48 pm

  Super indlæg!!
  Efter at Nationalmuseet og de andre begyndte at koste penge for nogle år siden har jeg ikke været på et eneste museumsbesøg.
  Men jeg har nogle gange tænkt på at undersøge med gratis dage.
  Der er da nogle på din liste jeg godt kunne tænke mig at besøge.

  • Reply
   Tea Tougaard
   01/04/2018 at 1:15 pm

   Hej Linda. Jeg er super glad for du fandt listen inspirerende. Håber du får flere museum i dit liv i fremtiden, de har så meget godt at byde på!

 • Reply
  Søren Peter Kristensen
  02/01/2020 at 4:18 pm

  Super fin liste med overblik over de forskellige museer!!
  Jeg tænker at du mangler en lille perle på Istedgade 29, nemlig Stjerne Radio, der var arnestedet for den danske modstandskamp og som i 2015 genopstod som udstilling der kan betragtes / opleves fra fortovet gennem den “gamle” butiksrude. Udstillingens temaer skiftes løbende!
  Joakim Zacho Weylandt er formand for Foreningen Stjerne Radio…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.