Danmark København Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser

Museumsguide: 18 Gratis museer i København

gratis museums i københavn, købenahvn gratis museums, gratis oplevelser i købehavn, københavn gratis oplevelser, gratis museums for børn i københavn,

Hvem har lyst til at betale for noget, man kan få gratis?

Ja det kan måske lyde som et underligt spørgsmål, men det er ikke desto mindre et godt spørgsmål at stille sig selv, inden man rejser til København.

Inden jeg rejste til København, lavede jeg en grundig research af København, og hvilke gratis museums der var i København. Det gjorde jeg, så jeg kunne få mest muligt ud af min tid og penge mens jeg var der.

København er en skøn by, men om vinteren og i det danske forår, så er indendørs seværdigheder som museum at fortrække. Det der er endnu mere at foretrække er GRATIS indendørs seværdigheder i København.

Til min store glæde, fandt jeg 8 gratis museum i København, og 18 gratis museums for børn i København. De fleste af museerne i København tilbyder en ugentlig dag med gratis entré. Davids samling altid er gratis, Glyptoteket som er gratis om tirsdagen og Arbejder museet er gratis, hvis du er medlem af et fagforbund.

LISTEN ER SIDST OPDATERET: 21.01.2019
gratis museum københavn, københavns museum, davids samling museum, islamisk kunst, samling af islamisk kunst, gratis seværdigheder københavn, københavn gratis seværdigheder

Udstillingen “Islamisk samling” på museet Davids samling.

Davids samling

Davids samling er det eneste museum på listen som altid er gratis at besøge. Det er imponerende nok også et af de største museums jeg har besøgt i København centrum. Davids Samling er 4 etager stort, med 2 mellemetager, og du kan hurtigt bruge mange timer i det store museum.

Museet er inddelt i 3 udstillinger: 1. Islamisk samling, Ældre Europæisk samling, Nyere dansk samling. Derudover er der løbende særudstillinger, hvilket giver god grund til at besøge museet flere gange. Davids samling har rigtig meget du kan gå i dybden med, og samlingerne på museet er store. Hvis du gerne vil have en mere detaljeret beskrivelse af Davids samling, så læs mit rejseindlæg om museet her.

Praktisk information om Davids samling:

Entrépriser: GRATIS

Davids samlings åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag til søndag 10.00 – 17.00
Onsdag 10.00 – 21.00
Mandag Lukket
23., 24., 25. og 31. december Lukket

Adresse: Kronprinsessegade 30, 1306 København K

Website: www.davidmus.dk

arbejder museet, københavns arbejder museum, gratis museum københavn, gratis seværdiheder i københavn, københavn gratis seværdiheder, museum for arbejdere, fagforbund museum,

Sådan så et typisk arbejderkøkken ud før i tiden.

Arbejdet museet

Arbejder museet i København er arbejdernes stolthed og et hyldest til deres historie.

Det første der møder en på arbejder museet er den store museums shop, hvor det blandt andet er muligt at købe Richs kaffeerstatning. Derefter går man ovenpå til den historiske festsal, der i næsten 100 år var arbejderbevægelsens faste mødested i København. Igennem festsalen kommer man til museets cafe, som har det skønneste retro design. Fra cafeen kommer man ind i ”gaderne”, som forestiller datidens butiksvinduer. Herfra kan du gå på opdagelse i museets mange rum og etager, og fordybe dig i arbejdernes lange, hårde og ikke mindst vigtige kamp.

Museet er Gratis for medlemmer af følgende fagforbund: 3F, Blik og Rør forbundet, Dansk Artist Forbund, Dansk Elforbund, Dansk Jernbaneforbund, Dansk Magisterforening, Dansk Metal, Dansk Skuespillerforbund, Danske Psykomotoriske Terapeuter, Danske Sceneinstruktører, Danske Scenografer, Danske Tandplejere, Fødevareforbundet NNF, Gentofte Kommunalforening, HK, Hærens Konstabel- og Korporalforening, LFS – Landsforeningen for Socialpædagoger, Malerforbundet, Medieforbundet i DR, Radiograf Rådet, Serviceforbundet, Social- og Sundhedsafdelingen, Godthåbsvej 15, Frederiksberg (FOA-afdeling), Socialpædagogisk Landsforbund, Teknisk Landsforbund, Uddannelsesforbundet

Musset er gratis for medlemmer af ovenstående fagforbund, samt deres samlevere og hjemmeboende børn. For alle andre er er voksenbillet 75 kr. Børn under 18 år er altid gratis.

Note: Før eller efter dit besøg på Arbejder museet, er det oplagt at spise frokost i de hyggelige torvehaller, som ligge rundt om hjørnet.

Praktisk information om Arbejder Museet:

Entrépriser: Gratis for medlemmer af fagforbund. Ikke-medlemmer: 75 kr. Børn u. 18 år: Gratis.

Arbejder museets åbningstider

Dage

Tider

Alle dage 10.00 – 16.00
Onsdag 10.00 – 19.00
24., 25., 26, 31. december og 1 januar Lukket

Adresse: Rømersgade 22, 1362 København K

Website: www.arbejdermuseet.dk

Thorvaldsens museum, museum thorvaldsen, gratis sevrdigheder københavn, gratis museums i københavn, københavn museum,

Thorvaldsens museum set fra gaden.

Thorvaldsens museum

Hver onsdag er der gratis adgang på Thorvaldsens museum ved siden af Christiansborg slot. De øvrige dage i ugen koster det 70 kr at komme ind.

Thorvaldsens Museum er det eneste sted i verden, hvor du samlet kan se alle værker af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Bertel Thorvaldsen er derfor også grunden til navnet på museet.

Den 18. september 1848 åbnede Thorvaldsens Museum som den første offentlige museumsbygning i Danmark. Udover Thorvaldsens egne skulpturer, tegninger, skitser til skulpturer og relieffer, indeholder museet også Bertel Thorvaldsen omfattende samlinger af malerier fra hans egen samtid og samlinger af kunstværker og genstande fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid.

Museet har, ligesom arbejder museet og Davids samling, også skriftende særudstillinger, som giver god grund til at besøge museet mere end en gang.

Praktisk information om Thorvaldsens Museum:

Entrépriser: Gratis om onsdagen. Øvrige dage: 70 kr. Børn u. 18 år: Gratis.

Thorvaldsens museums åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag – Søndag 10.00 – 17.00
Mandag Lukket
24., 25., 31. december og 1 januar Lukket

Adresse:Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K

Website: www.thorvaldsensmuseum.dk

Glyptotektet, gratis seværdigheder i københavn, købehavn museer, museum i københavn, glyptotektet, gratis museums i københavn, gratis seværdigheder i københavn, københavn seværdigheder, museum i københavn,

Glyptoteket

Glyptoteket åbnede for offentligheden i 1897 og huser i dag over 10.000 forskellige kunstværker. Det er gratis at besøge hver tirsdag, og alle øvrige dage koster det 115 kr.

Størstedelen er kunst fra antikkens middelhavskulturer samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet. Der udstilles blandt andet marmorkroppe og malerier og mumier

Glyptoteket er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), som var en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen. Carl Jacobsen var en lidenskabelig samler. Med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han den enestående samling af kunst- og kulturgenstande. I 1888 forærede Carl Jacobsen sin kunstsamling til offentligheden og begyndte byggeriet af Glyptoteket.

Praktisk information for Glyptoteket:

Entrépriser: Gratis om tirsdagen. Øvrige dage: 115 kr. Unge u. 27 år: 85 kr.  Børn u. 18 år: Gratis.

Glyptotekets åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag – Søndag 11.00 – 18.00
Torsdag 11.00 – 22.00
Mandag Lukket

Adresse: Dantes Plads 7, 1556 København V

Website: www.glyptoteket.dk

christiansborg tårn, udsigt over københavn, københavn blogger, blogger i københavn, rejseblogger, seværdigheder i københavn

Tårnet på Christiansborg

Officelt er tårnet på Christiansborg ikke et museum, men jeg synes alligevel det fortjener en plads på listen. Tårnet på Christiansborg er nemlig gratis og i pulterkammeret i tårnet kan du opleve gipsmodeller og modeller af Christiansborg, som i årevis var glemt. Utrolig spændende, kombineret med den smukke udsigt fra tårnet.

Læs også mit rejseindlæg om Tårnet her.

Praktisk information om Tårnet:

Entrépriser: GRATIS

Tårnets åbningstider:

Dage

Tider

Tirsdag til lørdag 11.00 – 21.00
Søndag 11.00 – 17.30
Mandag Lukket

Adresse: Prins Jørgens Gård 1, 1218 København, Danmark

Website: www.taarnet.dk

Nikolaj kirke, nikolaj kunsthal, kunsthal københavn, gratis seværdigheder københavn,

Nikolaj kunsthal

Hver onsdag kan du gratis besøge Nikolaj Kunsthal. Alle øvrige dage koster det 70 kr.

Nikolaj Kunsthal udstiller samtidens kunst. Stedet har årligt fem – seks udstillinger, der sætter fokus på kulturen, historien, fremtiden og det enkelte menneske.

Praktisk information for Nikolaj Kunsthal:

Entrépriser: Gratis om onsdagen. Øvrige dage: 70 kr. Børn u. 18 år: Gratis.

Nikolaj Kunsthal åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag – fredag 12.00 – 18.00
Lørdag – søndag 11.00 – 17.00
Mandag Lukket

Adresse: Nikolaj Plads 10, 1067 København K

Website: www.nikolajkunsthal.dk

Foto: Design museum Danmark

Design museum Danmark

Hvis du er under 26 år eller studerende, så kan du gratis besøge Design museum Danmark alle ugens dage. For alle andre koster det 115 kr.

Design museum Danmark er et af Nordens centrale udstillingssteder dansk og international, industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk. Museet symbolisere et levende arbejdsarkiv og indgang til Danmark som designdestination.

Praktisk information for Design museum Danmark:

Entrépriser: Gratis for studerende og alle under 26 år. Øvrige: 115 kr.

Design museum Danmark åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag – søndag 10.00 – 18.00
Onsdag 10.00 – 21.00
Mandag Lukket

Adresse: Bredgade 68, 1260 København K

Website: www.designmuseum.dk

kunsthal charlottenborg, charlottenborg kunsthal, gratis museums københavn, gratis seværdigheder københavn

Foto: Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg

Hver onsdag efter kl 17.00 er der gratis adgang til Kunsthal Charlottenborg. Museet lukket kl 20.00, og det giver 3 timer, hvor du gratis kan udforske de mange spændende udstillinger.

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa.

Praktisk information for Kunsthal Charlottenborg:

Entrépriser: Gratis om onsdagen efter kl 17.00. Øvrige dage: 75 kr. Unge u. 16 år: Gratis

Kunsthal Charlottenborg åbningstider

Dage

Tider

Tirsdag – fredag 12.00 – 20.00
Lørdag – søndag 11.00 – 17.00
Mandag Lukket

Adresse: Nyhavn 2, 1051 København K

Website: www.kunsthalcharlottenborg.dk

Dansk Arkitektur center (DAC), gratis museums i købenahvn, gratis seværdigheder i københavn, gratis opelvelser i københavn


Foto af: Rasmus Hjortshøj, COAST Studio & BLOX

Dansk Arkitektur center (DAC)

DAC HAR IKKE LÆNGERE GRATIS DAGE!

Ligesom Kunsthal Charlottenborg er der på DAC gratis hver onsdag efter kl 17.00. Museet lukket kl 21.00 om onsdagen. DAC er mødestedet for alle med interesse i arkitektur, design og bykultur. Her kan du opleve udstillinger, arrangementer, finde nye bøger om den nyeste arkitektur og shoppe designprodukter.

Praktisk information om Dansk Arkitektur center:

Entrépriser: Voksen 110 kr. Studerende 85 kr. Børn og unge under 18 år: gratis

DAC åbningstider:

Dage

Tider

Alle dage 10.00 – 18.00
Torsdag 10.00 – 21.00

Adresse: Bryghuspladsen 10, 1473 København K

Website:www.dac.dk

gratis museum for børn i købenahvn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn

 

Til børnene: Gratis museums i København

Har du børn eller unge med på ferien til København, er der mange penge at spare på deres entreér til museerne i København.

Gratis museums i København for børn:

Tøjhus museet:

Skal julekortet være en selfie med ork? eller måske vil du bare gerne give dine børn en unik oplevelse i København. Tøjhus museet er sjov for store og små og stedet har gratis entre børn og unge under 18 år.

Gratis for børn under 18 år.

Website: www.natmus.dk

 

Statens museum for kunst (SMK):

SMK er Danmarks nationalmuseum for kunst og landets største kunstmuseum. Hver dag studerer vi kunst, fotograferer kunst, flytter kunst, udstiller kunst og diskuterer kunst. Vi inviterer dig til selv at udforske kunsten ved at besøge vores udstillinger, optrædener, koncerter, art talks, film, kreative værksteder og omvisninger.

Gratis for børn under 18 år.

Website: www.smk.dk

 

Christiansborg:

Se De Kongelige Repræsentationslokaler, Det Kongelige Festkøkken, Ruinerne under Christiansborg og De Kongelige Stalde gratis, hvis du er under 18 år. Alle kan også gratis besøge Christiansborg tårnet (nævnt ovenfor).

Gratis for børn under 18 år.

Website: Kongeligeslotte.dk

 

Dansk jødisk museum:

Dansk Jødisk Museum er et statsanerkendt, kulturhistorisk museum og hovedmuseum for dansk jødisk kulturhistorie i Danmark. På museet kan du gå i dybden med danske jøders historie.

Gratis for børn under 18 år.

Website: jewmus.dk

 

Nationalmuseet:

Danmarks største museum om kulturarv. Nationalmuseet udstillinger handler om mange forskellige perioder og viser genstande fra hele verden. Mest kendt genstand på museet er de berømte guldhorn.

Gratis for børn under 18 år.

Website: natmus.dk

 

Arken:

ARKENs udstillinger præsenterer dansk, nordisk og international kunst – fra de nye, unge talenter til de etablerede navne. Arken har skiftende udstillinger med blandt andet Van Gogh og J.F Willumsen.

Gratis for børn under 18 år.

Website: Arken.dk

 

Musikmuseet:

Musikmuseets enestående samling af musikinstrumenter. I udstillingen kan man følge to spor: Det danske spor, som præsenterer to bronzelurer og fortsætter med spillemandsmusikken, stadsmusikanter, Guldalderens danske komponister etc., eller det europæiske spor, som tilbyder en kronologisk gennemgang af musikkens mange stilarter – inden begge sporene mødes i globaliseringen i det 20. århundrede.

Gratis for børn under 18 år.

Website: natmus.dk

 

Louisiana:

Louisiana Museum of modern art er et førende internationalt museum for moderne kunst. På museet mødes kunsten, naturen og arkitekturen i et smukt sammenspil.

Gratis for børn under 18 år.

Website: www.louisiana.dk

 

DEN HIRSCHSPRUNGSKE SAMLING:

Den Hirschsprungske Samling slog første gang dørene op i 1911. Oprindeligt var samlingen Heinrich og Pauline Hirschsprungs private eje, men de donerede de mange fine værker af danske kunstnere til staten i 1902. I dag kan du nyde et utal af kunstværket i Den Hirschsprungske Samling

Gratis for børn under 18 år.

Website: www.hirschsprung.dk
INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I KØBENHAVN, SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN, MUSEUMS I KØBENAHVN, GRATIS MUSEER I KØBENHAVN, , GRATIS MUSEUM I KØBENHAVN, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, GRATIS OPLEVELSER I KØBENHAVN, VISITDENMARK, BLOG OM KØBENHAVN, BLOG OM AT REJSE.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Linda
  26/03/2018 at 11:48 pm

  Super indlæg!!
  Efter at Nationalmuseet og de andre begyndte at koste penge for nogle år siden har jeg ikke været på et eneste museumsbesøg.
  Men jeg har nogle gange tænkt på at undersøge med gratis dage.
  Der er da nogle på din liste jeg godt kunne tænke mig at besøge.

  • Reply
   Tea Tougaard
   01/04/2018 at 1:15 pm

   Hej Linda. Jeg er super glad for du fandt listen inspirerende. Håber du får flere museum i dit liv i fremtiden, de har så meget godt at byde på!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.