Billig ferie i Danmark, Billig rejser i Danmark, Hvordan holder man billige ferie i Danmark,

Danmark er blevet anderledes på særligt to punkter.

1: Hvor man kan rejse hen. 2: Hvad man har råd til at rejse for.

Pandemien begrænser konstant, hvor vi kan rejse hen. Før var verden åben og det var kun tid og penge begrænsede os. Nu er det helt andre magter, som styrer, hvor vi kan rejse hen.

Mange har også fået det svære økonomisk, hvilket er øv!

Jeg har mange års erfaring med at rejse super økonomisk / budget venligt i Danmark (og resten af verden) og det virker som det helt rigtige tidspunkt at dele mine erfaringer og gode råd til, hvordan man kan holde en billig ferie i Danmark.

Faktisk har jeg en del råd. Med stor sandsynlighed passer allé ferie metoderne ikke til dig, men det er heller ikke målet.

Målet er du kan finde 1-2 billige ferie metoder i Danmark, som du kan benytte dig af i år og mange år i fremtiden.

Husk at læse hele guiden, for nederst på siden har jeg lavet en oversigt med gratis seværdigheder i Danmark og jeg giver nogle personlige råd til de små ting, som gør ferier billigere i Danmark.

Guide til billige ferier i Danmark

Homeexchange, House swap, Byt dit hjem med andre, byt bolig sider, guide til byt bolig,
Sådan her ser min nye profil ud på homeexchange.com

Byt dit hjem med andres hjem (Home exchange og House Swap)

Jeg købte min første ejerlejlighed for 1,5 år siden og flyttede ind for 1 år siden, 7 dage før verden blev lukket ned.

Hvis du ligesom mig, ejer dine vægge, så har du også fuld kontrol over, hvordan du vil benytte dem. Hvis du lejer din lejlighed, så er dette måske også en mulighed for dig.

Der findes flere forskellige hjemmesider, hvor man kan bytte bolig med andre. Det er en super både at spare en masse penge på overnatninger, men samtidig være super komfortabel på din ferie.

Jeg har fornyeligt tilmeldt mig homeexchange.com (reklamelink med point). Jeg har brugt 1-2 timer på at oprette min bolig på siden og allerede fået henvendelser på byt eller leje. Det gode er, at jeg har fuld kontrol over hvornår og med hvem jeg vil bytte med.

Jeg har intet betalt for Homeexchange, sidens koncept er bygget på points. Din bolig er nogle points værd og det samme er andres. Du kan enten bruge disse points til at leje andres bolig eller I kan bytte uden at benytte points.

Jeg har også fundet en fed dansk facebook side med navnet Skal vi bytte hus nogle dage og få en billig ferie, som er danskere der bytter bogligere i Danmark.

At bytte bolig er et koncept bygget på tillad til andre mennesker og jeg høre om så mange, som har haft så gode oplevelser med at bytte bolig, så måske det også er noget for dig.

Hammerhus Bornholm, Dansk slotsruin, Hammerhus Slotsruin, Rejseblog, Oplevelser på Bornholm, Bornholm seværdigheder, Seværdigheder på Bornholm
Workaway – Byt arbejde for overnatning og måltider

Jeg er ret stor fan af Workaway.info (reklamelink som hjælper min profil), som er et koncept, jeg også fik øjne op for, for ca. 1 år siden.

Så Workaway konceptet består i at den rejsende kan søge på hjemmesiden efter værter i både Danmark og udlandet.

Værterne har udfyldt deres profiler, hvor de forklare, hvem de er, hvad typer arbejde de søger hjælp til, hvad de tilbyder tilgengæld.

F.eks om de tilbyder eget værelse eller en seng i et værelse med andre – alle måltider eller måske morgenmad og aftensmad.

Hver vært er forskellig og jeg synes kun, du bør kontakt folk som tilbyder noget du ønsker og har arbejde, som du ved du kan udføre (f.eks lad hver at kontakte nogle der ønsker hjælp til børnepasning, hvis du ikke ved noget om børn eller tag en fotograf opgave, hvis du ikke ved hvordan man tager billeder)

Så lad mig dele min oplevelse, så der kan komme lidt i perspektiv for jer.

I 2020 aftalte jeg med Tony og Berit på Bornholm, at jeg skulle komme og være hos dem i 8 dage. De tilbød mig egen bolig med seng og køkken samt alle måltider/alle madudgifter betalt. Jeg betalte selv for min rejse fra Silkeborg til Bornholm og Berit hentede mig ved færgen.

5 dage om ugen i 5 timer dagligt lavede jeg forskellige små opgaver for dem, f.eks plukkede jeg blommer og rengjorde dem, jeg hjalp til i haven og jeg lavede aftensmad. Hver dag aftalte vi mine opgaver og når jeg var færdig, tog jeg rundt på Bornholm og oplevede øen på egen hånd, med en madpakke i hånden.

Jeg brugte under 1000 kr inkl transport på min 8 dages tur til Bornholm.

Min næste oplevelse er her i Tyrkiet (som jeg er i under pandemien) hvor mig og Safa skal hen til en dansk/tyrkisk par i vestlige Tyrkiet og hjælpe de med deres sociale medier, hjælpe med forskellige bygge projekter og lave videoer.

En bruger på Workaway koster omkring 300 kr for 1 år. Se Workaway.info her.

Shelter pladser i skagen, overnatning i naturen skagen, skagen overnatning i naturen, shelter pladser i Nordjylland

Overnat i Shelters eller telte i naturen

Mig og min bedste kammerat i Danmark, Mads, har en årlig kultur-tur. Det er en tur som jeg arrangerer og formålet er at give Mads noget kultur, fordi han er charter-turist typen, som ikke giver en dyt for kultur og historie.

Den bedste tur vi har haft var til Skagen. En destination, som er super dyr at besøge. For 450 kr fik jeg 2 dage i Skagen, hvor vi besøgte Grenen, Det grå fyr, Skagen centrum, spiste en is, spiste stjerneskud på havnen, så Den tilsandede kirke og Råbjerg mile.

Den store grund til vi kunne gøre det så billigt, var fordi vi sov i vores egne telte tæt på en Shelter plads ikke langt fra Den Tilsandede kirke, i stedet for på campingpladsen tæt på kirken eller et hotel i Skagen.

Man er ikke så komfortabel i et telt eller i et shelter, men det er en oplevelse og hvis du har børn, så synes jeg, du bør overveje at give dem denne oplevelse i deres liv.

Jeg går i detaljer med hvad vi lavede og hvad jeg brugte penge på i disse indlæg:

Ferie i Skagen: Dag 1 – budgetferie i Danmark

Ferie i Skagen: Dag 2 – budgetferie i Danmark

at leve i to verdner, to verdner, splittet mellem to lande, leve et splittet liv, expat, dansk expat, dansker i Tyrkiet
Dette er min baghave men Brug min baghave er en billig måde at holde ferie på.

Brug min baghave – Overnat i andres baghave

Hvis du er i et område, hvor der ingen shelters er eller hvis du gerne vil møde søde åbne danskere, så er Brug min baghave et skønt koncept.

Brug min baghave er, præcis som det lyder. Det er et fællesskab, hvor du kan få lov at overnatte i privat personers have i dit telt. Nogle tilbyder også parkering af autocampers eller campingvogne i deres indkørsel eller et låner gratis et gæsteværelse ud.

Har du muligheden for det, så overvej at tilføje din egen baghave, så du også hjælper andre med at rejse billigt i Danmark.

Konceptet bygger på næstekærlighed og ingen betaling.

Brug min baghave har denne hjemmeside og Brug min Baghave på facebook.

Budget ferie i Danmark, Danmark budget ferie, Skagen ferie, guide itl skagen, skagen rejse, camping i Skagen, rejseblog, dansk rejseblog, oplevelser i Skagen, seværdigheder i Skagen
Hvis du går mod nord, så kan du gå helt op på Grenen i Skagen.

Cykel eller gå ud og få en anderledes ferie med mange oplevelser

Seriøst, så er en ferie, hvad man ønsker det skal være. Helt teknisk betyder det vel bare, at man ikke skal på arbejde.

Tænk ud af boksen og prøv noget andet. Jeg er vokset op som campingbarn i Danmark og som voksen har jeg rejst i mere end 13 lande og arbejder i dag som rejseleder i 4 forskellige lande. Jeg har prøvet alt fra camping på en tyrkisk strand til gigantiske luksus hoteller på Cypern.

Det jeg prøver at sige er: Prøv noget andet. Har du og dem, som du rejser med en cykel, så prøv en cykel ferie. Det er sundt, billigt og en helt anden måde at se Danmark på.

Du kan også fylde en rygsæk og vandre ud i landet. Du vil med sikkerhed møde nogle på din vej, som du ellers aldrig ville have talt med og få masser af oplevelser, som du aldrig ville kunne købe dig til.

Nicosia seværdigheder, Lefkosa seværdigheder, seværdigheder på Nordcypern, Nordcypern Seværdigheder, Great Han Nicosia, oplevelser i Nicosia, Oplevelser på Nordcypern,
Billedet her er taget samme dag som jeg couchsurfed hos en mand på Nordcypern.

Søg på Couchsurfing

Couchsurfing er en kategori for sig selv og bestemt ikke for alle og enhver.

Konceptet består i at folk gratis tilbyder, at folk kan overnatte i deres hjem, f.eks på sofaen, på en madras eller i en seng. Det er meget “freeminded” og lidt hippie agtigt.

Man skal først og fremmest kontakte den vært man ønsker at overnatte ved og sammen lave en aftale om det passer, at du/I kommer over overnatter.

Det er ikke noget man skal bruge for bare gratis at få en overnatning. Det er oftest rejsende som dig selv, som deler deres hjem. Så investere tid i dem, tilbyd at lave mad eller kom med en flaske vin I kan nyde sammen.

For alle os introverte danskere er dette muligheden for at lære sine landsmænd at kende.

Jeg tilbyder selv mit gæsteværelse til kvindelige rejsende i Alanya og har selv brugt Couchsurfing til at overnatte i Nicosia på Nordcypern og til at finde lokale at hænge ud med i Georgien. Jeg synes det er et fedt fælleskab hvor alle giver og tager på lige fod.

Seværdigheder i silkeborg, himmelbjerget, himmelbjerget i silkeborg, silkeborg seværdigheder, Seværdigheder i Skanderborg, Himmelbjerget guide
At gå op til Himmelbjerget er gratis. En tur op i tårnet koster en 20ér.

Besøg de gratis seværdigheder i Danmark

Danske børnefamilier er vant til seværdigheder som Zoologisk have og Tivoli.

Måske er i år året, hvor du minder dine børn om, at de ikke har fået nogle nye dyr i zoologisk have eller nogle nye forlystelser i Tivoli og i stedet søger andre typer af seværdigheder – De gratis seværdigheder i Danmark.

Du kan enten blive hjemme og køre ud til de omkringliggende gratis seværdigheder nær dit hjem, eller du kan have fokus på de gratis oplevelser i Danmark, hvor end du er på ferien.

Jeg ved, jo ikke hvor du bor, men lad mig prøve at give dig lidt inspiration her:

Gratis seværdigheder i hele Danmark:

Unikke danske kirker, som du skal se

Unikke danske fyrtårne, du bør opleve

Den lille havfrue, seværdighed i københavn, gratis seværdigheder i København, Gratis opleveser i København, Købenahvn gratis oplevelser, hvad kan man se gratis i København, The little mermaid København, Hvor er den lille Havfrue
Den lille havfrue er en af Danmarks mest berømte seværdigheder – og gratis.
Gratis seværdigheder i København:

GRATIS seværdigheder i København (10+ punkter)

Museumsguide: 10+ Gratis museer i København

De Glemte kæmper – Sovende Louis

3 skønne kirker og 3 tårne, du SKAL besøge i København

Gratis seværdigheder i København: Glyptoteket

Halløj til Livgarden og Vagtskiftet på Amalienborg

Tårnet på Christiansborg: Se København oppefra

Davids samling: Fascinerende & gratis museum i København

Botanisk have, aarhus botanisk have, gratis seværdigheder i århus, gratis oplevelser i århus, gratis aarhus oplevelser, gratis aarhus seværdigheder, indendørs have, århus guide, guide til århus, oplevelser i århus, rejseblog århus, rejseblog aarhus
Botanisk have i Århus er gratis at besøge og en god oplevelse, særligt når det danske vejr ikke er så godt.

Gratis seværdigheder i Århus:

De to trolde i Mørke

Væksthusene i botanisk have

Et Dinosaurus fodspor i Århus

30+ seværdigheder i Århus, du bør opleve

Thomas Dambo, Thomas Danmbo trold Silkeborg, Silkeborg trold, trold i Silkeborg, Silkeborg bad, Silkeborg bad trold, træ trold i Silkeborg, Stærke storm, Trolden Stærke Storm,
Stærke Storm blev tilføjet til Silkeborg´s seværdigheder i 2020 og indlægget om ham på min blog, bliver læst mere end 2500 gange om måneden.

Gratis seværdigheder i Silkeborg:

25+ Seværdigheder i Silkeborg – Guide fra en lokal

Trolden Stærke Storm i Silkeborg

Himmelbjerget: Skøn udsigt i naturskønne omgivelser

Velling koller, velling koller eventyrhaven, hc andersens park, forladt forlystelsespark, forladte bygninger i Danmark, forladt forlystelsespark om i Danmark, rejseblog, danish travelblogger, rejseblogger,
Velling Koller var engang en af Danmarks største forlystelsesparker – i dag er det gratis at besøge de sørgelige rester.

Gratis seværdigheder i Jylland:

4 udendørs og gratis seværdigheder i Skanderborg

Velling Koller: En forladt forlystelsespark i Jylland

Deep Forest Art Land i Kibæk

Råbjerg mile: Danmarks største sandkasse

15 seværdigheder i Ribe – Danmarks ældste by

Danmarks vestligste punkt: Blåvandshuk Fyr & Muldyr bunkers

Guide til en tur rundt i Christiansfeld by

Rokkestenen Almindingen, Almindingen Rokkesten, Rokkesten på Bornholm, Bornholm Rokkesten, Rokkesten nær Ekkodalen, Ekkodalen Rokkesten, Seværdigheder på Bornholm, De bedste oplevelser på Bornholm
At rokke en rokkesten på Bornholm er en ganske gratis seværdighed.

Gratis seværdigheder på Bornholm:

Bornholm guide: Helligdomsklipperne og Den sorte Gryde

Min guide: Top 10 seværdigheder på Bornholm

Den tilsande Kirke, tilsandet kirke, kirke i skagen,Budget ferie i Danmark, Danmark budget ferie, Skagen ferie, guide itl skagen, skagen rejse, camping i Skagen, rejseblog, dansk rejseblog, oplevelser i Skagen, seværdigheder i Skagen

Mine gode råd til billige ferier i Danmark

Tid er penge, det er det virkelig! Jo mere tid du ligger i at forberede dig, jo flere penge kan du spare.

Jeg benytter mig selv af disse gode råd

  • Hvis du vil spise på restaurant på din ferie, så tjek om nogle har tilbud bestemte dage eller f.eks frokost tilbud. Har de frokost tilbud, så noter dig i hvad tidsrum, så du ikke ankommer 10 min efter det er slut og alligevel ender med at betale fuld pris for din middag.
  • Smager isen fra Iskiosken virkelig så meget bedre end dem fra Netto, som ligger rundt om hjørnet? Måske ja, men jeg garanterer, du kan få mange flere is i Netto for det samme beløb.
  • Drikkevare, som vand og saftevand er SÅ nemt at tage med hjemmefra. Du har med garanti masser af tomme flasker, du kan fylde med vand ganske gratis, sammenlignet med hvad en vand koster på en tankstation. Det er de mange små beløb, som f.eks 16 kr til en vand, som ender med at gøre ferierne dyre.
  • Smør en madpakke. Altså ikke sådan en kedelig en du har med på arbejde, men en spændende en. F.eks noget kold kartoffelsalat, salat med kylling og noget hjemmebagt kage. Det er billigt at have mad med hjemmefra – og dyrt ikke at have det.
  • Når du skal finde overnatning, så tjek flere hjemmesider. Når jeg f.eks skal finde overnatning, så tjekker jeg følgende 4 hjemmesider, for det bedste tilbud:

Gode app´s som kan gøre ferien i Danmark billigere

  • Shelter appen – så du kan se, hvor de danske Shelter ligger og hvad det kræver at overnatte der.
  • Airbnb, Hostelworld, Booking og Hotels.com – Alle gode at have, så du kan søge efter overnatninger.
  • Google maps – Du har det nok allerede, men fidusen er at skrive f.eks “Seværdigheder i Silkeborg” i søgefeltet også kan du gå på opdagelse i både kendte og ukendte seværdigheder.
  • DOT (dinoffentligetransport.dk) – Ferie tiden er der mange, som normalt ikke bruger offentlig transport, pludselig benytter sig af det. På DOT appen kan du købe tog og busbilletter. Har du et rejsekort, så kan du også bruge det, en denne app er et godt alternativ til dem som ikke har.

PIN IT!

INDHOLD I ARTIKLEN: GRATIS OPLEVELSER I DANMARK, BLOG OM DANMARK, BLOG OM AT REJSE, DANMARK GRATIS SEVÆRDIGHEDER, SEVÆRDIGHEDER FOR BØRN I DANMARK, REJSBLOG, DANSIH TRAVELBLOG, BILLIG FERIE I DANMARK, DANMARK BILLIG FERIE, GUIDE TIL BILLIG FERIE I DANMARK, BUGDET VENLIG FERIE I DANMARK, HOUSE SWAP DANMARK, HOMEEXCHANGE DANMARK, COUCHSURFING DANMARK, SHELTERS I DANMARK, GRATIS SEVÆRDIGHEDER I DANMARK, GRATIS SEVÆRDIGHEDER I JYLLAND

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.