GRATIS seværdigheder i København (10+ punkter)

Nyhavn, Købenahvn nyhavn, gratis seværdigheder i København, oplevelser i København, Københavns smukkeste huse, hvor boede HC andersen, historiske områder i København

GRATIS seværdigheder i København? Hvad er det egentlig du kan lave, uden at tage pungen op af lommen?

Danmark er et dyrt land , at være turist i og dine penge kan hurtigt få ben at gå på i den danske hovedstad København.

Rejseblog indlægget om gratis seværdigheder i København er fra 2020

Hvis du ligesom mig er fan af gratis seværdigheder, så er dette indlæg til DIG!

Jeg har brugt mange mange timer på at finde de mange 100% gratis seværdigheder i København (og naturligvis selv besøge dem).

Ikke seværdigheder, hvor det er næsten gratis, nope, næææ, nej…. Disse seværdigheder vil ikke koste dig en krone og de er 100% værd at se!

GRATIS seværdigheder i København (10+ punkter)

christiansborg slot, kongeslot christiansborg, seværdigheder i København, oplevelser i københavn, seværdigheder i Danmark, rejseblog, danish travelblogs, guide om københavn, københavn guide,

Tårnet på Christiansborg

Christiansborg slot fungere i hverdagen som et museum, hvor du skal betale for at de forskellige dele, som f.eks staldene og det kongelige køkken.

MEN tårnet på Christiansborg er GRATIS.

Indgangen er under tårnet og for at komme op i tårnet skal du igennem en sikkerhedskontrol, som minder om dem i lufthavnene. Derefter tager man en elevator op i den første del af tårnet, hvor der er en restaurant. Herfra er der endnu en elevator, som går op inde i tårnet. Via en trappe kan du komme op i den øverste del og nyde udsigten ud over København fra alle sider.

Læs også mit rejseblog indlæg om Tårnet her.

Den lille havfrue, seværdighed i københavn, gratis seværdigheder i København, Gratis opleveser i København, Købenahvn gratis oplevelser, hvad kan man se gratis i København, The little mermaid København, Hvor er den lille Havfrue
Jeg tror mig og Den lille Havfrue er samme størrelse, hvis hun kunne stå op.

Den lille Havfrue

Danmarks måske mest kendte statue er denne bronze statue, som igennem tiden har tabt hovedet flere gange og som årligt tiltrækker flere tusind udenlandske turister til København.

Med en kanalrundfart kan hun ses fra søsiden (en kanalrundfart koster penge) og med en gåtur på langelinje (gratis) kan du opleve hende på tætteste hold, da faktisk kan du røre ved hende. Jeg foretrækker gåturen, så du kan se hende fra fronten.

Sidst jeg besøgte Den lille havfrue var en januar dag ved solnedgang og til min store glæde, var der på denne tid af året ikke mange “fans” hos hende, hvilket betød jeg frit kunne tage fotos, uden at få en asiatisk familie med på billedet.

Den lille Havfrue gratis er gratis at besøge og en “must see” seværdighed i København.

christiania, Historien om Christiania, seværdigheder på christiania, indgang til christiania, oplevelser på christiania, guide til christiania
En af indgangene til Christiania

Fristaden Christiania

Jeg elsker Christiania og stemningen der. Christiania er en unik boble i centrum af København.

Der er farverigt på Christiania og de lokale lever deres helt egen livsstil. Du kan få god hjemmelavet mad, særlig vegetarisk, købe hjemmelavet kunst og gå på shopping i genbrug og upcycling butikker.

Hvis du søger information eller inspiration om Christiania, har jeg skrevet disse rejseblog indlæg:

davids samling, gratis museum i københavn, davids samling gratis museum, seværdigheder i københavn, københavn seværdigheder, islamisk kunst, udstilling med islamisk kunst

Davids Samling museum

Davids samling er altid er gratis at besøge. Det er imponerende nok også et af de største museer, jeg har besøgt i København centrum. Davids Samling er 4 etager stort, med 2 mellemetager, og du kan hurtigt bruge mange timer i det store museum.

Museet er inddelt i 3 udstillinger: 1. Islamisk samling, 2. Ældre Europæisk samling og 3. Nyere dansk samling. Derudover er der løbende særudstillinger, hvilket giver god grund til at besøge museet flere gange.

Hvis du gerne vil have en mere detaljeret beskrivelse af Davids samling, så læs mit rejseindlæg om museet her.

Mens Davids Samling er gratis alle ugens dage, så er der også mange museer i København, som har gratis dage (men koster entré de øvrige dage). Jeg har valgt ikke at nævne alle disse museer i denne guide, for jeg har allerede skrevet om dem i Museumsguide: 10+ Gratis museer i København.

livgarden på amalienborg, amalienborg, seværdigheder i københavn, slotte i købenahvn, gratis seværdigheder i københavn, rejseblogger, rejseblog, rejseblog om københavn, vagtskrifte på amalienborg, vagtskifte livgarde

Amalienborg og Livgardens vagtskiftet

Hvis jeg tænker på noget, som er virkelig DANSK, så er det de kongelige slotte og livgardens vagtskift.

Hvis du vil opleve vagtskiftet, så skal du sørge for at være ved Amalienborg kl 12.00, for det er der vagtskiftet sker.

Før eller efter vagtskiftet, så kan du gå en tur rundt og nyde det smukke royale slot MEN lad hver med at gå for tæt på dørene, for at læse hvad der står på ringeklokken (ikke sandt, mor 😉 )

Læs mere om Amalienborg og vagtskiftet på Visitcopenhagen.dk

amalienborg, livgarden på amalienborg, amalienborg, seværdigheder i københavn, slotte i købenahvn, gratis seværdigheder i københavn,
Hold op, hvor er Danmark flot!

Marmorkirken

Jeg tror, vi danskere glemmer, hvor smukke kirker vi har i vores land. Mange af de danske kirker har også fantastiske historier.

Jeg blev som barn altid blevet taget med ind i kirker, når vi har rejst rundt i Danmark og jeg husker, at vi (min familie og jeg) besøgte Marmor kirken mens jeg var teenager, mens vi lå på camping på Absalon camping.

Marmorkirken er bogstaveligt lige ved siden af Amalienborg, så kombinere eventuelt det festlige vagtskifte med en tur i kirken.

Kirken er gratis at besøge og jeg synes virkelig Marmorkirken er så smuk indvendig og den har også SÅ meget historie.

Marmorkirken er, ligesom de øvrige danske kirker, gratis at besøge og jeg har faktisk allerede skrevet indlægget 3 skønne kirker og 3 tårne, du SKAL besøge i København.

Nyhavn, Købenahvn nyhavn, gratis seværdigheder i København, oplevelser i København, Københavns smukkeste huse, hvor boede HC andersen, historiske områder i København
Jeg synes husene på Nyhavn er nogle af de smukkeste i Danmark

Nyhavn

ÅH gud, hvor jeg elsker Nyhavn. Der er bare SÅ smukt!

“Nyhavnskanalen” blev indviet af Christian 5. i 1670’erne. I dag hedder det bare Nyhavn, ikke “Nyhavnskanalen”.

Nogle af de huse der står i dag er over 300 år gamle og den verdenskendte danske digter H.C. Andersen har boet i 3 af husene på Nyhavn. I 1834 boede H.C. Andersen i nr. 20, fra 1848 til 1865 i nr. 67 og fra 1871 og frem til sin død i 1875 i nr. 18. Brug eventuelt din gåtur på at finde disse huse.

En gåtur på Nyhavn er gratis og ligger tæt ved Marmorkirken og Amalienborg. På Nyhavn ligger også Kunsthal Charlottenborg, som er gratis at se om onsdagen efter kl 17.00, så planlægger du din rejse lidt, så kan du få denne ekstra gratis seværdighed med.

Netto bådene, billigeste kanalrundfart, kanalrundfart Købenahvn, den billigeste Kanalrundfart i København, Se København fra vandet, Seværdigheder i København

IKKE GRATIS: Kanalrundfart

Jeg ved godt denne liste handler om 100% gratis seværdigheder i København, men jeg synes alligevel det er oplagt at nævne Kanalrundfart, nu jeg har skrevet om Nyhavn og Den lille Havfrue.

Hvis du vil gerne vil på en kanalrundfart i København, så er Nyhavn et godt sted at starte.

Jeg har altid benyttet Netto bådene, da de er de billigste. En tur med netto bådene er 50 kr. pr voksen og 20 kr. for børn mellem 3-14 år. Netto bådene ligger lidt længere nede af Nyhavn end de øvrige (dyre) kanalrundfart både.

De glemte kæmper, de gemte kæmper, seværdigheder i rødovre, seværdigheder i københavn, oplevelser i rødovre, rødovre seværdigheder, Sovende Louis, Sovende louis, de glemte kæmper rødovre, de glemte kæmper sovende louis, sovende lous, sovende luios,

De Glemte Kæmper

Mit indlæg om De Glemte Kæmper – Sovende Louis, er et af de mest læste indlæg på min blog, stort set siden jeg skrev indlægget.

Det synes jeg er fantastisk, for det betyder at interessen for unikke oplevelser i naturen bliver mere og mere populært. Har du ikke allerede læst indlægget om Sovende Louis, så læs det her.

Sovende Louis er en af 6 glemte kæmper lavet af træ. Sovende Louis er i Rødovre, men der er også kæmper i Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund og Høje Taastrup. Hver kæmpe er lavet i unikt design og har et personligt navn.

De Glemte kæmper er gratis at besøge og du kan se et kort over, hvor alle kæmperne er på skulptøren Thomas Dambo´s hjemmeside.

botanisk have, palmehuset, palmehuset i botanisk have,

Botanisk Have

Botantisk Have er en af de skønneste haver i København. Den er gratis at besøge og der er masser at se.

Botanisk Have blev anlagt på Københavns gamle volde i begyndelsen af 1870’erne. Haven er den fjerde botaniske have under Københavns Universitet. I år 1600 blev den første anlagt som en medicinsk urtehave.

Der er 13.000 forskellige plantearter i Botanisk Have.

Du kan i Botanisk have også besøge Palmehuset. Det er ikke længere gratis at besøge Palmehuset, men det er en hyggelig oplevelse. Læs mere om Botantisk have og Palmehuset i mit rejseblogindlæg her.

Rosenborg slot, Rosenborg slot museum, gratis museum for børn i københavn, gratis oplevelser for børn i københavn, børn i københavn, seværdigheder for børn i københavn, seværdigheder i københavn, oplevelser i københavn, oplevelser for børn i københavn, københavn oplevelser for børn, seværdigheder i københavn for børn, seværdigheder for børn i København, seværdigheder i københavn, seværdigheder på sjælland

Kongens have

På den modsatte side af gaden fra Botanisk have, ligger Kongens have. Dette er et skønt grønt område med udsigt til det historiske Rosenborg slot.

Tag en lille picnic kurv eller en lille sandwich med i Kongens have og nyd de smukke omgivelser og udsigten til det eventyrlige danske slot.

Den Sorte Diamant, Det Kgl. Bibliotek, Københavns biblotek, bibloteket i Købehavn, gratis seværdigheder i København, seværdigheder i København
Den Sorte Diamant har en fantastisk udsigt ud igennem det kæmpe store vindue.

Den Sorte Diamant – Det Kgl. Bibliotek

Den sorte Diamant, også kendt som Det Kgl. Bibliotek, er en utrolig smuk bygning.

Den er smuk både indeni og udenpå. Du kan gratis besøge Den Sorte Diamant i København og gå på opdagelse i det gamle arkiv, nyde arkitekturen eller sidde og nyde udsigten ud igennem det store vindue.

Læs mere om åbningstider og arrangementer i Den Sorte Diamant her.

Stjerne radio, gratis seværdigheder i København, Gratis opleveser i København, Stjerne Radio i København

Stjerne Radio

Stjerne Radio er ikke et museum, men i stedet en vindues udstillingen på Istedgade med skiftende udstillinger om besættelsen.

Er du i området er dette en spændende lille gratis seværdighed i København.

Hvis du gerne vil have den fulde oplevelse om besættelsen i København, så overvej at købe oplevelsesgaven I Fodsporene på Flammen & Citronen til 199 kr (reklamelink)

Free Walking tour i København

I København har, ligesom mange andre storbyer i Europa, Free Walking tour.

Konceptet er, at du tilmelder dig en gratis guidet tur rundt i København på hjemmesiden. Selvom det er gratis at deltage i turene, så er det vigtig at give guiden drikkepenge, for det er det de lever af. De tjener kun de drikkepenge, de får af gæsterne på turen.

Online har jeg fundet flere forskellige guidet tour, prøv selv at google “Free Walking Tour Copenhagen” og find den der passer til dig. Jeg har kun fundet turer på engelsk, men hvis du leder lidt, kan du måske også finde en på dansk.

PIN IT!

Nyhavn, Købenahvn nyhavn, gratis seværdigheder i København, oplevelser i København, Københavns smukkeste huse, hvor boede HC andersen, historiske områder i København

INDHOLD I ARTIKLEN: GRATIS OPLEVELSER I KØBENHAVN, OPLEVELSER I KØBENHAVN, GRATIS SEVÆRDIGHEDER I KØBENHAVN, MUSEUMS I KØBENHAVN, GRATIS BESØGSDAGE PÅ MUSEER I KØBENHAVN, DEN LILLE HAVFRUE, DANMARKS GRATIS OPLEVELSER, KØBEHAVN GRATIS SEVÆRDIGHEDER, REJSEBLOG, OPLEVELSER I DANMARK, GRATIS OPLEVELSER I KØBENHAVN, HVILKE MUSEER ER GRATIS I KØBENHAVN, VISITDENMARK, BLOG OM KØBENHAVN, BLOG OM AT REJSE.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.