Rejsetips og guide til Grækenland (Athen og fastlandet)

Fakta om Grækenland, Grækenland fakta, Værd at vide om Grækenland, Grækenland rejseguide, Grækenland guide, Guide til Grækenland, spændende fakta om grækenland, det vidste du ikke om grækenland, guide til grækenland,

Grækenland er en fantastisk rejsedestinationen for både solo rejsende, par og familier. 

Landet byder på noget af det bedste vejr i Europa, spændende lokal retter, smuk natur og uendelig mængder historie sammenviklet med en masse myter og røverhistorier. 

Jeg er rigtig stolt af, at I stoler på min viden og jeg deler gerne ud af den. Derfor har jeg valgt at lave en personlig guide til jer her, med alt det du skal vide om Grækenland med fokus på Athen og det græske fastland.

Dette er min personlig guide, til alt du skal vide om Grækenland og det græske fastland. Jeg har delt guiden ind i kategorierne:

 • Om rejser i Athen og det græske fastland
 • Mine bedste rejsetips til Athen og det græske fastland
 • Fly og overnatning
 • Græsk mad
 • Trafik: Bil, bus og metro
 • Byer og seværdigheder, du bør se
 • Praktisk til rejsen (tidsforskel, telefon, sprog m.m)
 • Vigtige telefonnumre
rejser under corona virus, rejser under covid-19, Grækenland 2020, rejser til grækenland, rejseguide til grækenland, dansk rejseblog

Om rejser i Athen og det græske fastland

Det græske fastland er som regel ikke det første folk de tænker på, når der bliver sagt Grækenland. Folk tænker på de græske øer, som f.eks Rhodos, Santorini, Kreta og Lesbos.

Ø-hop imellem de græske øer er en populær ferieform, men også en ferieform, der kræver et stort budget.

Athen og det græske fastland er knap så populært som øerne, men måske denne rejseguide kan friste dig til at give det er skud.

En af de bedste måder at se Grækenland er med en Roadtrip til nogle af smukke, historiske eller idylliske steder. Jeg har skrevet en guide med gode råd til Road trip i Grækenland her.

Epidauros teater, Epidavros teater, antikke steder i Grækenland, antikke steder på det græske fastland, seværdigheder i Grækenland

Mine bedste rejsetips til Athen og det græske fastland

I en kort og kontant punkt oversigt, får du her mine bedste rejsetips til Athen og det græske fastland. 

 • I Athen skal du tage metroen frem for bussen. Metroen kører til tiden mens busserne dukker op når det passer dem. Mere om det længere nede i guiden.
 • Fyld din vandflaske på hotellet/i lejligheden/på et offentligt toilet og spar en masse penge på vand. Du kan drikke vandet i Grækenland / Athen og det smager rigtig godt. 
 • Græske sælgere presser gerne på, for at du skal købe noget i deres butik. Følg dig ikke tvunget! Det er din ferie og du bestemmer over dine penge. 
 • Søg altid efter restauranterne, som de lokale spiser på, de har det bedste mad.
 • Noter de seværdigheder, du vil se i Google maps. I Athen ligger seværdighederne tæt på hinanden og hvis du har dem noteret på et kort, så kan du hurtig danne dig et overblik over, hvad der ligger tæt på hinanden, i stedet for at fare byen rundt på kryds og tværs. Det samme gælder, når du køre rundt i det græske fastland.
 • På græske restauranter laver de ofte én regning til hele bordet og forstår ikke helt, at danskere ofte deler regningen. Hold gerne selv overblik over, hvem der skylder hvad, det vil spare jer meget tid og småskænderier, når regningen skal betales.
 • Husk at der skal betales city tax på hotellerne i Grækenland. 3-stjernet hoteller er 1,5 € og 4 stjernet er 3 €. De betales når I tjekker ind- eller ud af hotellet.
 • Undgå at bade tæt ved en lystbådehavn, der er vandet ikke så lækkert.
 • Taxier er forholdsvis billige i Grækenland. Jeg kom ca. 5 km for 10€. Hvis du ringer efter en taxi, så kommer der et ekstra gebyr på, så det billigste er at finde en taxi langs vejen.
Fly til Grækenland, Fly til Athen, Ahten fly, rejser til Grækenland, guide til Grækenland

FLY OG OVERNATNING

Fly: Der er mange afgang fra både Københavns lufthavn. Blandt andet flyver SAS fra Københavns lufthavn direkte til Athen. Flyvetiden er ca 3 timer og 10 minutter.

Valg af overnatning: I Grækenland er der mulighed for flere forskellige typer overnatning, næsten til enhvers budget. Nedenfor er min liste med forskellige muligheder

Air-bnb: Når jeg rejser solo eller med min kæreste, så benytter jeg mig næsten altid af Air-bnb. For omkring 150 kr. pr. nat kan du booke et privat værelse og fra omkring 220 kr. pr. nat kan du få en lejlighed for dig selv. Fordelen ved en Air-bnb er, at mange har et køkken, som giver mulighed for selv at lave lidt mad under ferien, hvilket jeg nyder, samtidig med det er budgetvenligt.

Hotel: Der er naturligvis også masser af hoteller i Athen og det øvrige fastland. Gå efter hoteller, der er 3-stjernet eller højere, hvis du vil have et hotel af en nogenlunde sandart. Alt under 3-stjerner er meget usselt. Find hotellerne på booking.com.

Hostels: Hvis du gerne vil rejse på et lille budget, men opleve en helt masse, så er et hostel et godt sted at spare lidt penge på overnatningen. På Hostelworld.com kan du få en seng på et hostel i Athen startende fra omkring 80 kr pr. nat.

Camping: Grækerne elsker camping og der er over 300 camping pladser i Grækenland + flere steder i naturen, hvor det er lovligt at slå dit telt op ganske gratis. For omkring 10€ pr. nat kan 2 personer med telt og bil overnatte på en græsk campingplads.

græsk mad, mad fra grækenland, græsk seafood, restauranter i Athen, Grækenland, Fakta om Grækenland

GRÆSK MAD

En af grundene til jeg vil anbefale alle at besøge Grækenland, er på grund af deres mad kultur. 

Grækerne laver fantastisk mad af lokale råvare.

Smagsvarianterne er som en glad lille regnbue inde i din mund. De laver mad med både til dem, der elsker et måltid med masser af kød og til vegetarer og veganere. 

Græsk mad smager bare af MERE og selv hvis hele menukortet kun står på græsk, så kan du roligt bare pege på en menu, grækerne har ikke noget ulækkert (ala kakerlakker eller frølår) som du risikere at spise.

Det “værste” du kan komme ud for er Kokoretsi, som er fåre eller gede indvolde – en kendt græsk delikatesse, som mange elsker, men ikke lige min kop te. 

Road trip i Grækenland, Road trip i det græske fastland, kørsel i Grækenland, Guide til Grækenland, rejseguide til Grækenland

TRAFIK: BIL OG BUS

Trafik: Laaaangt de fleste veje på det græske fastland er af rigtig god kvalitet med moderne motorveje og tydelige vejskilte.

Men selvom vejene er gode, så skal du alligevel være ekstra opmærksom i trafikken, for det er ikke alle grækere der køre lige pænt. En lidt hurtig overhaling, parkeringer midt på gaden og scooter-bøller uden hjelme er helt normalt i Grækenland. 

Billeje: Det er nemt at leje en bil i Grækenland. Jeg anbefaler du booker en bil hjemmefra, så du har den allerede fra lufthavnen af. Du kan f.eks benytte dig af Holidaycar (reklame link).

Et par hurtige fakta om kørsel i Grækenland: Chauffører skal være mindst 21 år for, at leje en bil i Grækenland og skal have haft kørekort i mindst et år. Brug af sele er obligatorisk for alle passagerer i bilen. Du må ikke have en alkoholpromille over 0,5. Nogle tankstationer i Athen har selvbetjening, ellers er det mest almindelig der er tankere, som tanker bilen for dig. Der er MANGE betalingsveje i Grækenland, men de er ikke voldsomt dyre. Priserne for betalingsvejene ligger mellem 1-10 €.

Bus og Metro: Som nævnt tidligere, under mine gode råd til Grækenland, så anbefaler jeg, at du/I tager metroen. Metroerne er meget pålidelige, modsat busserne, som ikke altid kommer til tiden. Der er 3 metro linjer i Athen, som kan få dig rundt i det meste af byen. En 24-timers billet koster 4,5 euro og 3-dages turistbillet koster 22 euro.

Meteora, Grækenland seværdigheder, oplevelser i Grækenland, klostre i Grækenland, Meteora klostra, smukkeste steder i Grækenland, Klosterne i Meteora, klostre på bjerge
Meteora i Grækenland

BYER OG SEVÆRDIGHEDER PÅ DET GRÆSKE FASTLAND

Der er masser at se i Grækenland (og det græske fastland) og derfor anbefaler jeg (igen) at leje en bil. Her er nogle af de ting som jeg synes, du bør opleve i det græske fastland.

 • Akropolis i Athen. Seriøst, man kan ikke tage til Athen uden at se Akropolis indefra. Husk også at besøge Akropolis museet. Jeg har skrevet en STOR guide itl Akropolis, som du kan læse her.
 • Bytur i Athen. Selvom Athen er hovedstaden, så er byen en overskuelig størrelse. Der er en god blanding af seværdigheder, shopping og restauranter i Athen. Læs mere om oplevelser i Athen her.
 • Sejltur i den den Saroniske golf. Grækenland ferien er ikke komplet, uden en tur på vandet. Hvis du opholder dig i Athen, så smut ud til havnen i Piræus og find en båd som sejler ud til nogle af de små øer som Egina og Agistri.
 • Thessaloniki. Dette er Grækenlands anden største by og et lækkert sted at holde ferie. Pga det store antal universitets studerende er det en by med masser af moderne liv kombineret med historie.
 • Meteora. Utvivlsomt et af de smukkeste steder, jeg har set. 6 klostre står på toppen af stejle bjerge. Udsigten er som et eventyr og alle klostrene er åbne for turister. Indeni klostrene bor der stadig munke eller nonner (4 munke klostre og 2 nonne).
 • Olympia. Olympia er et stor open air museum, hvor du kan se ruinerne fra antikkens olympiske lege. Der er også et stort indendørs museum, som du bør besøge. Kan læse mere i dette indlæg.
 • Delfi. Et par timers kørsel fra Athen ligger Delfi, kendt som verdens navle i græsk mytologi. Stedet historie er SÅ interessant og både det indendørs og udendørs (ruinerne af byen) museum er at MUST SEE når man besøger Grækenland.
 • Sparta. Jeg vil vædde med, næsten alle har hørt om Sparta enten fra historie timerne eller fra de utal af film og serier der er lavet om Sparta. Derfor anbefaler jeg også alle at besøge byen, som i dag er en rolig men moderne græsk by med fantastisk stemning.
 • Nafplio. Hvis du gerne vil ud til vandet og nyde Grækenlands rolige småbyer, så besøg Nafplio. Der er ca. 2 timers kørsel fra Athen.
 • Korinthkanalen. Tag på en dagtur til Korinthkanalen eller gør et stop på vej til Nafplio. Korinthkanalen vil med sikkerhed tage pusten fra enhver med sine 80 meter høje lodrette klippevægge. Langs kanalen ligger der også flere restauranter, så kombinere din frokost pause med den unikke oplevelse det er, når gigantiske skibe sejler igennem den smalle kanal. Jeg har skrevet meget mere om den store kanal i dette indlæg.
 • Nafpaktos. Denne græske landsby er ligesom Nafplio super hyggelig til at par overnatninger. Smukt placeret ud til lækre sand strande og græsk byliv. Den store forskel på Nafpaktos og Nafplio er helt simpelt deres geografiske placeringer. Find Nafpaktos og flere lanfsbyer i mit indlæg De 3 hyggeligste landsbyer i Grækenland.

Se alle mine rejseblog artikler om Grækenland

Plaka atehn, Plaka distrikt, områder du skal se i Athen, Historiske steder i Athen, Athen historiske steder, seværdigheder i athen, hvad kan man lave i athen, rejseguide til Athen, oplevelser i Athen,

PRAKTISK INFORMATION OM GRÆKENLAND

Indbyggertal i Grækenland: 10,72 millioner (2019)

Areal: 131.957 km² (Grækenland er 3 gange større end Danmark.)

Hovedstad: Athen

Klima: Grækenland har et typisk middelhavsklima med tørre, varme, lange somre og milde vintre med regn.

Tidsforskellen i Grækenland: Grækenland er 1 time foran Danmark (tidszone i Grækenland er GMT+2).

Sproget i Grækenland: Grækenland snakker græsk.

Forsikring: Det blå sygesikringsbevis dækker dig i Grækenland og vil sikre dig samme sygebehandling som grækerne. Hvis du ønsker at være forsikret, så du f.eks kan blive fragtet hjem eller kan ligge på et privat sygehus, så skal du tegne en privat rejseforsikring. 

Valutaen i Grækenland: Euro / €

Telefonkode på Grækenland: Telefonkoden er 0030 eller +30

Strøm og el: I Grækenland bruger man 220 V (ligesom Danmark). Det betyder du IKKE har brug for en adapter i Grækenland.

Athen lufthavn: ATH

Internationale grænser: Albanien mod nordvest, Nordmakedonien og Bulgarien mod nord og Tyrkiet mod nordøst.

VIGTIGE TELEFONNUMRE

Politi (nødstilfælde): 100 eller 210 770 5711

Tourist Politi: 171 eller 210 920 0724

Alarmcentralen: 112 

Ambulance: 116

Brandvæsnet: 199 

Skovbrande: 191

Kystvagten: 108  


PIN IT!

Grækenland rejseguide, rejseguide til grækenland, rejsetips til grækenland, turen går til grækenland, guide til Grækenland, Guide to Greece, Meteora, Athen guide, togene i Athen, Athen tog, det græske fastland, rejseguide til det græske fastland, det græske fastland

INDHOLD I ARTIKLEN: FAKTA OM ATHENA, REJSEGUIDE TIL ATHEN, OPLEVELSER I ATHEN, TING DU SKAL LAVE ATHEN, SEVÆRDIGHEDER I GRÆKENLAND, GRÆKENLAND, REJSEGUIDE TIL GRÆKENLAND, SEVÆRDIGHEDER I ATHEN, FAKTA OM ATHEN, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM ATHEN, TRAVELBLOG, DANISH TRAVEL BLOG, TRAVEL BLOGGER, VISIT GREECE, VISIT GRÆKENLAND.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.