Vegansk Risalamande til den bedste jul

Vegansk Risalamande, Risalamande uden mælk, Risalamande vegansk, Vegan Risalamande, Vegansk julemad, hvordan laver man vegansk Risalamande,

I mere end 7 år har min familie og jeg udelukkende spist vegansk Risalamande til jul.

Tro mig eller lad hver, vegansk Risalamande smager 95% som almindelig traditionel Risalamande.

Tror de fleste ikke ville kunne smage forskel, hvis du ikke fortalte dem på forhånd, at den var vegansk (som jo er en dødssynd i nogle hjem)

For at lave Risalamande, skal der fløde til. Animalsk fløde har en meget fed smag og efterlader efter en klister effekt i munden (aner ikke hvordan jeg ellers skal forklare det). Begge dele slipper man for i en Vegansk Risalamande, og det er derfor jeg foretrækker vegansk risalamande.

Læs også >> 10 trins guide til en Vegansk jul

Dertil skal det nævnes, at det ikke er ligeså hårdt for maven, så hvis man har det med at få dårlige mave eller forstoppelse til jul, så er dette en hjælpende hånd, til at undgå det.

Når jeg laver Risalamande, så elsker jeg at putte grovhakkede mandler i, så det bliver svære at finde den hele mandel og vinde mandelgaven. Min mor hader det tilgengæld. Et godt lille juleskænderi i min familie.

Læs også >> Veganske æbleskiver – Den bedste opskrift

Vegansk Risalamande, Risalamande uden mælk, Risalamande vegansk, Vegan Risalamande, Vegansk julemad, hvordan laver man vegansk Risalamande,

Note: Min erfaringer siger mig, at plantemælk og plantefløde er virkelige gode som erstatninger til animalsk mælk og fløde. Mine forældre har næsten permanent erstattet animalske mælk og fløde med de veganske alternativer fra supermarkedet. Jeg laver selv min plantemælk i Tyrkiet. Mange oplever at plantemælk er meget bedre for mavsen, måske fordi der ikke er laktose i plantemælk.

Opskrift på Vegansk Risalamande

🍽 6 personer ⏱ 1,30 t 🌱 Vegansk opskrift

[one_half]


INGREDIENSER


2 1⁄2 + 1/2 L Vand

200 g Grødris

1⁄2 L Sojamælk (eller mandelmælk)

Knivspids salt

5 dl Aito Oat for Whipping (eller) alpro soja plantefløde) (2 brikker)

3 tsk. Vaniljesukker

150 g Mandler (plus /minus alt efter hvad du foretrækker, personligt elsker jeg mandler)

[/one_half][one_half_last]


FREMGANGSMÅDE


Kog grødris og de 2 1⁄2 dl vand op, i en gryde med en tyg bund.

Tilsæt derefter sojamælk og 1⁄2 dl vand. Smag til med salt. Rør ofte, så grøden ikke brænder på. Når smagen og konsistensen er rigtig, så læg gryden ind i sengen i mindst 30 min, ligesom bedstemor gjorde det, i de gode gamle dage.

BUM så har du vegansk risengrød. Hvis du spiser ca. halvdelen af risengrøden, før du laver Risalamande, så husk at halvere plantefløden og vaniljesukkeret når du laver risalamande.

Lad risengrøden hvile natten over.

Kog en gryde vand til mandlerne og blanchér dem. Lad dem køle af, smut dem også hak dem, efter ønske. Jeg elsker grove mandler men hvis du synes, så kan du også hakke dem fint. HUSK NU AT GEMME MINDST 1 HEL MANDEL!

Pisk plantefløden, ligesom du pisker almindelig fløde. Hvis du har spist halvdelen af risengrøden, så er det 2,5 dl (1 brik), hvis du ikke har spise af risengrøden, så er det 5 dl (2 brikker).

Vend planteflødeskummet i risengrøden og smag til med vanilje sukkeret. Når den smager super godt, tilsætter du mandlerne også er din vegansk risalamande klar!

[/one_half_last]

Velbekomme og God jul!

Læs også >> Tyrkisk linsesuppe (Mercimek Çorbası)


PIN IT!

Vegansk Risalamande, Risalamande uden mælk, Risalamande vegansk, Vegan Risalamande, Vegansk julemad, hvordan laver man vegansk Risalamande,

INDHOLD I ARTIKLEN: RISALAMANDE, OPSKRIFT PÅ VEGANSKE RISALAMANDE, RISALAMANDE UDEN MÆLK, VEGAN RISALAMANDE, VEGANSK JUL, VEGANSKE JULEOPSKRIFTER, VEGANSKE OPSKRIFTER TIL JUL, OPSKRIFTER PÅ VEGANSK MAD, VEGANSKE OPSKRIFTER PÅ ALMINDELIG MAD, VEGANSKE DESSERTER, VEGANSKE KAGER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.